Pozdrowienia dla srebrnej OI kombi z czarną wlepą rej. SBI... widzianej dzisiaj o godz. 10.00 na parkingu koło Electro Worldu na Targówku w Wa-wie
[O1] Autoalarm- pytanie
Zwiń
X
-
Klucz posiada dodatkowe przyciski lub masz dodatkowego pilota, jego uzycie potwierdza blysk kierunkowskazow. Na drzwiach kierowcy i w okolicy radia powinienes miec diody sygnalizujace jego dzialanie. Po odpieciu akumulatora, po obroceniu kluczyka w stacyjce jak rowniez symulowane wlamanie powinno go uruchomic. W komorze silnika znajdziesz syrene (mniej lub bardziej widoczna). Naklejka z kodami w bagazniku potwierdzi jego pochodzenie (oryg lub dokladany). Wywolanie alarmu przez poruszenie sie wewnatrz auta- opcjonalnie.PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex
Komentarz
-
-
Możesz mieć alarm taki bez pilota, który podpięty jest pod centralny zamek. Najprostszy sposób to zamknięcie samochodu z pilota, odczekanie ok. 30 sek. na uzbrojenie alarmu (bo tyle przeważnie potrzeba) i otwarcie auta z kluczyka. To powinno wzbudzić alarm.
Na rynku jest wiele takich alarmów. Plusem jest to że nie trzeba nosić kilku pilotów ze sobą bo wszystko działa przy pomocy oryginalnego w kluczyku.
U mnie w podobny sposób dochodziłem co jest grane z alarmem.Fojutowo 2011
Komentarz
-
-
Niestety znam sporo ludzi którzy kupując auto zapomnieli o takich rzeczach, przez co mieli po drodze sporo niespodzianek (np. włączenie antynapadu). Sam też jak kupowałem swoją octę to byłem ze znajomym, który naprawia auta i handluje nimi. Samochód stał na posesji i cały czas był otwarty. Nawet nie przyszło nam do głowy żeby sprawdzić czy alarm działa. Piloty, kluczyk od syrenki były wszystko było niby ok. Niestety zdziwko miałem jak chciałem zamknąć auto z pilota. Pierwszą noc zastanawiałem się czy samochód rano będzie jeszcze stał na parkingu. U każdego zawsze emocje biorą górę zagada się i o czymś zapomni albo na coś nie zwróci uwagi.
Przeważnie wszystkie alarmy potrzebują jakiś zaprogramowany czas na uzbrojenie systemy. tak więc najlepiej odczekać min. 30 sek po zamknięciu auta z pilota, a potem próbować kluczykiem otworzyć auto.Fojutowo 2011
Komentarz
-
Komentarz