Wadliwy pasek GATES

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jan17
    Classic
    • 2005
    • 19

Wadliwy pasek GATES

oczywiście barwa to białe zimne.

[ Dodano: Pon 02 Sie, 10 22:13 ]
    nic a nic wszystko pasuje od razu.
  • Jacek Nowak
    Rider
    • 2005
    • 390

Wadliwy pasek GATES

--------------------------------------------------------------------------------

Panowie wczoraj robilem kompletny rozrzad+przeglad(filtry wszystkie ,olej). Wjechalem samochodem o 9 rano. Mechanicy skonczyli robote o 1230. Mechanik mowi zebym odpalil auto. Odpalam auto, auto pali bez problemu tyle ze strasznie huczy. Jestem w szoku ze taki huk wydobywa sie z rozrzadu!!. Mechanik po chwili zastanowienia mowi ze nie wypusci mnie z takim problemem. Od razu dodaje ze najprawdopodobniej huczy pompa wody. I na nowo zabieraja sie za rozbiorke calego zestawu. Gdy dosatli sie juz do paska postanowili sprawdzic jeszcze przed demontazem pompy wody sam pasek czy nie huczy (nowy pasek ktory kupilem to Gates). Zalozyli stary pasek i cisza!!! Wtedy od raz powiedzileli ze wszyskiemu winien jest nowy pasek firmy Gates.Mechanik poszedl na sklep po pasek. Zlozyli wszystko i cisza!!!. Niestety koszty jakie musialem poniesc to 2razy robocizna rozrzadu dlatego ze zestaw ktory kupilem nie kupilem u nich tak wiec to nie ich wina. Musze zareklamowac wadliwy pasek w sklepie w ktorym kupilem. Jeszcze dodam ze mechanik powiedzial ze czasami zdarzaja sie ze pasek huczy. Czy spotkal sie kiedys ktos z was z takim przypadkiem . I teraz pytanie czy moze byc wadliwy pasek czy tez moze byl zle naciagniety za 1 razem a oni powiedzieli ze jest zly!!!!!! .Czy sam pasek moze byc wadliwy ???.
    Skoda Octavia 19-TDI Elegance 136/304NM

Komentarz

• robekcool
      RS
      • 2009
      • 2041
      • Octavia II (1Z3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Powtórzę się. myślę, że źle ( za mocno) napięli i musieli jakoś wyjść z twarzą. :diabelski_usmiech
      www.k-mot.pl
      Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
      Autoholowanie.
      Robert Kulma

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Zamieszczone przez robekcool
        Powtórzę się. myślę, że źle ( za mocno) napięli i musieli jakoś wyjść z twarzą. :diabelski_usmiech
        oczywiście to tylko przypuszczenia, ale też mam takie niestety :?
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• Kordi
          Drive
          • 2008
          • 67

Witam,

Swego czasu będąc posiadaczem poprzedniego auta przewijał się wątek podrabianych pasków Gates. Podobno było tego trochę a firma nie za bardzo nagłaśniała sprawę. Co prawda kwestia dotyczyła pasków do Opla/Daewoo (przynajmniej takie wtedy fora śledziłem) - ale może była i trefna partia do VW/Skoda.

Komentarz

• ww991
            Drive
            • 2008
            • 82

jeżdżę już dwa lata i prawie 60 tyś na pasku Gates i rozrządzie SKF i wszystko jest OK, przed wymianą miałem podobne dylematy. W kompletnym zestawie SKF pakują pasek Gates.
            Problem jest tak jak piszą koledzy w wadliwym napięciu paska.

Komentarz

• Kh2GzYH@neostra
              Drive
              • 2008
              • 93

Jacek Nowak, Witam to huczenie to prawdo podobnie za mocno naciągnięty pasek, też tak miałem u siebie ale poluzowałem i jest ok.
              Jordi

Komentarz

• Jacek Nowak
                Rider
                • 2005
                • 390

Panowie tez tak mysalem ze to moze na bardzo naciagniety pasek. Bylem tam u mechanilow od poczatku kiedy auto wjechalo i do momentu kiedy odpalilem auto i zaczelo huczec,wtedy powiedzieli ze to moze pompa wody ale huczenie nie ustalo. Tak wiec zaczeli rozbierac na nowo caly rozrzad ale ja juz musialem jechac do domu na 2 h. Zadzwonili po 1 godzinie i powiedzieli ze to wada paska. Tak wiec skasowali mnie za nowy pasek i za podwojna robocizne. Kazali mi jechac do sklepu i zareklamowac pasek :twisted: Pojechalbym tam juz ale jestes w Wiedniu

Komentarz

• piotrek_os
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 8162
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Jacek Nowak, moim zdaniem chłopaki dobrze pisza. Spierdzielili montaż......i dlatego mówia o tym pasku. To Cie kosztowała troszku ta wymiana......
                  Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• winni77
                    RS
                    • 2009
                    • 2183
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Jacek Nowak
                    Zadzwonili po 1 godzinie i powiedzieli ze to wada paska.
                    A jaką to wadę stwierdzili?
                    Mój "Batmobil"

Komentarz

• Jacek Nowak
                      Rider
                      • 2005
                      • 390

powiedzieli ze zalozyli stary pasek i na starym jest wporzadku. Czyli ze huczy ten nowy, podobno sa 2 rodzaje paska. Jeden z zabkami okraglymi a 2 z trapezowymi. Moze dali mi w sklepie ten drugi ,jak wroce teraz z Wiednia to pojade z tym paskiem do sklepu zobaczymy co mi powiedza. Pozdrawiam.

[ Dodano: Sro 24 Lut, 10 17:51 ]
                      Co do paska powiedzieli ze to jest jego wina tylko tyle!! :roll:

Komentarz

• ww991
                        Drive
                        • 2008
                        • 82

Może w sklepie źle sprawdzili i dali Ci nie ten pasek co trzeba.
                        Do silnika TDI idą dwa rodzaje paska mówiąc krótko jest węższy i szerszy.
                        Masz TDI po 2000 roku więc ma być ten szerszy a dokładniej od któregoś numeru silnika idzie właśnie ten o którym piszę.

Komentarz

• Jacek Nowak
                          Rider
                          • 2005
                          • 390

Panowie a mozna naciagnac za bardzo ten pasek ? Podobniez tam sa jakies znaczniki odnosnie naciagania :?:

Komentarz

• KristopherT
                            Drive
                            • 2008
                            • 45

Zamieszczone przez Jacek Nowak
                            Panowie a mozna naciagnac za bardzo ten pasek
                            Pewnie że można.
                            Na podstawie doświadczeń zebranych przy reklamacjach produktu stwierdzono, że wiele usterek związanych z zestawami PowerGrip® KIT K015543XS, K025543XS - MotoFocus.pl

Komentarz

• maxpaynemm
                              RS
                              • 2008
                              • 1764
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Skoro go za mocno naciągneli to mogli wyregulować i było by po sprawie :| :?: No chyba że chciało im się to jeszcze raz wszystko rozbierać żeby zarobić ale coś mi się w to nie chce wierzyć. Mój mechanior ostro by bluzgał jak by musiał znowu zrobić to samo jeszcze raz.
                              Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• soszek81
                                L&K
                                • 2010
                                • 1245

maxpaynemm - jasne że by bluzgał - jakby powiedział że to jego wina i robi na darmo.
                                A tu wychodzi że poszedł przekręt, dwa razy ta sama robota - dwa razy zapłacone mimo błędu.
                                Jak mi płacą - mogę w kółko robić to samo Taka filozofia.
                                Była O1 kombi ALH++ 150/340
                                Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

Pracuję...