Z tego filmiku wychodzi ile tak realnie - ~6-7sek??
mierzyłem kiedyś u siebie przyśpieszanie 80-120 i zazwyczaj wychodziło między 5,2 a 5,7 na trójce i przy 2 pasażerach. Jak miałem 3 osoby na pokładzie i pełen bagażnik to wyszło 6s i co ciekawe było to mocno odczuwalne że coś auto jest słabsze...
4ka jest wyraźnie słabsza. Już nie pamiętam ile wyszło ale raczej w granicach 7 - 7,5s
5tka - 9,5s,
6tka -12,5
szczerze mówiąc na taki OT to jestem otwarty, przynajmniej wreszcie jest co pooglądać, myślałem, że tu sportowy duch już umarł i wszyscy brandzlują się ekodrajwingiem :lol: :wink:
na pohybel :!:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
no właśnie, może ktoś jeszcze chciałby się pochwalić czymś innym niż spalaniem 3L/100 :?: :lol:
też muszę zrobić jakieś pomiary, czekam na ciepło :twisted: :diabelski_usmiech
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
rkb, To moj jest zepsuty, bo jest niezgodny ze stereotypem ze diesel jest wolny, biegi sa krotkie, a skrzynia automatyczna w dieslu to zamulacz :diabelski_usmiech
No, to jest power szkoda tylko ze dopiero od 3 biegu jest full moment dostepny w tym aucie, ale jak znam zycie da to sie jakos obejsc :diabelski_usmiech
Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km
Powyzej link do slabo widocznego filmiku - start z 4 biegu. Jak bede mial chwile to nakrece czyms lepszym i wrzuce
4ka jest wyraźnie słabsza. Już nie pamiętam ile wyszło ale raczej w granicach 7 - 7,5s
To jesli to dane auta po programie, to jestem pozytywnie podbudowany osiagami diesla, ze to nie jest jednak az taki mul :roll:
210-220 KM
Tamte osiagi to nie moje. U mnie:
# 80-120 na 3 : od 3.5 - 4,00 sek
# 80-120 na 4 : 5,50 sek
# 80-120 na 5 : 6,93 sek
# 80-120 na 6 : 9,60 sek
No, to jest power szkoda tylko ze dopiero od 3 biegu jest full moment dostepny w tym aucie, ale jak znam zycie da to sie jakos obejsc :diabelski_usmiech
możesz mi wierzyć (lub nie :szeroki_usmiech ), że tego momentu na pierwszych dwóch biegach i tak jest za dużo :lol: :zlosnik:
Komentarz