zakup octavi 1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Octa-vian
    Ambiente
    • 2010
    • 122

Tak 1.6 w gazie O1 masz za te 48.000 a to już NIEZŁA różnica w porównaniu do 60.000 zł...

Komentarz

• bedzyn
      Drive
      • 2009
      • 93

Powiem Wam tak. Też miałem budżet do 60k. I ani grosza więcej, bo nie miałbym zdolności kredytowej. a pożyczać chleba od sąsiadów nie zamierzam. Kupiłem O1, 1,6 z gazem z tym, co chciałem, żeby było. Nie chciałem potem żalować, że mogłem wziąć, a oszczędzałem a teraz by sie przydało. Więc wziąłem dwa pakiety plus dodatki tak, że wszystko zamknęło mi się kwotą poniżej 60k. Jak do kredytu doliczyłem pakiet ubezpieczeniowy dealera, to wyszło mi 60k bez 1 zł. Z auta jestem bardzo zadowolony, mam wszystko to, co chciałem. A zadowoloenie jest o tyle większe, że przesiadłem się z 10-letniej felicji 1,3MPI, więc skok jakościowy jest ogromny.
      Skoda 105S ->EX, CC700 ->EX, Skoda Felicia 1,3MPI ->EX, Skoda Octavia I More Sport
      www.octavia-bedzyna.blog.pl

Komentarz

• rkb
        RS
        • 2008
        • 2152
        • Rapid Spaceback (NH1)
        • CYVB 1.2 TSI 110 KM

czlyli lepiej O1 z 2ma pakietami + dodatki niz O2 1.6 BSE ambiente z gazem? bo cena ta sama
        Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• bedzyn
          Drive
          • 2009
          • 93

Wiesz, to rzecz gustu. Ja lubię gadżety, więc wolałem dodatki i gaz za friko, niż gołą O2 z pakietem podstawowym i gazem. Jak zobaczysz na stronke w mojej stopce, to na jednym z pierwszych wpisów jest wyposarzenie mojej O1 (stan zamówienia na marzec 2009). Później ewentualnie sprawdz jak sie to ma na dzisiejsze ceny i potem spróbuj doposażyc w podobny sposób O2. Jak tak robiłem, to mi O2 z takim wyposażeniem wychodziła coś koło 73k (marzec 2009). Acha i weź na uwagę, że O1 kończą produkować jakoś w czerwcu tego roku.
          Skoda 105S ->EX, CC700 ->EX, Skoda Felicia 1,3MPI ->EX, Skoda Octavia I More Sport
          www.octavia-bedzyna.blog.pl

Komentarz

• Coke
            Elegance
            • 2010
            • 771
            • Octavia II (1Z3)
            • AUM 1.8 20VT 150 KM
            • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

a ja powiem inaczej, kup 1,2 TSI MINT w O2. Spalanie kosmicznie niskie a cena spokojnie do 60 000
            Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• Octa-vian
              Ambiente
              • 2010
              • 122

Zamieszczone przez bedzyn
              Acha i weź na uwagę, że O1 kończą produkować jakoś w czerwcu tego roku.
              A w przyszłym roku miałem "atakować" nówkę...to se już kupiłem...:/

Komentarz

• Sheriff
                Drive
                • 2005
                • 90
                • Octavia III (5E3)
                • AGU 1.8 20VT 150 KM
                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Podobno mają ją produkować do końca 2010 roku Jeszcze masz trochę czasu na zakup.

[ Dodano: Sob 13 Lut, 10 21:05 ]
                przemoo_82 pamiętaj, że zawsze pierwsza decyzja jest najlepsza. Jak zrobisz to i tak będziesz na pewno zadowolony.
                Polonez1,3>Tico0,8>Fiat126p0,65>Fabia1,4>OctaviaTourPlus1,9TDI>VWGolf41,9TDI>SeatCordoba1,4>OctaviaTour1,8T20V by Ali

Komentarz

• Octa-vian
                  Ambiente
                  • 2010
                  • 122

Zamieszczone przez Sheriff
                  Podobno mają ją produkować do końca 2010 roku Jeszcze masz trochę czasu na zakup.
                  Jeśli tak to jest szansa, tylko pozostaje pytanie czy O1 będą w ofercie w 2011r., czy wszystkie sztuki zostaną zamówione u Dealerów już w 2010r.

Najwyżej zostanie mi zakup kilkulatka z ASTRONOMICZNYM przebiegiem - JAK MNIE TO DRAŻNI...

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

Ja bym ta dyskusje przerwal i poczekal na realne oferty, bo niejednokrotnie juz ktos na tym forum stwierdzil ze nie da sie taniej, a potem otwarl oczy :twisted:
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• Woytas
                      Rider
                      • 2008
                      • 279

A ja wychodzę z założenia, że negocjując zakup wybranego auta trzeba na początek zadać sobie i dilerowi dwa podstawowe pytania:
                      1. Ile faktycznie zapłacę za wybrany model w wybranej konfiguracji.
                      lub
                      2. Co dostanę w oficjalnej cenie z katalogu.

Pozostaje porównać co jest bardziej satysfakcjonujące i dogadać szczegóły.
                      Ja wybrałem opcję nr. 2 i jestem zadowolony, bo nie musiałem się już martwić się m.in o zakup kół na zimę czy ubezpieczenie w dobrej cenie.

Rodzice w grudniu kupili Fabię korzystając z opcji nr 1 i też wyszło super

Ważne aby wiedzieć co się chce kupić.

Więc udanych zakupów życzę!

Komentarz

• Marx
                        Elegance
                        • 2009
                        • 865

O2 jest drozsza od O1 i to jest fakt niepodlegajacy dyskusji. Drozsza w utrzymaniu i zakupie. Za wyzsza cene dostajemy jednak gratisy: ESP, wiecej poduszek/kurtyn, wiecej miejsca itd itp.

O1 nalezy traktowac jako zakup budzetowy bo prestizowa to ona nie jest. Ale z cena mozna zejsc w poblize 40 tys zl nawet, co czyni to auto konkurencyjnym w stosunku do uzywek.

Jak cie stac - kupujesz O2. Dzieki o wiele wiekszej mozliwosci personalizacji mozesz dopasowac auto do swoich wymagan, ale niestety wyraznie wiekszym kosztem. Ot chocby dajacy sobie rade silnik 1,6 w O1 w O2 juz nie jest polecany. Pozostaje kupic drozszy TSI, a to wiadomo - turbo i ewentualne koszty. Gazu w salonie nie dostaniesz "za darmo" jak w O1. I tak dalej i tak dalej...

Innymi slowy: ja kupilem O1 i swiadomie zrezygnowalem z O2. Kazdy musi wybrac sam.

Komentarz

• METALLICA
                          Drive
                          • 2009
                          • 78

Z tym gazem do O2 to nie byłbym taki pewny ja kupując w połowie grudnia 2009 taki gazik dostałem gratisowo oprócz standardowej zniżki i paru gratisów , i to u nielubianego ASO Śliwki grunt to dobre negocjacje . Hehehh przy odbiorze jak się sprzedawczyni spytałem czy nie dołożyła by jeszcze jakiejś małej pierdołki mało zawału niedostała cena jaka wynegocjowałem była po prostu rewelacyjna.
                          OCTAVIA 2 FL MINT 1.6 MPI + GAZ Landi Renzo
                          CITIGO 1.0 MPI + GAZ Landi Renzo

PIŁEŚ NIE JEDŹ - JECHAŁEŚ NIE DZWOŃ

Komentarz

• Sheriff
                            Drive
                            • 2005
                            • 90
                            • Octavia III (5E3)
                            • AGU 1.8 20VT 150 KM
                            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Pogratulować daru. Pogratulować
                            Polonez1,3>Tico0,8>Fiat126p0,65>Fabia1,4>OctaviaTourPlus1,9TDI>VWGolf41,9TDI>SeatCordoba1,4>OctaviaTour1,8T20V by Ali

Komentarz

• AdamBig
                              Classic
                              • 2010
                              • 5

Zamieszczone przez Octa-vian
                              Zamieszczone przez Sheriff
                              Jeśli tak to jest szansa, tylko pozostaje pytanie czy O1 będą w ofercie w 2011r., czy wszystkie sztuki zostaną zamówione u Dealerów już w 2010r.
                              Wczoraj pisałem do Danielcio bo też się Tour interesuje, i napisał, że mają produkować do listopada, ale już są problemy z dostępnością i najlepiej zamówić najpóźniej w maju A liczyłem na wyprzedaż np.

Pozdrawiam,
                              Adam Duży

Komentarz

• Octa-vian
                                Ambiente
                                • 2010
                                • 122

No to mam już "po problemie"...

Komentarz

• czmielek
                                  Drive
                                  • 2010
                                  • 76

Ja swoja O1 kupiłem kilka miesięcy temu za 57k. W tej cenie oferowali mi O2 minta 1,4TSI i mieli obydwa na stanie więc mogłem porównać wyposażenie organoleptycznie i mintowskie wyposażenie przegrało z kretesem. Dodam tylko ze to juz 3 octavia w rodzinie poza O1 1.6 z gazem i O2 kombi 2.0 w benzynie. Argumenty typu nowsza konstrukcja nie przemawiają do mnie wogóle bo co to ma do rzeczy? Liczy sie moc, komfort, prowadzenie, koszty. Komfort w O2 dla mnie identyczny ale za to zdecydowanie lepsze prowadzenie w zakretach na kozyść O2 ze wzgledu na nowszy zawias. Serwis za to droższy i moc mniejsza. w sumie wyszło mi 3 do 1 na korzyśc O1 a o odsprzedaży to ja wogóle nie myślę bo nie kupuje samochodu dla przyszłego właściciela tylko dla siebie.

Komentarz

• Agamek12
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 9935
                                    • Ford

Ja nie wiem jak Wy negocjowaliście, ale ja pod koniec roku przez chwilę interesowalem się O2. I jeden z naszych forumowych dilerów zaproponował mi za O2 1.6i MINT (wyposażenie standardowe) kwotę 48.500zł. Nie sądzę, aby obecna cena takiego auta rózniła się w sposób zasadniczy. Więc naprawdę poważnie należy sobie zadać pytanie, czy mając mozliwość kupna nowoczesnej O2 ze wszystkimi potrzebnymi gadżetami (a przy okazji wiekszej, lepiej wykonanej, itp.) warto interesować się minimalnie tylko tańszą O1 z LPG i klimą? Ja myśle, że nie...
                                    Adam... Używam:
                                    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Marx
                                      Elegance
                                      • 2009
                                      • 865

obecna cena moze sie roznic. Jak ja sie interesowalem kolo pazdziernika to O2 Mint byl za 52 i taniej sie nie dalo (chyba ze sugerujesz zakup silnika 1,4, ale tego wogole nie bralem pod uwage). Cena o ktorej mowisz prawdopodobnie dotyczy wyprzedazy rocznika 2009, a wiadomo ze w wyprzedazy nie masz praktycznie zadnego wplywu na wyposazenie czy kolor, musisz brac co daja (np radio org. za 1500zl).

Komentarz

• Agamek12
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 9935
                                        • Ford

Już usunąłem PW, ale jeden z naszych forumowych dilerów w X.09 proponował mi za rocznik 2009 cenę 48.500zł za O2 1.6i MINT bez gazu lub 52.500zł za ten sam pojazd z gazem...
                                        Adam... Używam:

Komentarz

• czmielek
                                          Drive
                                          • 2010
                                          • 76

Adamek12 w takim silniku róznica w cenie rzeczywiscie jest niewielka. Wieksze różnice pojawiaja się przy ropniakach i mocniejszych benzynach. Co do wielkosci aut, O2 wygrywa zdecydowanie. Jest więcej miejsca zarówno z przodu jak i z tyłu ale szału i tak nie ma. Co do wykonania to czuc różnicę w materiałach wewnątrz ale mi ta różnicę rekompensuje wyposażenie O1.

Komentarz

• Marx
                                            Elegance
                                            • 2009
                                            • 865

Agamek12, to byla wlasnie wyprzedaz rocznika, w listopadzie nie dalo sie zamowic auta z odbiorem w tym samym roku

Komentarz

• Agamek12
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 9935
                                              • Ford

Summa summarum proponowana mi w X.2009 cena O2 1.6i MINT była tylko minimalnie wyższa niż proponowana w tym samym czasie przez tego samego dilera cena O1 1.6i MORE z LPG... O ile dobrze pamiętam, różnica była około 10% (~44.000zł vs. 49.000zł)...
                                              Adam... Używam:

Komentarz

• Marx
                                                Elegance
                                                • 2009
                                                • 865

to pazdziernik czy listopad byl...?

Komentarz

• Agamek12
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 9935
                                                  • Ford

Zamieszczone przez Marx
                                                  to pazdziernik czy listopad byl...?
                                                  Wykasowałem PW od d(...), ale ja wysłałem do niego PW z podziękowaniem za ofertę w dniu 21.X.2010. Czyli ofertę dostałem około 20 października. Zresztą ofertą tą dzieliłem sie z jednym z forumowiczów i o ile dobrze pamiętam, skorzystał z niej...
                                                  Adam... Używam:

Komentarz

Pracuję...