Przednia szyba...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mariobros
    Rider
    S_OCP Member
    • 2005
    • 551

No nie mogę...

Zamieszczone przez MiKruS
    Czemu wszyscy sa tacy przewrazliwieni na swoim punkcie????? :roll:
    Chlopaki - niedopieszczeni jestescie, czy co? :lol:
    Czasami mam wrazenie, ze z niektorymi trzeba jak z jajkiem, bo od razu duma urazona... :? Spojrzcie w gacie czy tam sa jeszcze jaja czy juz tylko cipa.

Nie sugeruj mi, prosze, doradzania Ci druciarstwa, bo najwyrazniej masz blade pojecie o mozliwosciach profesjonalnego naprawienia szyby.

Jak dla mnie EOT. Jak juz napisalem - Twoja małpa...
    Chcesz odmrazac uszy, to nie moje zmartwienie, tylko Twojej mamy - oczywisce bez urazy.

Pozdrawiam
    Jakie przewrażliwienie?!? Jaka duma?!? Starałem się uniknąć jak umiałem najlepiej napisania tego postu, który właśnie piszę. Ale nie zdołałem. Musiałeś jednak napisać 11 przykazanie. Mam rzeczywiście co najwyżej blade pojęcie o wielu rzeczach, o profesjonalnej naprawie szyb samochodowych z całą pewnością też. Najbledszego jednak pojęcia nie mam, skąd Ty sie urwałeś, że po prostu nijak się do Ciebie dobrać nie mogę. Wysiadam emocjonalnie i intelektualnie. Jesteś połączeniem kostki Rubika z węzłem gordyjskim. Żeby było śmieszniej, to do tej egzotycznej kombinacji używasz w swoich wypowiedziach szyfrowania kluczem 1024 bitowym. Mam za słaby procesor, aby to wszystko razem złamać. Z jednej strony piszesz o profesjonalnej naprawie szyb, z drugiej boisz się o moje uszy. Czyli da się naprawić szybę tak, że będzie jak nowa, ale wstawić nowej, żeby była jak nowa to już się nie da. To jest dopiero algorytm rozumowania, nie ma co. Nie wiem, czego nie rozumiesz z tego, co piszę, ale napiszę od jeszcze innej strony. Obudziłem się dzisiaj z marzeniem, aby mieć szybę bez dziurki. Marzenie niewinne, jak wiele innych, ot, jak choćby marzenie, by dostać pod choinkę różowy krawat. Nie chodzi mi o szybę z dziurką, która jest profesjonalnie zalepiona, ale o szybę, w której mam szansę zrobić jeszcze wiele innych dziurek, rozpoczynając jednak od dziurki numer 1, a nie 2. Nic więcej. Tylko tyle. Zły duch podszepnął jednak, aby podzielić się swoją myślą z uczestnikami tego forum. I byłoby całkiem pięknie, wątek zakończył by się już dawno, gdybyś tylko postanowił okiełznać swój pragmatyzm i nie rujnować moich marzeń. Ale próżna to była nadzieja. W sposób literacki, tyleż lekki, co ulotny, napisałeś, że facetowi odbiło, bo można coś zrobić za 50PLN, a jemu z niezrozumiałych przyczyn wydaje się sensowniejsze wywalenie 1kPLN. Pogląd wyrażony z delikatnością lokomotywy. Szkoda, że nie chcesz, a może nie umiesz (na jedno wychodzi) zrozumieć, że ten sam facet ma zasadę, że albo coś robi dobrze, albo oddaje pieniądze. I na koniec, co do zawartości moich majtek. Jestem (podobno) dość przystojnym blondynem. Sikam na stojąco, a ponieważ nie zauważyłem, żebym po wykonaniu tej czynności miał mokre kostki, można przyjąć sensowne założenie, że imię Mariusz odpowiada z grubsza mojej płci. W tym przekonaniu utwierdzają mnie moje dzieci, które zgodnie wołają na mnie wujku, a nie ciociu. I tym optymistycznym akcentem wolałbym zakończyć tę off-topic-ową dyskusję. k
    Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
    Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...

Komentarz

• MiKruS
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 7976

No więc zdekoduję swój przekaz:

Przeczytałem dziś ten topic i zauważyłem, ze kolega z forum (to Ty), chce wydać swoje ciężko zarobione pieniądze na efekt, który może uzyskać wydając 5% tej sumy. Mało tego, z doświadczenia wiem, że sposób pierwszy może (nie musi) przynieść opłakane skutki, a w przypadku drugiego jesteśmy co najwyżej pare groszy w plecy i możemy zawsze wcielić w życie sposób pierwszy, w przypadku niepowodzenia sposobu drugiego.

Postanowiłem wieć napisać, żeby kolega ten (czyli Ty) puknął się w głowę i się zastanowił prze chwilę.

Niestety, kolega zamiast zauważyć moją szczerą chęc bycia pomocnym (wcale nie chodzi mi o podziekowanie :lol, zauważył tylko, że napisałem, żeby puknął się w głowę.

I na tym polega problem.
      Sorry - ja nie mam czasu bawić się w dyplomacje na forum internetowym.
      TDI 205PS

Komentarz

• chester121
        L&K
        • 2005
        • 1053

mariobros, ja ci powiem tak
        MiKruS, ma w 100% racje ja niedawno jak wracalem ze spotu
        dostalem seryjka od tira i tez juz chcialem wymienaic szybe(byla juz nawet zamowiona okolo 500zl z wymiana) ale wtedy wlasnie ktos mi powiedzial o tej metodzie
        i niedawno zrobilem to za okolo 80zl(dostalem troche upustu bo bylo w kilku miejscach maluskie dziurki) i jestem bardzo zadowolony efektu :szeroki_usmiech
        wogole nic po szybie nie widac a 400zl zostalo w kieszenie :diabelski_usmiech
        wiec zamiast unosic sie honorem i wrzucac MiKruSowi, jaki to on nie jest
        wziol bys jego rade do serca i podziekowal bo jesli zrobisz tak jak on ci mowi( i ja przetestowalem) to bedziesz mu pozniej wdzieczny ze 900zl zostanie ci w kieszenie :!: :!: :!: :twisted:

Komentarz

• mariobros
          Rider
          S_OCP Member
          • 2005
          • 551

OK, rozumiem...

Zamieszczone przez MiKruS
          No więc zdekoduję swój przekaz:

Przeczytałem dziś ten topic i zauważyłem, ze kolega z forum (to Ty), chce wydać swoje ciężko zarobione pieniądze na efekt, który może uzyskać wydając 5% tej sumy. Mało tego, z doświadczenia wiem, że sposób pierwszy może (nie musi) przynieść opłakane skutki, a w przypadku drugiego jesteśmy co najwyżej pare groszy w plecy i możemy zawsze wcielić w życie sposób pierwszy, w przypadku niepowodzenia sposobu drugiego.

Postanowiłem wieć napisać, żeby kolega ten (czyli Ty) puknął się w głowę i się zastanowił prze chwilę.

Niestety, kolega zamiast zauważyć moją szczerą chęc bycia pomocnym (wcale nie chodzi mi o podziekowanie :lol, zauważył tylko, że napisałem, żeby puknął się w głowę.

I na tym polega problem.
          Sorry - ja nie mam czasu bawić się w dyplomacje na forum internetowym.
          ...Zacznę od próby naprawy i zobaczę, co to da. Tak z czystej ciekawości.
          Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...

Komentarz

• daniel0607
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2005
            • 770

koszt naprawy szyby to okoł 80-100 zł.miałem podobnie i zapłaciłem 80

Komentarz

• Spider
              Drive
              • 2005
              • 95

No i wróciliśmy do pierwszej rady która została udzielona. To zrobiłem ja, Spider 8) :szeroki_usmiech :wink:
              Spider
              ---------------
              Octavia II Elegance, 1.9 TDI (BKC) DSG + ESP + Xenon, Czerń Magiczna, chip tuning 140hp/300nm

Komentarz

• mariobros
                Rider
                S_OCP Member
                • 2005
                • 551

Skoro już zacząłem, to i skończę...

...Byłem w firmie JAAN w Opolu. Fachowcy zrobili burzę mózgów i doszli do wniosku, że dołek jest zbyt płytki, aby "plomba" się utrzymała samodzielnie bez wiercenia szyby, bo ją "wycieracja wyciągnie". Z kolei wiercenie pozostawi ślad nieco większy, niż jest teraz. Werdykt - jeździć, nic nie robić, pękać nie będzie, może się jedynie lekko czasem mazać wycieraczką od tego miejsca (bo jest lekkie wgłębienie i brud się zbierał czasem będzie lub jakiś malutki owad może w nim utknąć). Dołek został również gremialnie uznany za zbyt mały (choć widoczny - tarcie palcami szyby z jednej i z drugiej strony nie chciało go usunąć), aby mógł być rozsądnym uzasadnieniem wymiany całej szyby. Zalecono się nie przejmować, bo na naszych drogach jedynie "akrobaci" mają szyby w nienaruszonym stanie. Wymieniać można dopiero wtedy, kiedy się już bardzo "wypiaskuje" i będzie przeszkadzała w jeździe lub uszkodzenie będzie nie do naprawy... Skoro tylu rozsądnych ludzi to powiedziało, nie pozostaje mi nic innego, jak wziąć to za prawdę. Nie będę tego na razie ruszał, odwołałem wymianę w ASO. Nie straciłem nawet 50PLN. Mikrus, czy po tym wszystkim masz jeszcze jakieś ciepłe uczucia względem mnie?? Siakiś drażliwy jestem, przepraszam k

Komentarz

• MiKruS
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 7976

Re: Skoro już zacząłem, to i skończę...

Zamieszczone przez mariobros
                  Mikrus, czy po tym wszystkim masz jeszcze jakieś ciepłe uczucia względem mnie?? Siakiś drażliwy jestem, przepraszam k
                  Mną sie nie przejmuj.

Pozdro
                  TDI 205PS

Komentarz

• Samiec
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 4287
                    • Octavia I (1U2)
                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Jak koledzy doradzili tez bym nie wymienial i nie ufal w te zapewnienia w ASO. Mi szybka pekala dosc ladnie od kamienia i przelatalem z tym jeszcze ponad 1000km i tylko lekko pekala dalej . Wymienilem w ASO i z pospiechu za dobrze nie obejrzalem auta przy odbiorze . Jakis "spec"co to zmienial zarysowal mi slupek na dlugosc z 6-8cm i ok 3m szerokosci. Zamalowali to lakierem do odpryskow :? do tego sa ze 2 kropki od kleju na desce ,ktore juz tam pozostana :evil:
                    Ja bym z wymiana wstrzymywal sie jak najdluzej ,bo 4 miesieczne auto moze nagle miec zdarty gdzies lakier i to bedzie cie bardziej draznilo niz te male wglebienie w szybie
                    Dodatko z doswiadczenie w wymianie szyb w O II nie zabardzo wieze ,za 2-3 lata juz predzej bedzie to prawdopodobne.
                    TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                    SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                    SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• arci9
                      RS
                      • 2004
                      • 2007

Zamieszczone przez Samiec
                      Jakis "spec"co to zmienial zarysowal mi slupek na dlugosc z 6-8cm i ok 3m szerokosci
                      ooo żesz Ty...3m !? :wink: muszę znowu Twoją Octe zobaczyć :szeroki_usmiech

Jeżdzę już ponad rok z dziurą na wysokości wstecznego lusterka (pęknięcie jest tylko widoczne ale nie można go wyczuć ani z zew. ani z wew.) , nic nie pęka ani nie przeszkadza, gdybym rok temu zdecydował się na wymianę...to teraz wściękł bym się ze dwa razy - mam kolejne 2 odpryski , dużo mniejsze niż pierwszy ale się pojawiły :roll:

Także lepiej przeczekać i spróbować wydać z 50pln i może się uda niż wydać tysiaka i za chwilę znowu się wpienić

Komentarz

• Samiec
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 4287
                        • Octavia I (1U2)
                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez arci9
                        ooo żesz Ty...3m !? :wink: muszę znowu Twoją Octe zobaczyć :szeroki_usmiech
                        Korekta : ok 3mm :szeroki_usmiech Z zewnatrz tak cale szczescie ciezko zobaczyc ,bo trzeba sie nachylic nad szyba. Po korekcie to nie wiem czy bedziesz chcial to obejrzec :wink:,z reszta juz to mam z ponad rok
                        TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                        SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                        SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

Pracuję...