zakup O2 1.6MPI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • radek88
    Classic
    • 2011
    • 1

zakup O2 1.6MPI

na pewno kolor Laurina w skórze, jakiś jeden sub malutki w boczku, bez szału :P Pojemność Bagażnika czasem się jednak przydaje
  • mirek111
    Classic
    • 2010
    • 4

zakup O2 1.6MPI

Witam! Zwracam się do szanownych użytkowników octavii z pytaniem... Mam okazję zakupić O II z silnikiem 1.6 MPI. Jest 1 mankament auto ma 4 lata(to akurat zaleta :-)) i... 170tys. km na liczniku. Może podzieliłby się ktoś doświadczeniami z eksploatacją tego silnika, czy przy takim przebiegu jest szansa pojeździć jeszcze kilka lat bez jakichś gruntownych remontów silnika, zwłaszcza, że planuję montaż LPG.
    Mam jeszcze pytanie odnośnie zawieszenia jak wygląda jego trwałość przy eksploatacji po naszych pięknych drogach i przy takich przebiegach.

Komentarz

• AdamB
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 8030
      • Octavia IV (NX3)
      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez mirek111
      Mam jeszcze pytanie odnośnie zawieszenia jak wygląda jego trwałość przy eksploatacji po naszych pięknych drogach i przy takich przebiegach.
      Dobra pytanie. Zależy jak i gdzie właściciel jeździ. Ogólnie zawieszenie ma trwałe. U siebie mam 70kkm i jest w stanie bardzo dobrym. Więc sprawdzić musisz je na stacji diagnostycznej. Również przebieg 170kkm dla 1.6MPI bez LPG nie jest jakimś wyzwaniem. Silnik powinien być OK jeżeli ktoś go nie zarzynał.
      Tu na forum jest co najmniej jedna OII 1.6MPI do sprzedania z małym przebiegiem w rozsądnej cenie.
      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Big
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 6389

Jest 1 mankament auto ma 4 lata(to akurat zaleta ) i... 170tys. km na liczniku. Może podzieliłby się ktoś doświadczeniami z eksploatacją tego silnika, czy przy takim przebiegu jest szansa pojeździć jeszcze kilka lat bez jakichś gruntownych remontów silnika, zwłaszcza, że planuję montaż LPG.
        Kolego planujesz zakupic NOWOCZESNY samochód, a nie Ładę, 125p, czy Wartburga 8)
        170 tys km to żaden wielki przebieg Współczesne silniki bez problemów do naprawy głownej przejeżdżaja ok. 400-500 tys km wiec nie wiem skąd u ciebie obawa o trwałość tego silnika?? No chyba ze gośc od którego kupujesz to auto katowal go na maksa, oleju nie wymieniał a rozrząd jest od nowości i trzyma sie na przysłowiowym włosku.
        Jesli tak nie jest, a auto jest zadbane i godne zakupu, to bierz i nie patrz sie na przebieg, bo po pierwsze wcale nie jest on duży, a po drugie ten silnik jest kompletnie bezawaryjną jednostką która pokojnie 3 x razy tyle przejeździ bez remontu.
        P.S. Zreszta nie oszukujmu sę 95% aut sprowadzonych przez handlarzy z zachodu ma faktyczne przebiegi w granicach 200-300 tys km (choć na wyświetlacz pokazuje 120 tys 8) )
        Czarny Elegance

Komentarz

• AdamB
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 8030
          • Octavia IV (NX3)
          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Big, u jednych przejeżdża 400kkm a u innych ledwie 300kkm :wink: . Ogólnie przy tym przebiegu nie powinno się nic dziać.
          Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• mirek111
            Classic
            • 2010
            • 4

Big jaki masz przebieg w swoim i jak sie octavka sprawuje? Chciałbym jeszcze zapytać o spalanie oleju.. wystarcza na 15 tys. czy trzeba dolewać pomiędzy wymianami?

Komentarz

• Marx
              Elegance
              • 2009
              • 865

jestem ciekaw jaka jest roznica pomiedzy 1,6 w O1 i O2, ale te silniki w O1 sa uwazane za bardzo trwale. Podobnie zawieszenie w O1 tez bylo uwazane za trwale, jak jest w O2 to nie wiem.
              Jesli jestes pewien historii auta (np kupujesz w rodzinie) to nie ma sie czego bac.

Komentarz

• szkoda
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 22543

Chciałbym jeszcze zapytać o spalanie oleju..
                nie występuje takie zjawisko w przypadku tego akurat sprawnego silnika

Zamieszczone przez Marx
                jestem ciekaw jaka jest roznica pomiedzy 1,6 w O1 i O2
                jakaś tam kosmetyczna, wynikająca z ekologii :lol:
                saport techniczny baj DGW
                była BKD+DSG '05 120kkm
                była BXE '08 190kkm
                no i nie ma :-)

Komentarz

• Big
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 6389

Big jaki masz przebieg w swoim i jak sie octavka sprawuje?
                  Ja mam malutki przebieg, bo tylko 25 tys km. Samochód sprawuje się bez zarzutu. Nie ma z nim najmniejszych problemów
                  Chciałbym jeszcze zapytać o spalanie oleju.. wystarcza na 15 tys. czy trzeba dolewać pomiędzy wymianami?
                  Ja nie dolewam między przeglądami, a mam QG1 czyli według wskazań komputera lecz nie żadziej niz raz na 2 lata.
                  Czarny Elegance

Komentarz

• baca10
                    RS
                    • 2009
                    • 6225

mirek111, ja mam swoja O II 4 miesiace silnik sprawuje sie b. dobrze a co do LPG musisz tylko przypilnowac aby byla dobrze zalozona, ja osobiscie mialam troche przebojow, najbardziej bedzie cie cieszyc spalanie gazu, ja zeszlam ponizej 8l/100 km, co do brania oleju silnik moze ci wziac nawet do litra( u mnie tyle juz wziol,ale autko jest nowe i sie uklada), ogolnie jestem zadowolana z wyboru tej jednostki :szeroki_usmiech

Komentarz

• mirek111
                      Classic
                      • 2010
                      • 4

Auto było eksplatowane jako słuzbowe, a wiadomo jak traktowane są takowe przez ciągle spieszących się handlowców ... stąd moje pytania odnośnie trwałości tego autka...

Komentarz

• Big
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 6389

Auto było eksplatowane jako słuzbowe,
                        Lepiej kupic auto po flotowe z większym ale realnym przebiegiem niż podszykowanego trupa od handlarza z 2 krotnie przekręconym przebiegiem
                        Czarny Elegance

Komentarz

• mirek111
                          Classic
                          • 2010
                          • 4

Też tak uważam, jednak nie zaszkodzi zasięgnąć opinii użytkowników modelu którzy już go znają i wiedzą na co należy zwrócić uwagę...

Komentarz

• Flame
                            Elegance
                            • 2010
                            • 898

Akurat Skody jako jedno z niewielu aut można kupić nie zniszczone flotą i nie podrasowane przez handlarzy.

Sam nawet byłem zdziwiony bo rozważałem RS używane, w jakim stanie było auto, które oglądałem.
                            Z tym, że tradycyjnie oglądając i rozważając używane, zdecydowałem się na pachnące nowością
                            ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

Pracuję...