Zastanowię się jak jechać, dzięki serdeczne za porady. Faktycznie jeśli we Włocławku taki cyrk warto go ominąć.
Szumy z tyłu w OII...
Zwiń
X
-
Szumy z tyłu w OII...
Witam!
Wiem, że temat był już wielokrotnie poruszany w innych wątkach, jednak nie znalazłem odpowiedzi na nurtujace mnie pytania. Czy owe szumy poza szybką w tylnych drzwiach mogą być spowodowane czymś innym? Ewidentnie szumi w najdalszym zakątku drzwi, czyli tam gdzie kończy się ta szybka. Czy u kogoś po wycięciu tej szybki i ponownym wklejeniu szumy pozostały? Pytam ponieważ, najpierw chciałbym wykluczyć inne możliwości zanim udam się do szklarza w celu wycięcia i wstawienia jej ponownie. Odrazu zapytam ile z tym jest zachodu i co trzeba rozbierać oraz czy zostają jakieś ślady?
Tak na marginesie obejżałem zamontownie szybek z prawej i lewej strony i jakoś sobie nie wyobrażam co jest przyczyną tych szumów. Tzn., który element powoduje te szumy.
Dziękuje i pozdrawiam.
-
-
Mam podobny problem, dzisiaj jadę wymieniać przednią szybę po trafieniu kamieniem, to przy okazji spróbuję rozwiązać problem szumu w tylnych drzwiach, dam znać czy się udało i jeśli tak to co zostało zrobione.Spider
---------------
Octavia II Elegance, 1.9 TDI (BKC) DSG + ESP + Xenon, Czerń Magiczna, chip tuning 140hp/300nm
Komentarz
-
-
u mnie szbkę trzeba było wypchnąć za zewnątrz i nastała ciszasuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
U mnie natomiast wustępuje lekkie piszczenie/swist tez dochodzący z tyłu , lewy tył. Swist wystepuje tylko i wyłącznie rano po ruszeniu przez jakies 500metrów pozniej ustepuje. Nie jest od stały, tylko tak jakby zalezał od resorowania podwozia. Czyzby jakies niedomagania podwozia, elementy gumowe? sam juz nie wiem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez norekjeśli chcesz sie upewnic ze dzwiek ten pochodzi oklej papierowa taśmą miejsca łączenia szybki z uszczelka... jesli bedzie cicho to problem z głowy...
Korzystał juz ktoś z Autoglass Jaan na UL. BRACI MIEROSZEWSKICH 2K
41 - 219 SOSNOWIEC - Tel: 032 725 23 70.
Jeżeli tak czy warto? Ewentualnie gdzie w mojej okolicy?
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
bardzo ciekawy temat .. w mojej O2 combi wyciszony mata bagażnik dużo pomogło, ale jadac ok 80 i więcej słysze calkiem mocno szum powietrza jakby szyba było nie domknięta, od strony kierowcy jakby głośniej, szybki małe tylnie mialem przez jakiś czas dokladnie oklejone tasma izolacyjna ale nic nie dało, a jestem przekonany ze ten szum dochodzi gdzies na wysokości lusterka bocznego. Moje pytanie czy moze ktoś walczył z takim problemem ?PILOT SCHWERTRANSPORTE
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez nyko22ale jadac ok 80 i więcej słysze calkiem mocno szum powietrza jakby szyba było nie domknięta, od strony kierowcy jakby głośniej, szybki małe tylnie mialem przez jakiś czas dokladnie oklejone tasma izolacyjna ale nic nie dało
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez nyko22aha, a co do combi? może też są jakieś wady
Zamieszczone przez nyko22bo szum jest naprawde głośny
Komentarz
-
-
z tyłu ..kolego bardzo pomaga taka specjalna mata która jest wykonana z filcu i przyklejonego do niego mat APP można takie cudo kupić w każdym sklepie z czesciami do cięzarówek. i moja rada jesli jest to z matami APP to podgrzej ja na poczatek suszarka albo opalarka i dopiero do bagaznika pod dywanik z tego co zostało wokol kola zapasowego.PILOT SCHWERTRANSPORTE
Komentarz
-
-
mi za trzecim razem klejenia tych szybek wymienili na nowe i po problemie .....ja odczuwam to tak jak by te uszczelki pod wpływem temperatury sie skurczały i tu jest problem robią sie szpary i tyle....narazie brak usterek ...21-12-2009 wymiana akumulatora i przekroczyłem 103000tyś przebiegu...(listopad 2010r)juz 5lat minęło)..po przeglądzie .....Może czas na zmiany...kurde 17-12-2010 mam 104500tyś przejechane coś mało jeżdze ostaTNIO.......11-2011 przejechane 116000tyś wymiana rozrządu kpl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DOBImi za trzecim razem klejenia tych szybek wymienili na nowe i po problemie .....ja odczuwam to tak jak by te uszczelki pod wpływem temperatury sie skurczały i tu jest problem robią sie szpary i tyle....
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
DOBI na to samo wpadłem .. albo kolejna ciekawa rzecz uszczelka wokól szyby przedniej bocznej jest tak smiesznie zamontowana, ze mały nacisk palcem ijest szpara do drzwi nawet wpadlem na pomysl zaklejenia wszystkich otworów w drzwiach po zdjęciu tapicerki, wiem smieszna praca ale takie autka powinny mruczeć a nie szumieć
[ Dodano: Pią 05 Mar, 10 20:01 ]
marte zgadzam sie z Toba ale nie w wersji combi tam szybki są ok a poza tym problem polega na przednich drzwiachPILOT SCHWERTRANSPORTE
Komentarz
-
Komentarz