sprzedaż uzywanej OI 1,8T - jak wyglada ssanie rynku

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ArekBinek
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 447

rafi22,
    happy birthday to y o u ...

Happy birthday Mr President, happy birthday to y o u . :diabelski_usmiech
  • Marian
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2006
    • 225

Zamierzam sprzedać moje cudo. Zastanawiam się jak to pójdzie. Sprzedawał ktoś ostatnio skodzinkę z takim silnikiem? Ciekawy jestem jak wygląda zainteresowanie?
    20v

Komentarz

• rkb
      RS
      • 2008
      • 2152
      • Rapid Spaceback (NH1)
      • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Sam szykuje sie na sprzedanie, pożyjemy zobaczymy
      Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• informatkot
        Classic
        • 2007
        • 38

Może po urlopie we wrześniu też pomyślę o sprzedaży.
        Najlepsze Skodzidsu

Komentarz

• rkb
          RS
          • 2008
          • 2152
          • Rapid Spaceback (NH1)
          • CYVB 1.2 TSI 110 KM

no to szykuje nam sie wysyp używek 1.8T ktorych nikt nie bedzie chcial kupic
          Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• pajczaki
            Rider
            • 2007
            • 316

ja dla odmiany nie bede sprzedawal bo nikt nie zwrocilby mi wlozonej kasiory :P
            taka tam octavka kombi 1.8T 250 km.. byla... Corsa B V6 225 km.. jest... ale jeszcze wciąż w fazie ogarniania - teraz w fazie generalnego remontu..
            sponsored by HydroTransfer hydrografika Warszawa www.hydrotransfer.pl

Komentarz

• tomek
              L&K
              • 2005
              • 1078

jesienią swoją 1.8t z gazem, dziewięcioletnią, z przebiegiem 250 tyś sprzedałem w tydzień. Klient powiedział, że wszystko co oglądał do tej pory, to były kombinowane szroty z kręconymi licznikami. Wziął od ręki. Gadałem z nim potem i jest bardzo zadowolny. Moja była z salonu bezywpadkowa, jeden właściciel od nowości. Uważam, że najważniejszy jest stan, a nie to czy diesel czy benzyna :szeroki_usmiech Argumenty przy kupowaniu za dieslem "bo łatwiej sprzedać" są dla mnie śmieszne
              O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• vince123
                Elegance
                • 2009
                • 923

Marian, rkb, orientacyjne ceny :idea: :?:
                sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
                nadkole nowe LP
                kontakt PW

Komentarz

• Marx
                  Elegance
                  • 2009
                  • 865

mysle, ze nie powinno byc problemow, o ile cena nie bedzie przesadzona.

Komentarz

• Viniu
                    Rider
                    • 2008
                    • 517

Marian, rkb, informatkot, wasze cacka powinny się sprzedać znacznie szybciej niż np. mój 1.6AKL. Po pierwsze są znacznie lepiej wyposażone, po drugie silnik, który powoduje, że również Skoda może dać frajdę z jazdy

Ja jednak swojego totalnego golasa 1.6 sprzedawałem od września i nie sprzedałem, mimo, że stan techniczny cacuszko i licznik (135tys.) nie kręcony, a i cena nie była szczególnie wywindowana. Niestety kompletny brak wyposażenia i nijaki silnik robi swoje...

Teraz ludzie stali się bardziej wybredni zwłaszcza na punkcie wyposażenia.. jak płącą to chcą widzieć i na co dzień odczuwać za co zapłacili, chcą szyby otwierać elektrycznie, chcą auto zamykać i otwierać piotem, chcą, żeby ich klima chłodziła latem... i wcale im się nie dziwię, bo sam tak dzisiaj patrzę na auta...
                    Pozdrawiam

Komentarz

• Marx
                      Elegance
                      • 2009
                      • 865

Viniu a jaka dales cene? niestety cene ustala rynek szrotow z niemiec

Komentarz

• Agamek12
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 9935
                        • Ford

Ja swoją O1 AKL sprzedaję od kilku tygodni ale mam wrażenie, że ludzie dzwonią tylko po to, aby sobie ponarzekać/pogadać. A słyszę, że: "Panie, szkoda, że to nie dizel", "Panie, żeby miał gaS to bym wziął", "szkoda, że nie ma elektrycznych szybek", "Panie, a ten przebieg to duży coś", "A Yle Pan opuści?", "jak Pan puści za xxx zł, to kupię"... A jak przyznaję, że miał TYLKO pomalowaną tylną klapę, to mnie pytają, czy mocno bity był...? Ech, albo przekręcę licznik i przestanę przyznawać się do pomalowania (tylko pomalowania) kilku elementów, albo będę nią jeździł (tylko po co mi dwa auta)... A może sezon niezbyt dobry na sprzedaż...?
                        A wracając do tematu przewodniego: sam szukałem ładnego, atrakcyjnego 1.8T, ale widziałem albo sztrucle w atrakcyjnej cenie, albo cacka z ceną zaporową. Więc jeśli dasz cenę nieodbiegającą od przyzwoitej, to pewnie szybciej sprzedaż 1.8T, niż ja opchnę 1.6i...
                        Adam... Używam:
                        Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                        Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Marx
                          Elegance
                          • 2009
                          • 865

Agamek, jeśli chcesz sprzedać to niestety musisz zmilczeć pewne sprawy. Nie musisz kłamać, wystarczy że np o klapie nie powiesz. A jak się ktoś zorientuje, to wtedy mówisz prawdę. Innymi słowy jak ktoś czegoś nie zauważy to jego problem. Dużo daje też zrobienie atrakcyjnych zdjęć i wypucowanie samochodu. Ja od jednego klienta usłyszałem że zrobiłem piękne zdjęcia
                          Niestety tak trzeba postępować jeśli chce się konkurować z nieuczciwymi handlarzami.

Komentarz

• Flame
                            Elegance
                            • 2010
                            • 898

Ja mam cały czas auto wystawione (Seata Ibizę) i powiem Wam tak, przy tych mrozach to raczej zbyt dużego ruchu nie ma :?
                            ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• Maru 123
                              RS
                              • 2008
                              • 4660

pół roku temu sprzedałem swoje 1.8T w 1 dzień :wink:
                              1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• Sev
                                L&K
                                • 2007
                                • 1295

Fabię 1.2 12V sprzedawałem 3 miesiące ale bez pośpiechu, nie chcialem sprzedać auta taniej niż bylo faktycznie warte i znalazło amatora i poszło za tyle ile chciałem. I co ciekawe zasługą też były między innymi dobre zdjęcia

O1 nie planuję sprzedawać, nie po to kupowalem 1.8T :diabelski_usmiech
                                6Y20VT codename FiA - v.1.5 - 213KM/339Nm
                                Polecam NETCAR.PL - Opony i Felgi, VAGSerwis.pl

Komentarz

• tomil
                                  L&K
                                  S_OCP Member
                                  • 2008
                                  • 1179

Zamieszczone przez Maru 123
                                  pół roku temu sprzedałem swoje 1.8T w 1 dzień
                                  Się nie chwal- Ty się nie liczysz- zawyżasz statystykę i w ogóle. :diabelski_usmiech
                                  It doesn't matter what we're losing
                                  It only matters what we're going to find!

Komentarz

• Maru 123
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 4660

tomil, :P :lol:
                                    ale myślę ze jeśli auto jest pewne i zadbanme to nie powinno być trudności ze sperzedażą, choć wiadomo że łatwiej sprzedać zaniedbanego diesla niż ładną benzynkę :roll:
                                    1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• tomil
                                      L&K
                                      S_OCP Member
                                      • 2008
                                      • 1179

ale myślę ze jeśli auto jest pewne i zadbanme to nie powinno być trudności ze sperzedażą,
                                      Pod warunkiem, że autko bierze ktoś z forum ewentualnie znajomy. Inaczej to rzeźba w miękkim materiale (wównie).

choć wiadomo że łatwiej sprzedać zaniedbanego diesla niż ładną benzynkę
                                      Nie ważne w jakim stanie, ważne:
                                      Przebieg maks do 120 tys km,
                                      Niska cena- tak o dwa roczniki.
                                      It doesn't matter what we're losing
                                      It only matters what we're going to find!

Komentarz

• leff
                                        Elegance
                                        • 2004
                                        • 862

zalezy jak lezy, citroena xsara 1.6 z 2003 roku sprzedalem w poltora tygodnia a na otomoto sa dziesiatki stron xsar

1.8T na rynku chyba nie jest za duzo wiec nie powinno byc problemu ze sprzedaza

czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel

Komentarz

• Sev
                                          L&K
                                          • 2007
                                          • 1295

Z tym że zwykły kowalski boi się tego silnika, nie chcąc wdepnąć w kanał. A prawda jest taka że motorek ma więcej zalet i możliwości niż wad dlatego po 1.8T sięgnie świadomy kowalski
                                          6Y20VT codename FiA - v.1.5 - 213KM/339Nm
                                          Polecam NETCAR.PL - Opony i Felgi, VAGSerwis.pl

Komentarz

• jlupino
                                            Rider
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 362

Zamieszczone przez Sev
                                            O1 nie planuję sprzedawać, nie po to kupowalem 1.8T :diabelski_usmiech
                                            Racja!
                                            Jak mam sprzedać za 12-15 tysiaków to trochę żal,tym bardziej,jak wiem,że maszyna jest 100% pewna i bezawaryjna,a nie mam pewności w co wdepnę kupując inny wóz.
                                            Tak więc póki co pojeżdżę tym,bo na superba w kombiku jeszcze nie nazbierałem
                                            Jaro

Komentarz

• kmicio
                                              Ambiente
                                              • 2008
                                              • 233

Też jestem na sprzedaży swojej. Szczerze powiem że miałem w zeszłym tygodniu klienta który przyjechał - przejechał się obejrzał samochód - stwierdził - jestem mechanikiem. Opowiedziałem mu o tym co jest, było i co może trzeba by zrobić. Facet wyjął kase na stół po czym jego małżonka wyskoczyła - cytuje: "ale tu są skóry - zimą będzie zimno a w lecie bardzo gorąco!"... po czym zaczęła się ich wewnętrzna przepychanka i facet wymiękł . Dosłownie wymiekł tak go babka wymłóciła. To był mój drugi kupiec - pierwszym był leszekmw ale się co do kasy nie dogadaliśmy ;p.

Jest druga strona medalu - szukam auta teraz dla siebie w leasing na firme jakiegos 2-3 lata i prawdę powiem Wam że chyba ciężko będzie mi znaleźć octavie i chyba wrócę do korzeni i będzie Vectra 1.9 niestety .

Ja jestem zdania że zadbane 1.8T i to jeszcze w wypaśnej konfiguracji szybko znajdzie kupca.
                                              Co do skór - w lecie rewelacyjnie robi klima a w zimie po 3 minutach jazdy mam cieplutko od podgrzewów siedzeń. Do tego benzyna się szybko nagrzewa i nie ma żadnej draki.
                                              Pozdrawiam
                                              *1B1B*1.8T*4x4
                                              *1B1B*1.9T*DSG

Komentarz

• vince123
                                                Elegance
                                                • 2009
                                                • 923

pół roku temu sprzedałem swoje 1.8T w 1 dzień :wink:
                                                i napewno dostales tyle ile chciales.... dopieszczone auto ma swoja cene... dobre egzemplarze rozchodza sie w rodzinie,znajomych, a dopiero na koncu w kregu nieznajomych...
                                                sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
                                                nadkole nowe LP
                                                kontakt PW

Komentarz

• metrotest
                                                  Rider
                                                  • 2006
                                                  • 506
                                                  • Volkswagen
                                                  • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                                                  • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Ot i wszystko w temacie.

Swoje auto też tak kupiłem /rodzina/ i nie narzekam 8)

Taki silnik 1.8T to piękna sprawa. Zawsze jednak są obawy o stan techniczny przy kupnie od obcej osoby. Jakbym miał "pewne" auto z tym silnikiem do wzięcia to bym się poważnie zastanowił nad kupnem :diabelski_usmiech

A tak jeżdzę "klekotem", którego b. chwalę, choć czasem powzdycham do napisu 20V Turbo :roll:

Komentarz

Pracuję...