Zamieszczone przez radik79
[O2] 1,4 i 1,8TSI oraz 2,0TFSI do tablicy - temp. oleju
Zwiń
X
-
- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
-
-
Więc tak - u mnie w aucie jest wyświetlana temp oleju od 50 C w górę. Na ogół mam włączone to wskazanie jak jeżdżę i widać jak wielkie są rozbieżności między temp wody a oleju. Ekstremalnie woda potrafi już pokazywać 90 C a olej dopiero 50 C. Takich szczegółowych pomiarów jak Misiek to nie prowadziłem, ale przy temp około 0 C, potrzebuje ca 13 km jazdy przez miasto zeby osiagnac 80 C oleju. Stanie w korkach powoduje duzo wolniejsze nagrzewanie oleju niz jazda. Przy duzych mrozach temp w korkach nawet spadała.Golf VI TSI TwinCharged
powered by fabryka
Komentarz
-
-
zamontowałem wczoraj E-MFA i zrobiłem test, sam byłem ciekaw jak szybko olej się nagrzewa
temperatura na zewnątrz po uruchomieniu auta
postał 2 min. na wolnych obrotach (zamykałem garaż)
po 3 km temperatura osiągnęła
po 4 km na wskaźnikach temperatura wody osiągnęła 90 stopni, gdy w rzeczywistości
po 5,5 km temperatura oleju osiągnęła
(trochę rozmyte, ale trudno się robi zdjęcie w czasie jazdy)
na koniec, po przejechaniu 9,5 km mamy
do czasu osiągnięcia przez olej 80 stopni jazda pomiędzy 2-3 tys. obr.
później parę razy do trochę ponad 4 tys. obr.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ekZamieszczone przez radik79Słuchajcie, można podmienić soft?
Po to żeby mieć temp. oleju.
Pozdrawiam,
Szanowny Panie. ©koda Auto Polska SA informuje, że w Pana samochodzie nie ma możliwości uaktywnienia takiej funkcji na poziomie wyłącznej zamiany tzw. softu. Chcąc uzyskać oczekiwaną przez Pana funkcjonalność, należałoby wymienić takie elementy, jak zestaw wskaźników na desce rozdzielczej i sterownik komunikacyjny, tzw. gateway, co – gdyby pominąć brak akceptacji Producenta na tego typu modernizacje – byłoby przede wszystkim obwarowane określonymi (raczej nie małymi) kosztami przedsięwzięcia. Dodatkowo trzeba zwrócić uwagę, że na wykonanie takiej „przeróbki” musieliby wyrazić zgodę przedstawiciele Autoryzowanego Partnera Serwisowego ©koda Auto, ponieważ tego rodzaju usługi nie są praktykowane na co dzień. Zatem gdyby nadal był Pan zainteresowany taką modernizacją, to o dalsze szczegóły prosimy pytać personel wybranego przez Pana Autoryzowanego Serwisu ©koda Auto. Z wyrazami szacunku Zespół INFO
Komentarz
-
-
krz_p, to ciekawe co piszesz i złe od podstaw. To w jakich warunkach wskazówka ruszy się ponad 90°C? Ale z drugiej strony pewnie masz rację, bo w Tico wskazówka ciągle mi się ruszała w okolicach optymalnej temperatury. Np. wiedziałem dokładnie kiedy mi się wentylator włączy.
[ Dodano: Nie 14 Mar, 10 08:44 ]
Marcinooo, czyli lipa.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez winni77krz_p, to ciekawe co piszesz i złe od podstaw. To w jakich warunkach wskazówka ruszy się ponad 90°C? Ale z drugiej strony pewnie masz rację, bo w Tico wskazówka ciągle mi się ruszała w okolicach optymalnej temperatury. Np. wiedziałem dokładnie kiedy mi się wentylator włączy.Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marcinooojak zestaw wskaźników na desce rozdzielczej i sterownik komunikacyjny, tzw. gateway- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
ti j podam dla porwnania scirocco
1,4 tsi 160 KM
na dworze ok -5
auto stalo u dilera na paringu
po przejechaniu ok 5 km temp plyny ok 90 stopni
OIL ok 50po kolejnych 5 km OIL ok 80 stopni
potem troche pojedzilem, jakies 50 KM i doszla max do 89Scirocco 1,4 TSI 160 KM by Aligator - Dynosoft
bylo 174,5 PS i 265Nm jest 216,6 PS i 333,5 Nm
http://picasaweb.google.com/liroyek/...60154131398354
Fotografia Ślubna i nie tylko - www.negatyw.co
Komentarz
-
Komentarz