na pewno kolor Laurina w skórze, jakiś jeden sub malutki w boczku, bez szału :P Pojemność Bagażnika czasem się jednak przydaje
zakup O2 1.6MPI
Zwiń
X
-
zakup O2 1.6MPI
Witam! Zwracam się do szanownych użytkowników octavii z pytaniem... Mam okazję zakupić O II z silnikiem 1.6 MPI. Jest 1 mankament auto ma 4 lata(to akurat zaleta :-)) i... 170tys. km na liczniku. Może podzieliłby się ktoś doświadczeniami z eksploatacją tego silnika, czy przy takim przebiegu jest szansa pojeździć jeszcze kilka lat bez jakichś gruntownych remontów silnika, zwłaszcza, że planuję montaż LPG.
Mam jeszcze pytanie odnośnie zawieszenia jak wygląda jego trwałość przy eksploatacji po naszych pięknych drogach i przy takich przebiegach.
-
-
Zamieszczone przez mirek111Mam jeszcze pytanie odnośnie zawieszenia jak wygląda jego trwałość przy eksploatacji po naszych pięknych drogach i przy takich przebiegach.
Tu na forum jest co najmniej jedna OII 1.6MPI do sprzedania z małym przebiegiem w rozsądnej cenie.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mirek111Jest 1 mankament auto ma 4 lata(to akurat zaleta ) i... 170tys. km na liczniku. Może podzieliłby się ktoś doświadczeniami z eksploatacją tego silnika, czy przy takim przebiegu jest szansa pojeździć jeszcze kilka lat bez jakichś gruntownych remontów silnika, zwłaszcza, że planuję montaż LPG.
170 tys km to żaden wielki przebieg Współczesne silniki bez problemów do naprawy głownej przejeżdżaja ok. 400-500 tys km wiec nie wiem skąd u ciebie obawa o trwałość tego silnika?? No chyba ze gośc od którego kupujesz to auto katowal go na maksa, oleju nie wymieniał a rozrząd jest od nowości i trzyma sie na przysłowiowym włosku.
Jesli tak nie jest, a auto jest zadbane i godne zakupu, to bierz i nie patrz sie na przebieg, bo po pierwsze wcale nie jest on duży, a po drugie ten silnik jest kompletnie bezawaryjną jednostką która pokojnie 3 x razy tyle przejeździ bez remontu.
P.S. Zreszta nie oszukujmu sę 95% aut sprowadzonych przez handlarzy z zachodu ma faktyczne przebiegi w granicach 200-300 tys km (choć na wyświetlacz pokazuje 120 tys 8) )Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mirek111Chciałbym jeszcze zapytać o spalanie oleju..
Zamieszczone przez Marxjestem ciekaw jaka jest roznica pomiedzy 1,6 w O1 i O2saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mirek111Big jaki masz przebieg w swoim i jak sie octavka sprawuje?
Zamieszczone przez mirek111Chciałbym jeszcze zapytać o spalanie oleju.. wystarcza na 15 tys. czy trzeba dolewać pomiędzy wymianami?Czarny Elegance
Komentarz
-
-
mirek111, ja mam swoja O II 4 miesiace silnik sprawuje sie b. dobrze a co do LPG musisz tylko przypilnowac aby byla dobrze zalozona, ja osobiscie mialam troche przebojow, najbardziej bedzie cie cieszyc spalanie gazu, ja zeszlam ponizej 8l/100 km, co do brania oleju silnik moze ci wziac nawet do litra( u mnie tyle juz wziol,ale autko jest nowe i sie uklada), ogolnie jestem zadowolana z wyboru tej jednostki :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Akurat Skody jako jedno z niewielu aut można kupić nie zniszczone flotą i nie podrasowane przez handlarzy.
Sam nawet byłem zdziwiony bo rozważałem RS używane, w jakim stanie było auto, które oglądałem.
Z tym, że tradycyjnie oglądając i rozważając używane, zdecydowałem się na pachnące nowościąORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233
ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025
ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416
Komentarz
-
Komentarz