skoda nie odpala

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • maybach20
    Drive
    S_OCP Member
    • 2006
    • 42

skoda nie odpala

Jest tak jak pisze szkoda, wyświetlanie Auto oznacza osiąganie zadanej temperatury poprzez ustawienie automatyczne przez climatronic mocy nawiewu, kierunków nawiewu itd - po prostu robi co może żeby ustalić jak najszybciej w aucie zadaną temperaturę - ZTCW jak się wciśnie ECON to robi to samo co auto tylko że bez użycia sprężarki klimy - czyli jak jest gorąco to nie zejdzie raczej poniżej temperatury wpadającego powietrza...

zarówno Econ i Auto znikają z wyświetlacza jak się ruszy kierunek nawiewu lun moc nawiewu ale działa wtedy klima w ostatnim trybie czyli albo ze sprężarą albo bez - zależy co było wcześniej ustawione

ja to rozumiem tak

inna sprawa ze jak teraz jest zimno i sprężara i tak nie działa (tak przynajmniej doczytałem) to się tego nie sprawdzi dokładnie - poczekajmy na ciepełko to się wszystko koledze Pulse, wyjaśni

(jeżeli gdzieś usadziłem androna to proszę o poprawkę)
    maybach20
  • mariod
    Classic
    • 2006
    • 22

skoda nie odpala

Cześć !!!!!
    Jako nowy użytkownik forum przepraszam z góry za wpadki.Na dzien dobry mam wielki problem ze swoją Octavią,nie chce odpalić,objawy to nie zapala sie kontrolka świec żarowych (zawsze się zapalała),dioda w drzwiach od centralnego nie mrygała tylko paliła się cały czas,obecnie pracuje normalnie,wymieniłem świeczki,ale nic to nie dało??
    Może ktoś miał podobny problem!

Komentarz

• Piotrus
      Rider
      • 2004
      • 524

Re: skoda nie odpala

Zamieszczone przez mariod
      Cześć !!!!!
      Jako nowy użytkownik forum przepraszam z góry za wpadki.Na dzien dobry mam wielki problem ze swoją Octavią,nie chce odpalić,objawy to nie zapala sie kontrolka świec żarowych (zawsze się zapalała),dioda w drzwiach od centralnego nie mrygała tylko paliła się cały czas,obecnie pracuje normalnie,wymieniłem świeczki,ale nic to nie dało??
      Może ktoś miał podobny problem!
      Ale nawet nie mignie na chwilke?
      Piotruś
      AGR(RIP) + ALH

Komentarz

• mariod
        Classic
        • 2006
        • 22

Niestety nie mignie,zakladałem drugi przekaźnik świec żarowych,ale nic nie dało.

Komentarz

• Piotrus
          Rider
          • 2004
          • 524

W takim razie prawdopodobnie masz problem w sterowniku.
          Piotruś
          AGR(RIP) + ALH

Komentarz

• chester121
            L&K
            • 2005
            • 1053

skoro nie zapala ci swieczek to znaczy ze dziala ci immobiliser
            nie baw sie w elektryke
            tylko wprowadz manualnie kod od immobilaisera (4cyfry) w instrukcji obsugi masz
            to napisane jak sie wprowadza taki kod
            wedlug mnie na 90% to wina tego
            jak dorabialem kluczyk do swojej i byl jeszcze nie zaprogramowany to wlasnie tak to sie objawialo!!
            pzdr

Komentarz

• Piotrus
              Rider
              • 2004
              • 524

Zapodałem temat Torze i jest sugestia żeby sprawdzić przekaźnik 109.
              To co mówi Chester też ma sens. Czy auto nagle przestało odpalać, czy problem występuje od momentu kupna? :wink:
              Piotruś
              AGR(RIP) + ALH

Komentarz

• mariod
                Classic
                • 2006
                • 22

Samochód mam od kwietnia,ściągany z Niemiec,nie miałem wcześniej żadnych problemów odpalał od ręki,też zaczynam podejrzewać immobilajzer co gorsza nie mam kodu od zabezpieczenia ,dzisiaj wymienię przekaźnik 109,mam nadzieję,że coś to da.

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

A kod to nie jest to co na VAS-ie pokazuje w prawym gornym rogu?? Bo ten z kluczykami to wiem. Ale to oprocz tych rzeczy powinna ciagle palic sie ta lampka klucza na szafie.
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• mariod
                    Classic
                    • 2006
                    • 22

Wymieniłem przekaźnik 109,nic nie dało,jutro jadę na komputer.

Komentarz

• chester121
                      L&K
                      • 2005
                      • 1053

ja jak zapodalem kluczyk bez zaprogramowanego immobi
                      to nie zapalila sie zazdna ikonka kluczka na szafie
                      autko normalnie zapalilo wszystkie kontrolki(procz wlasnie swiec)
                      po czym zgasly chcialem odpalic ale tylko rozrusznik sie krecil :wink:

skoro nie masz tej tabliczki przy kluczach(mi tez sie gdzies zapodziala :wink: )
                      to pojedz do ASO oni spisza kod z szafy i wysla zapytanie do niemiec czy moga wygenerowac nowy kod
                      cala operacja nie jest droga ale moze potrwac nawet kilka tygodni(w miom przypadku 3 tygodnie)

Komentarz

• mariod
                        Classic
                        • 2006
                        • 22

Problem rozwiązany,przyczyna to uszkodzona wiazka elektryczna w podszybiu przez wycieraczki.Tak swoją drogą to sam przyczyniłem się do awarii,podczas naprawy zapieczonego meczanizmu wycieraczek(TTTM) coś źle zamontowałem i mechanizm ocierał o przewody aż przetarł :diabelski_usmiech
                        Plus naprawy to wymienione świeczki dwie były spalone.

Komentarz

Pracuję...