Tak 1.6 w gazie O1 masz za te 48.000 a to już NIEZŁA różnica w porównaniu do 60.000 zł...
zakup octavi 1
Zwiń
X
-
Powiem Wam tak. Też miałem budżet do 60k. I ani grosza więcej, bo nie miałbym zdolności kredytowej. a pożyczać chleba od sąsiadów nie zamierzam. Kupiłem O1, 1,6 z gazem z tym, co chciałem, żeby było. Nie chciałem potem żalować, że mogłem wziąć, a oszczędzałem a teraz by sie przydało. Więc wziąłem dwa pakiety plus dodatki tak, że wszystko zamknęło mi się kwotą poniżej 60k. Jak do kredytu doliczyłem pakiet ubezpieczeniowy dealera, to wyszło mi 60k bez 1 zł. Z auta jestem bardzo zadowolony, mam wszystko to, co chciałem. A zadowoloenie jest o tyle większe, że przesiadłem się z 10-letniej felicji 1,3MPI, więc skok jakościowy jest ogromny.Skoda 105S ->EX, CC700 ->EX, Skoda Felicia 1,3MPI ->EX, Skoda Octavia I More Sport
www.octavia-bedzyna.blog.pl
Komentarz
-
-
Wiesz, to rzecz gustu. Ja lubię gadżety, więc wolałem dodatki i gaz za friko, niż gołą O2 z pakietem podstawowym i gazem. Jak zobaczysz na stronke w mojej stopce, to na jednym z pierwszych wpisów jest wyposarzenie mojej O1 (stan zamówienia na marzec 2009). Później ewentualnie sprawdz jak sie to ma na dzisiejsze ceny i potem spróbuj doposażyc w podobny sposób O2. Jak tak robiłem, to mi O2 z takim wyposażeniem wychodziła coś koło 73k (marzec 2009). Acha i weź na uwagę, że O1 kończą produkować jakoś w czerwcu tego roku.Skoda 105S ->EX, CC700 ->EX, Skoda Felicia 1,3MPI ->EX, Skoda Octavia I More Sport
www.octavia-bedzyna.blog.pl
Komentarz
-
-
Podobno mają ją produkować do końca 2010 roku Jeszcze masz trochę czasu na zakup.
[ Dodano: Sob 13 Lut, 10 21:05 ]
przemoo_82 pamiętaj, że zawsze pierwsza decyzja jest najlepsza. Jak zrobisz to i tak będziesz na pewno zadowolony.Polonez1,3>Tico0,8>Fiat126p0,65>Fabia1,4>OctaviaTourPlus1,9TDI>VWGolf41,9TDI>SeatCordoba1,4>OctaviaTour1,8T20V by Ali
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SheriffPodobno mają ją produkować do końca 2010 roku Jeszcze masz trochę czasu na zakup.
Najwyżej zostanie mi zakup kilkulatka z ASTRONOMICZNYM przebiegiem - JAK MNIE TO DRAŻNI...
Komentarz
-
-
A ja wychodzę z założenia, że negocjując zakup wybranego auta trzeba na początek zadać sobie i dilerowi dwa podstawowe pytania:
1. Ile faktycznie zapłacę za wybrany model w wybranej konfiguracji.
lub
2. Co dostanę w oficjalnej cenie z katalogu.
Pozostaje porównać co jest bardziej satysfakcjonujące i dogadać szczegóły.
Ja wybrałem opcję nr. 2 i jestem zadowolony, bo nie musiałem się już martwić się m.in o zakup kół na zimę czy ubezpieczenie w dobrej cenie.
Rodzice w grudniu kupili Fabię korzystając z opcji nr 1 i też wyszło super
Ważne aby wiedzieć co się chce kupić.
Więc udanych zakupów życzę!
Komentarz
-
-
O2 jest drozsza od O1 i to jest fakt niepodlegajacy dyskusji. Drozsza w utrzymaniu i zakupie. Za wyzsza cene dostajemy jednak gratisy: ESP, wiecej poduszek/kurtyn, wiecej miejsca itd itp.
O1 nalezy traktowac jako zakup budzetowy bo prestizowa to ona nie jest. Ale z cena mozna zejsc w poblize 40 tys zl nawet, co czyni to auto konkurencyjnym w stosunku do uzywek.
Jak cie stac - kupujesz O2. Dzieki o wiele wiekszej mozliwosci personalizacji mozesz dopasowac auto do swoich wymagan, ale niestety wyraznie wiekszym kosztem. Ot chocby dajacy sobie rade silnik 1,6 w O1 w O2 juz nie jest polecany. Pozostaje kupic drozszy TSI, a to wiadomo - turbo i ewentualne koszty. Gazu w salonie nie dostaniesz "za darmo" jak w O1. I tak dalej i tak dalej...
Innymi slowy: ja kupilem O1 i swiadomie zrezygnowalem z O2. Kazdy musi wybrac sam.
Komentarz
-
-
Z tym gazem do O2 to nie byłbym taki pewny ja kupując w połowie grudnia 2009 taki gazik dostałem gratisowo oprócz standardowej zniżki i paru gratisów , i to u nielubianego ASO Śliwki grunt to dobre negocjacje . Hehehh przy odbiorze jak się sprzedawczyni spytałem czy nie dołożyła by jeszcze jakiejś małej pierdołki mało zawału niedostała cena jaka wynegocjowałem była po prostu rewelacyjna.OCTAVIA 2 FL MINT 1.6 MPI + GAZ Landi Renzo
CITIGO 1.0 MPI + GAZ Landi Renzo
PIŁEŚ NIE JEDŹ - JECHAŁEŚ NIE DZWOŃ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Octa-vianZamieszczone przez SheriffPodobno mają ją produkować do końca 2010 roku Jeszcze masz trochę czasu na zakup.
Pozdrawiam,
Adam Duży
Komentarz
-
-
Ja swoja O1 kupiłem kilka miesięcy temu za 57k. W tej cenie oferowali mi O2 minta 1,4TSI i mieli obydwa na stanie więc mogłem porównać wyposażenie organoleptycznie i mintowskie wyposażenie przegrało z kretesem. Dodam tylko ze to juz 3 octavia w rodzinie poza O1 1.6 z gazem i O2 kombi 2.0 w benzynie. Argumenty typu nowsza konstrukcja nie przemawiają do mnie wogóle bo co to ma do rzeczy? Liczy sie moc, komfort, prowadzenie, koszty. Komfort w O2 dla mnie identyczny ale za to zdecydowanie lepsze prowadzenie w zakretach na kozyść O2 ze wzgledu na nowszy zawias. Serwis za to droższy i moc mniejsza. w sumie wyszło mi 3 do 1 na korzyśc O1 a o odsprzedaży to ja wogóle nie myślę bo nie kupuje samochodu dla przyszłego właściciela tylko dla siebie.
Komentarz
-
-
Ja nie wiem jak Wy negocjowaliście, ale ja pod koniec roku przez chwilę interesowalem się O2. I jeden z naszych forumowych dilerów zaproponował mi za O2 1.6i MINT (wyposażenie standardowe) kwotę 48.500zł. Nie sądzę, aby obecna cena takiego auta rózniła się w sposób zasadniczy. Więc naprawdę poważnie należy sobie zadać pytanie, czy mając mozliwość kupna nowoczesnej O2 ze wszystkimi potrzebnymi gadżetami (a przy okazji wiekszej, lepiej wykonanej, itp.) warto interesować się minimalnie tylko tańszą O1 z LPG i klimą? Ja myśle, że nie...
Komentarz
-
-
obecna cena moze sie roznic. Jak ja sie interesowalem kolo pazdziernika to O2 Mint byl za 52 i taniej sie nie dalo (chyba ze sugerujesz zakup silnika 1,4, ale tego wogole nie bralem pod uwage). Cena o ktorej mowisz prawdopodobnie dotyczy wyprzedazy rocznika 2009, a wiadomo ze w wyprzedazy nie masz praktycznie zadnego wplywu na wyposazenie czy kolor, musisz brac co daja (np radio org. za 1500zl).
Komentarz
-
-
Adamek12 w takim silniku róznica w cenie rzeczywiscie jest niewielka. Wieksze różnice pojawiaja się przy ropniakach i mocniejszych benzynach. Co do wielkosci aut, O2 wygrywa zdecydowanie. Jest więcej miejsca zarówno z przodu jak i z tyłu ale szału i tak nie ma. Co do wykonania to czuc różnicę w materiałach wewnątrz ale mi ta różnicę rekompensuje wyposażenie O1.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marxto pazdziernik czy listopad byl...?
Komentarz
-
Komentarz