[O1] Autoalarm- pytanie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sparrow_spiska
    Classic
    • 2011
    • 28

[O1] Autoalarm- pytanie

Pozdrowienia dla srebrnej OI kombi z czarną wlepą rej. SBI... widzianej dzisiaj o godz. 10.00 na parkingu koło Electro Worldu na Targówku w Wa-wie
  • efish
    Ambiente
    • 2010
    • 136

[O1] Autoalarm- pytanie

Kupiłem tydzień temu Octavie, sprzedający twierdził ze ma alarm. Jak sprawdzić czy auto ma rzeczywiście alarm i jak go załączyć ? Bo w instrukcji się nie doczytałem.
    pozdrawiam
    EFISH

Moc jest ze mną i lepiej niech się mnie trzyma dla swojego dobra :-)

Komentarz

• tomek
      L&K
      • 2005
      • 1078

zamknij pilotem i otwórz kluczykiem, albo zamknij z otwartą szybą i wsadź rękę do środka
      O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• bubuDE
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2007
        • 763
        • Octavia III (5E3)
        • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Klucz posiada dodatkowe przyciski lub masz dodatkowego pilota, jego uzycie potwierdza blysk kierunkowskazow. Na drzwiach kierowcy i w okolicy radia powinienes miec diody sygnalizujace jego dzialanie. Po odpieciu akumulatora, po obroceniu kluczyka w stacyjce jak rowniez symulowane wlamanie powinno go uruchomic. W komorze silnika znajdziesz syrene (mniej lub bardziej widoczna). Naklejka z kodami w bagazniku potwierdzi jego pochodzenie (oryg lub dokladany). Wywolanie alarmu przez poruszenie sie wewnatrz auta- opcjonalnie.
        PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• efish
          Ambiente
          • 2010
          • 136

bubuDE, Na drzwiach mam diodę w okolicy radia też. Na kluczyku mam tylko zamykanie otwieranie, dodatkowego pilota nie mam. Poszukam zaraz syreny i naklejek
          pozdrawiam
          EFISH

Moc jest ze mną i lepiej niech się mnie trzyma dla swojego dobra :-)

Komentarz

• Jelon
            Ambiente
            • 2009
            • 115

Możesz mieć alarm taki bez pilota, który podpięty jest pod centralny zamek. Najprostszy sposób to zamknięcie samochodu z pilota, odczekanie ok. 30 sek. na uzbrojenie alarmu (bo tyle przeważnie potrzeba) i otwarcie auta z kluczyka. To powinno wzbudzić alarm.
            Na rynku jest wiele takich alarmów. Plusem jest to że nie trzeba nosić kilku pilotów ze sobą bo wszystko działa przy pomocy oryginalnego w kluczyku.
            U mnie w podobny sposób dochodziłem co jest grane z alarmem.
            Fojutowo 2011

Komentarz

• golibroda
              Rider
              • 2009
              • 530

A nie prościej zapytać sprzedającego. Nie zademonstrował Ci podstawowych rzeczy
              Pozdrawiam
              Piotr

Komentarz

• bubuDE
                Elegance
                S_OCP Member
                • 2007
                • 763
                • Octavia III (5E3)
                • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

golibroda, pamietam ze przy kupnie gabloty, moto czy co tam innego, chcesz jak najpredzej wsiadac, dotykac, jechac 8) . Poszukiwania i pytania przychodza pozniej.
                PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• Jelon
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 115

Niestety znam sporo ludzi którzy kupując auto zapomnieli o takich rzeczach, przez co mieli po drodze sporo niespodzianek (np. włączenie antynapadu). Sam też jak kupowałem swoją octę to byłem ze znajomym, który naprawia auta i handluje nimi. Samochód stał na posesji i cały czas był otwarty. Nawet nie przyszło nam do głowy żeby sprawdzić czy alarm działa. Piloty, kluczyk od syrenki były wszystko było niby ok. Niestety zdziwko miałem jak chciałem zamknąć auto z pilota. Pierwszą noc zastanawiałem się czy samochód rano będzie jeszcze stał na parkingu. U każdego zawsze emocje biorą górę zagada się i o czymś zapomni albo na coś nie zwróci uwagi.
                  Przeważnie wszystkie alarmy potrzebują jakiś zaprogramowany czas na uzbrojenie systemy. tak więc najlepiej odczekać min. 30 sek po zamknięciu auta z pilota, a potem próbować kluczykiem otworzyć auto.
                  Fojutowo 2011

Komentarz

• gregor6
                    Rider
                    • 2008
                    • 488
                    • Volkswagen

Masz czujniki ultradźwiękowe w samochodzie :?:

Komentarz

• Jeżyk
                      Rider
                      • 2009
                      • 691

efish, wejdź do auta, uzbrój alarm, odczekaj 30 sekund, pociągnij dźwignię otwierania maski i niech Ci ją ktoś z zewnątrz otworzy. Będzie wyło, masz alarm, nie będzie, nie masz.
                      Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

Pracuję...