[O1] Wymiana kratek nawiewow.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sylwester_1124
    Classic
    • 2010
    • 30

Panowie i Panie

Czy mozna wymienic same tarcze ... a klocki zostawic stare ... bija mi strasznie a widze ze klocki sa całkiem grube ...
  • Kasiunia
    Drive
    • 2009
    • 93

Krotkie pytanko. Mam polamane: nawiew srodkowy, a w prawym nie dziala regulacja. Zamowilam juz na allgro. Czy trudno jest je wymienic? Trzeba jakos umiejetnie podwazyc, czy trzeba rozbierac cos wiecej, by je wymienic? Mowa o nawiewach srodkowych i prawym.

Aha, zamowilam tez joystick od regulacji lusterka - tu czeka na mnie jakis problem?

Z gory dzieki za pomoc!

Komentarz

• Arti_r1
      RS
      • 2008
      • 2626

o ile z kratkami bocznymi niema zbyt dużego problemu, wystarczy tylko podważyć na rogach np. plaskimi śrubokrętami i wyciagać.Ale już gorzej (moim zdaniem) wygląda sprawa z środkową. Tam już te zatrzaski trzymią dość mocno, i do tego najlepiej podejść we dwóch. Tam też podważasz na rogach :wink:
      a co do yojstika, to kupilaś go razem z tym plastikiem wokolo że wystarczy tylko wpiąć kable/kostke czy samą rączkę?
      Fabryka Barw :]

Czarna O1 rs-line tdi
      Srebrna O2 Scout

DACAR.team

Komentarz

• tryton
        Elegance
        • 2008
        • 935

zobacz tu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...tki+nawiew%F3w http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...tki+nawiew%F3w tu są boczne może ci to pomoże

[ Dodano: Wto 16 Lut, 10 14:15 ]
        ps tu widać zaczepy

Komentarz

• endryu
          RS
          • 2006
          • 3773
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

w tej środkowej trzeba najpierw wymontować powdażając ramkę-osłonke włącznika awaryjnych. Następnie widać zatrzaski włącznika świateł awaryjnych. Odginamy je i wypinamy włącznik. Następnie delikatnie podważamy wkrętaczkiem zatrzaski na kratce w miejscach widocznych jak na zdjęciu (tak jak sa widoczne na dole, tak i symetrycznie występują na górze). Kratkę pociągamy do siebie i jest zdemontowana. Podobne zatrzaski występują na kratkach bocznych.
          O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
          O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
          =================================================

Komentarz

• pedro
            Ambiente
            • 2009
            • 178

koniecznie użyj tępego dosyc szerokiego narzędzia nie zniszczysz ramki i deski
            ja użyłem drewnianej łopatki z kuchni od patelni teflonowej
            Pozdrawiam
            pedro

Komentarz

• Kasiunia
              Drive
              • 2009
              • 93

Dziekuje za wszystkie sugestie, naprawde pomogliscie!
              Cheers!

Komentarz

Pracuję...