Avensisem II 2,2 DCat (177KM, full opcja, nowka z slaonu) zrobilem 70k km. Komfortem podrozowania znacznie przewyzsza Octavie. I bylbym w stanie mu wybaczyc wiele, np. 1litr oleju na 3k km, psujace sie czujniki ABS, urywajaca sie raczke od rolety bagaznika, wylatujaca klapke od konsoli miedzy fotelami i kilka innych drobiazdzkow. Jedna rzecz byla nie do zniesienia absolutny, kompletny, dramatyczny brak swiatel. Mialem ksenony i daje slowo, nic nie bylo widac. Na dlugich super, ale mijania do d...y!!! Jezdzilem do serwisu, robilem rozne cuda - nic, jak bylo ciemno tak pozostalo. Przekazalem to auto koledze z firmy - facet w 100% potwerdzi to co napisalem. Dlatego nie bralem pod uwage Avensisa kupujac auto w zeszlym roku. No ale 177KM i 400 Nm - miodzik, no moze zawias troche za mientki...
O II FL kombi 1.8 TSI - opinia użytkownika :)
Zwiń
X
-
mariuss, Miałem na myśli to, że w Avensisie bardziej czuć przyspieszenie do pierwszej setki ale faktycznie wyprzedzanie Toyotą na trasie trwa dłużej. Dodatkowo mocno doskwiera tam brak szóstego biegu.
jak sie uprę to zejdę w trasie do 5,5l a w mieście do 8
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez voltarZamieszczone przez rkbBo wiadomo ze 1.8T dobrze to znosi, a 1.8TSI jeszcze nie przeszedl takich testow
silnik dobrze rokuje skoro w serwii potrafi wypluc miedzy 170 a 180 km wiec powinien dac rade :P
Komentarz
-
-
Eh, chyba muszą sobie sprawić tego V-Techa. Dzisiaj startowałem spod świateł razem z Toyotą Auris. Ponieważ wiedziałem, że za skrzyżowaniem mój pas się będzie kończył musiałem "przycisnąć". Kierowca w Aurisie postanowił być pierwszy i dał gaz do dechy podobnie jak ja. Ledwo co się zmieściłem przed niego co zasygnalizował mi długimi światłami. Nie spodziewałem się, że moje auto pójdzie tak słabo. Fakt opony trochę zabuksowały na mokrym ale mimo to.
Dzisiaj sprawdziłem w dokumentach czy przypadkiem Skoda nie sprzedała mi 1.4 TSI zamiast 1.8Może była to jakaś wypasiona Auris a może w moim silniku przyspieszenie od 0 do 50 km/h jest bardzo przeciętnie. Nie wiem co o tym myśleć.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SilentEmpireA tak wracając do tematu - przy jakich obrotach 1.8 TSI ma odcięcie?
Wykresy z hamowni mam do 5950 rpm, ale jak próbowałem to sprawdzić, to przy ok. 7300 zmieniałem bieg bo silnik chciał wyskoczyć:/
1,8 TSI niestety nie wiem, mojego 1,8T to ja się boję i nawet nie chcę kręcić do końca, na dwójce miałem raz 105 km/h i uznałem że to przegięcie i wyżej nie kręce a nie miała wtedy nawet 6000 obrSkoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk
Komentarz
-
Komentarz