no to masz 2 wyjścia, albo bardzo dobry prawnik (podkreślam bardzo dobry), bo to decyduje w sądzie, a wiem coś o tym i mając dokumentację zgłaszanej, a nie usuniętej usterki, która mogła doprowadzić do uszkodzenia sprzęgła, walczysz w sądzie (sprawa pewnie potrwa około 1 roku, jeżeli skoda nie wymięknie), alebo wymiana sprzęgła, ale wtedy naprawdę odradzam ASO, tylko poszukałbym sam części i wymienił u dobrego mechanika.
Ostatnio coś porobiło się z ASO i mają ceny z księżyca
W takich sprawach bardzo dobry prawnik nic nie pomoże bo sprawa jest dość prosta.
W takich sprawach potrzebny jest bardzo dobry biegły z zakresu mechaniki samochodowej, z którego opinii będzie wynikać, że spalone sprzęgło jest wynikiem nieusunięcia wcześniej zgłoszonej usterki.
pytanie laika. Czy do Octavii II FL da sie podlaczyc radio z VW (RCD 310)?
Pozdrawiam
Artur
Poproszę o podpowiedź Mistrza elektryka, czy radia RCD 210, RCD 310, lub RCD 500 od VW będą grac w OII tur po pdpięciu kostki? Z wyglądu podobne do Swinga.
Dzięki za każdą podpowiedź.
podpiąć owszem, ale nie wszystkie funkcje będą działały. niestety, radia takie są "dedykowane" pod konkretne modele.
OOjj, biega mi o to, żeby radio grało, miało funkcjae radia (RDS,reg. głośności itd.)gdy go sam wepnę w kostkę. Zintegrowanie z kierownicą i klimatonikiem nieważne, czujnik parkowania -byłoby dobrze i czy adaptacja kompem jest niezbędna, bo zasłyszałem, że może podjadac prąd z akumulatora bez kluczyka.
Dzięki za odzew Tony065
Mam pytanie o RCD 310. Kupiłem takie radio do mojej F1.
Podłączyłem i mam z nim jeden problem. Nie mogę regulować głośności. Tzn. poziom głośności jest stały i nie mogę radia ściszyć ani zrobić głośniej.
Jest to jakoś do ustawienia w radiu czy też potencjometr jest do wymiany?
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Dziękuję za odpowiedź. Ciekawe gdzie ja taki dostanę?
Mam jeszcze inne pytania.
Do czego służy gniazdo zaznaczone czerwonym kółkiem?
Na dole są dwa gniazda antenowe. Do gniazda 2 pasuje mi przejściówka antenowa. Co się wpina do gniazda nr. 1?
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz