[O1] Alarm z odpalaniem z pilota

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zawieja
    Classic
    • 2009
    • 17

Ładnie się prezentuje na felach z RS'a
    Czy w 2009 r nie powinna to być już wersja FL :roll:
  • gamblerpl
    Drive
    • 2008
    • 56

Witam panowie
    Jak wyglada sprawa z podlaczeniem alarmu z "start z pilota" ..slyszalem wiele roznych opini na ten temat min. ze rozruszniki padaja -jak juz np. dostanie sygnal z centralki o uruchomieniu ze nie odcina -co powoduje ze rozrusznik mimo ze samochod juz odpalil dalej kreci starajac sie odpalic ---ponoc jest na to jakies rozwiazanie .. jakas dioda czy tez jakis przekaznik ktory po odpaleniu odcina rozrusznik <Jesli to prawda to jak to wyglada w praktyce?

Czy tez warto w to sie bawic?
    I jak to sie podlacza?

Dzieki z gory za pomoc

Komentarz

• Jeżyk
      Rider
      • 2009
      • 691

Przy takim rozwiązaniu musiałbyś auto zostawiać na luzie i z zaciągniętym hamulcem ręcznym. W lecie to nie problem ale w zimie może hamulec zamarznąć. A czemu miałoby służyć takie rozwiązanie? Brak jest wówczas stacyjki do odpalania i wtedy mniej kradną? Boisz się bomby?
      Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

• gamblerpl
        Drive
        • 2008
        • 56

Ogolnie sa zabezpieczenia przy montazy takiego alarmu tzn. wlasnie czujnik polozenia skrzyni biogow (sprawdza luz) i masa z hamulca recznego.

Tylko pytanie czy rozrusznik nie pojdzie jak np. dostanie za dlugi sygnal o odpaleniu
        ..czyli samochod juz odpali a rozrusznik dalej bedzei krecil

A rozwiazanie takiego montazu:
        W Zimie ... Jestem w domu ..odpalam samochod z pilota ... i wchodze do rozgzanego pojazdu z odparowanymi szybami

Bajer ktory moze miec cel

Komentarz

• adeks
          Drive
          S_OCP Member
          • 2007
          • 87

gamblerpl
          Jeżeli Twoim celem jest wsiadanie do ciepłego samochodu to przeanalizuj założenie ogrzewania postojowego (vebasto). Zalety.
          1. Wsiadasz do ciepłego samochodu.
          2. Podgrzany silnik do staru.
          3. brak ryzyka uszkodzenia silnika i rozrusznika.
          4. Nie grozi mandat za pracujący silnik bez opieki.

Ja sam mam ogrzewanie postojowe i uważam to za jeden z lepszych dodatków do samochodu.
          Octavia 2.0 BKD

Komentarz

• Psycho Dad
            Rider
            • 2009
            • 629

a ja widziałem przypadek ... jak auto odpaliło na biegu i przejechało spory kawałek ... i uszkodziło inne auto ... spore ryzyko raczej "bajer" typu a ja mam a ty nie
            Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.

Komentarz

• firmek
              Rider
              • 2008
              • 477

Dodal bym tylko jeszcze ze wlaczanie dmuchawy z cieplym powietrzem zaraz po odpaleniu w zimie tez nie jest najszczesliwszym pomyslem. A rozumiem ze zeby nie schodzic to nawiew bedzie musial byc jakos ustawiony na grzanie. Auto bedzie stalo na chodzi dlugo a i tak ani silnik cieply ani cieple powietrze i odmrozone szyby. Webasto wydaje sie byc o wiele lepszym rozwiazanim.

Komentarz

Pracuję...