no ja mam 225/45/R17 i chce je sprzedac jezdzi sie jak walcem, tragedia w koleinach, samochód jezdzi jak chce. nie polecam wogole R 17, gwarantuja one tylko wypasiony wyglad, bo o komforcie na naszych drogach nie ma co mówic
Pierwsze uwagi - komentarze po odbiorze O2 FL
Zwiń
X
-
Pierwsze uwagi - komentarze po odbiorze O2 FL
Witam wszystkich !
Odebrałem swoją Octę ponad tydzień temu ale nie było czasu na pisanie komentarzy, bo pierwszy kurs od razu na narty :szeroki_usmiech Ale do rzeczy...
Pytania:
Zamówiłem zewnętrzne lusterka fotochromatyczne, ale prawidłowo (moim zdaniem działa tylko lewe) prawe ma lekko brązowy kolor, ale nie ściemnia się pod wpływem reflektorów auta za mną. Czy to jest normalne ??
GSM III: nie czyta niektórych sms-ów na maxi-docie a później nie mam ich na telefonie - co robić ?
GSM III: Jak wam działa obsługa głosowa tego systemu ? Czy w ogóle tego używacie ?
Odpalanie na mrozie: Aktualnie w Legionowie nie jest za ciepło nad ranem :lol: ale pierwsze odpalenie to jakiś dramat Auto wydaje przedziwne odgłosy i towarzyszą temu obłoki czarnego dymu. Aż się rozglądam, czy nikt tego nie widzi/słyszy ops: Paliwo tankuję na Shellu...
Światła dzienne: jeśli się palą to nie święcą się postojowe z tyłu - czy to jest ok dla drogówki ?
Light assistant: czy da się zrobić, żeby zamiast ksenonów zapalały się np halogeny ?
Ksenony: czy da się uruchomić skrętne, czy jest to niemożliwe ??
Zastrzerzenia: Nikt mnie nie poinformował, że schowek na parasol za tylną kanapą nie działa jeśli w aucie jest krata (ciężarówka) - nie da się go otworzyć bez wyjęcia rolety !! Miejcie to na uwadze przy zamawianiu dodatków !!
Poza tym - absolutnie żadnych zastrzeżeń !!!!!!!!!!!!!
-
-
z tymi lusterkami to już pisano że o ile się nie mylę to samościemniające jest tylko lewe,prawe jest standardowe. Co do świateł dziennych to zgodnie z nowym rozporządzeniem ministra infrastruktusy z czerwca ubiegłego roku światła dzienne mogą swiecić bez pozycyjnych tylnych(tak na marginesie tak jest na całym świecie tylko u nas wpadli na to aby dzienne świeciły razem z pozycyjnym tylnym)Waże abyś miał , a masz kod literowy RL na kloszach świateł do jazdy dziennej bo to oznacza że są zgodne z wymogami europejskimi. Jedyne mankament naszych dziennych to to że jak jedziesz na trasie to przez CB krzycza żeby wyłączyć światła przednie przeciwmgielne. Bo myślą ze takie mamy włączone. A wracając do wyposażenia jakie jest w cennikach a jakie dostajemy w rzeczywistości to ja juz pisałem żeby skoda to jakos wreszcie doprecyzowała np. jak zamawiałem pakiet dla palących ze schowkiem na butelkę z tyłu to dostałem tylko popoielniczkę z przodu , dopiero teraz pisza w cenniku o dwuch pakietach albo niech pisza od jakiej wersji jest kontrolka płynu w spryskiwaczach bo tego też nie ma. O komputerze w języku polskim nie wspomnę, nawet w chevrolecie cruze jest po polsku a tu...... :twisted:
Komentarz
-
-
Auto wydaje przedziwne odgłosy i towarzyszą temu obłoki czarnego dymu.
Zamieszczone przez PatejLight assistant: czy da się zrobić, żeby zamiast ksenonów zapalały się np halogeny ?
Komentarz
-
-
Re: Pierwsze uwagi - komentarze po odbiorze O2 FL
Zamieszczone przez PatejGSM III: nie czyta niektórych sms-ów na maxi-docie a później nie mam ich na telefonie - co robić ?
Zamieszczone przez PatejGSM III: Jak wam działa obsługa głosowa tego systemu ? Czy w ogóle tego używacie ?
Zamieszczone przez PatejKsenony: czy da się uruchomić skrętne, czy jest to niemożliwe ??
Komentarz
-
-
Dzięki Panowie
Dziwi mnie że tylko to lewe lusterko się ściemnia, ale ok. Co do maxi dota, to pobawię się jak zelżeją trochę mrozy Dzisij znowu odpalałem rano (przy -24) i znowu nie było przyjemnie, ale zapytam jutro w serwisie. Czy "cornering lights" to nie jest przypadkiem doświetlanie zakrętów przez halogeny ? Muszę sprawdzić, czy ksenony naprawdę skręcają... U żony w aucie (C4 VTS) wystarczy się lekko toczyć do przodu i widać jak pracują, a tu nie :/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez XysiuPatej napisał/a:
Ksenony: czy da się uruchomić skrętne, czy jest to niemożliwe ??
Domyslnie sa skretne
Zamieszczone przez PatejGSM III: nie czyta niektórych sms-ów na maxi-docie a później nie mam ich na telefonie - co robić ?O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ufoZamieszczone przez PatejCzy "cornering lights" to nie jest przypadkiem doświetlanie zakrętów przez halogeny ?
A włącza/wyłącza się je w menu Maxidota.. pzdr Jarek
aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci
Komentarz
-
-
Już znalazłem U mnie w opcji assistant to się nazywa "band lighting", ale działa (powyżej ok 20 km/h)
pozostaje kwestia prawego lusterka. Pytałem o to dzisiaj u dilera, gdzie kupiłem auto i powiedzieli, że tylko jedno powinno się przyciemniać, ale ci sami "fachowcy" powiedzieli, że w O2 FL absolutnie nie ma skrętnych ksenonów, tylko w Superbach :lol:
[ Dodano: Czw 28 Sty, 10 23:01 ]
Ponawiam wątek. Czy ktoś mi pomoże w sprawie tego prawego "fotochromatycznego" lusterka ? Kolejne pytanie to częstotliwość spryskiwania ksenonów. To jakiś dramat !Dwa tygodnie i poszło 5,5l płynu do spryskiwaczy ! Da się jakoś zmienic te ustawienia ??
Komentarz
-
-
mnie też ostatnio zdziwiło, że ściemnia się tylko lusterko lewe.. poszukałem w instrukcji.. w której napisano, że ściemniać mają się dwa lusterka zewnętrzne.. w końcu napisali liczbą mnogą;>
dołączam ten problem do mojej listy zażaleń - w najbliższą sobotę jadę do dealera. Niestety spodziewam się, że mi powiedzą, że to nie ich wina i tyle z ich pomocy:/ także będę się kontaktował bezpośrednio z SAP.
Zobaczymy po sobocie...
ps. nawet w cenniku są lusterka zewnętrzne ściemniające się.. a nie lusterko zewnętrzne ściemniające się;>
Komentarz
-
Komentarz