To jest skrecone do zderzaka, wystarczy ze inaczej zamontuje i bedzie lalo gdzie indziej. Te w szybie to raczej zawsze dobrze leja, chyba ze snieg w nich zamarzl :twisted:
Spryskiwacze przednich lamp...
Zwiń
X
-
chester121, wychodzi na to, że nie ma to jak stary dobry SLX :wink: . W mojej instrukcji obsługi na str 104 napisane jest, że "regulacja ustawienia spryskiwaczy reflektorów wymaga specjalnego przyrządu i należy zlecić to ASO" (czyli tak, jak prawie wszystko inne - oczywiście wg tejże instrukcji obsługi). Końcówki spryskiwaczy osadzone są, przynajmniej w moim samochodzie, na kulach, więc sprawa wydaje się oczywista. Może po liftingu było inaczej ?Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI
Komentarz
-
-
desmo
Ja powiem że mam xenon + spryskiwacz i sobie psikam,o efetkach w ekstremalnych warunkach się nie wypowiem bo klika dni temu dopiero nabyłem auto i nie mam zbytnio czasu na testy auta.
Ale odnośnie pytania gdybym nie miał spryskiwaczy to też bym jezdził, zawsze można wytrzeć lampę zimą lub umyć ją latem.
Komentarz
-
Mozna by zalozyc, ale mysle ze warto wczesniej zapytac Tych co to juz majabyły:
L&K Combi 1.9 Ahf 2001r - ehhhhh
Passat Combi highline 1.8T Awt 2001r
jest:
Golf highline 3d 1.9 Asz 2001r
Komentarz
-
-
Dzień dobry,
Widzę, że dużo jest sprzecznych opinii w tym temacie. Dodam swoją - może przechyli szalę zwycięztwa na którąś stronę. W swoim aucie mam zainstalowane xenony.
Oto moje uwagi:
1. Spryskiwacze uruchamiają się po przytrzymaniu dźwigni przez ok dwie sekundy. Najpierw pryska na szybę a potem na reflektory, ale tylko ok. jednej sekundy. Przynajmniej w moim samochodzie nie ma ryzyka wypsikania całego płynu na lampy. Jeśli nie chcesz czyścić reflektorów trzeba pryskać na szyby seriami nie dłuższymi niż dwie sekundy.
2. Skuteczność jest wysoka i to w każdych warunkach. W ostatni weekend przejechałem ok 1000 km i nie dotkałem lamp. Po przyjechaniu do Wawy lampy były czyste. Robiłem również testy na zaschniętym brudzie i również usuwany był bez problemu. Generalnie jestem zadowolony a na trasie naprawdę widać różnicę przed i po czyszczeniu.
3. Widziałem gdzieś w temacie pytanie o przeróbkę zbiornika z 3.5 na 5l. Ja mam 5l.
Generalnie bardzo polecam !!!
Komentarz
-
-
no to gratuluje mocnych psikaczy
moje psikaja tak jak innych :diabelski_usmiech
dodam jescze ze jesli nie chcecie zuzywac plynu na reflektory
to jezdzijcie na przeciwmgielnych :twisted:
spryskiwacze dzialaja tylko wtedy gdy wlaczone sa zarowki swiatel mijania lub dlugich
jesli sa one wylaczone spryskiwacze nie beda dzialac :wink:
Komentarz
-
-
ja mam o1 i mam spryskiwacze na reflektorach. potwierdzam działanie na sucho trzeba najpierw zmoczyć na bloto idealne.u mnie to działa tak : jak krutko przytrzymam dźwignie to działają szyby jak dlugo przytrzymam tj ok 5s to załączają się spryskiwacze reflektorów wala po nich ile wlezie ok 2s. przy zbiorniku 5,5l to wystarcza mi przynajmniej na drogę w jedna strone 300-400 km
Komentarz
-
-
lec
u mnie zalaczaja sie po jakis 2, gora 3s , Mozna jakos wyregulowac ten czas? Czasem chce tylko dokladniej zlac szybe i chcac nie chcac dostaje po reflektorach tez....
Komentarz
-
niestety chyba sie nie da ale zapytam przy najbliższej okazji bo umnie to działa normalnie i mi nie przeszkadzało do puki nie zepsuł sie regulator napięcia i oszalał moduł komfortu.
i miałem tak załączyłem śwaitłą to spryskiwacze i wycieraczki sie same załaczały aby można było jechać na światłach trzeba było włączyć tylną wycieraczke i był spokój ale teraz w zimie dużo jeżdże zakopianką i zbiorniczek 5,5;l starcza mi na 120 km wiec tez musze coś z tym zrobić
Komentarz
-
-
chester121, Jak sobie ktos zarzyczy xenony w Elegance to auto robi sie od podstaw nowe i takie z zalozenia powstaje. A jak ktos doklada xenony, jak zrobil to djczas to idzie sie na skroty, i stad moze byc to co Staszek pisze ze u niego leja odrazu po nacisnieciu dzwigni, a nie dopiero po kilku sekundach.
Komentarz
-
-
Maicroft, nie tak od razu tylko raz miałem awarie umnie jest przerwa ale zkrótka trwa jak u wszystkich około `3-5 sek i luuu przez 2-do 5 sek tyle że według mnie powinno to być za jakieś 10 sek po przytrzymaniu dźwigni a poza tym ja mam jakiś dziwny egzemplarz u mnie była jedna wiązka do xenonoów a drugiej nie było jakby sie nie mogli zdecydować :lol:
Komentarz
-
-
chester121, Jak sobie ktos zarzyczy xenony w Elegance to auto robi sie od podstaw nowe i takie z zalozenia powstaje. A jak ktos doklada xenony, jak zrobil to djczas to idzie sie na skroty, i stad moze byc to co Staszek pisze ze u niego leja odrazu po nacisnieciu dzwigni, a nie dopiero po kilku sekundach
powiedzieli mi ze place 5kzl i xenony mam na jutro :twisted:
a w serwisie jedna lampa xenonowa kosztuje 2000zl
wiec lampy 4000zl + automatyczne poziomowanie 500zl i 500zl robocizna
nic nie mowili ze trzeba zmieniac uklad myjacy( wiec po tym wnosze ze maja taki sam uklad myjacy ale moze sie myle??)
a tak propo to mi tez wlacza sie po 2-4sec leje jakas 1-2sec i zeby ponownie uruchomic spryskiwacze o musze puscic dzwignie :wink:
Komentarz
-
-
Tak nie zakładając nowego tematu, chodzi mi o xenonik.
Polecam ASO w Katowicach-Śliwka jedyne 10tyś zł za montaż xenonów do Octavki elegance
:lol:
Myślałem że facetowi się cyfry pomyliły, ale jak stwierdził..."Panie to by była nasza pierwsza przeróbka, a termin realizacji około 1 tygodnia :lol:
PozdawiamŻycie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
Komentarz