misi3k, od drzwi powinieneś mieć osłony plastikowe z gumkami uszczelniającymi ( przykręcane nakrętkami na klucz 10, montowane od wewnątrz nadkola) . sam błotnik jest też przykręcony nakrętkami na 10
[O1] Czy komputer pokazuje spalanie LPG
Zwiń
X
-
Nie wiem ale goscie z skody nawet ladnie tej kontrolki LPG nie montuja w tym twin power :-|
Przyciski i zaślepki w octavi I po FL sa z takim garbem wzdluz (w pierwszych O1 jest przycisk prawie plaski) i modul kontrolki/sterownika od LPG
jest naklejony na tym garbie tak na odwal sie. Nie mogli dac starego przycisku w to miejsce (plaskiego) by to ladnie wygladalo? A nawet zaprojektowac zaslepke z wglebieniem na ten panel LPG landi renzo....?
Swoja droga ten przycisk ze zdjecia jest bardzo podobny do tego co ja mam od instalacji ELPI Gaz :-)+LPG Elpigaz IV gen :-)
Komentarz
-
-
to jest kompletna porazka ze koncerny produkujace auta inwestuja w np. CNG czy elektryke, ktorych nikt nie uzywa a oplacalnosc i funkcjonalnosc jest zerowa, a kompletnie olewaja LPG, ktorego uzywa masowo co najmniej kilka panstw w Europie (Polska, Wlochy, i chyba Holandia, Rumunia).
Przeciez niewielkie modyfikacje jak: zmniejszenie zbiornika paliwa w celu zabudowania zbiornika LPG, wbudowanie obslugi LPG w deske rozdzielcza (wskaznik paliwa, komputer) naprawde jest tansze niz zaprojektowanie od nowa auta elektrycznego, i ma wiekszy sens niz proba uzycia CNG, gdy w Polsce nie ma chyba ani jednej stacji...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marxto jest kompletna porazka ze koncerny produkujace auta inwestuja w np. CNG czy elektryke, ktorych nikt nie uzywa a oplacalnosc i funkcjonalnosc jest zerowa, a kompletnie olewaja LPG, ktorego uzywa masowo co najmniej kilka panstw w Europie (Polska, Wlochy, i chyba Holandia, Rumunia).
Przeciez niewielkie modyfikacje jak: zmniejszenie zbiornika paliwa w celu zabudowania zbiornika LPG, wbudowanie obslugi LPG w deske rozdzielcza (wskaznik paliwa, komputer) naprawde jest tansze niz zaprojektowanie od nowa auta elektrycznego, i ma wiekszy sens niz proba uzycia CNG, gdy w Polsce nie ma chyba ani jednej stacji...
A faktycznie mogliby taki woz robic, tylko przebudowa plyty podlogowej itd to moze zbyt malo im sie oplaca? Ja z gazu jestem zadowolony. Jedyny minus to GLOSNIEJSZA PRACA. Mam ponoc tania listwe wtryskowa i lepsza moze byc cichsza. Czy wasze Octavie Twin Power na gazie pracuja jak stary diesel? Cyk, cyk, cyk...
Tak czy siak polowa kosztow benzyny :-)+LPG Elpigaz IV gen :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pepiczekMam ponoc tania listwe wtryskowa i lepsza moze byc cichsza. Czy wasze Octavie Twin Power na gazie pracuja jak stary diesel? Cyk, cyk, cyk...
BTW Podjechalem ostatnio pod stacje po benzyne - przyszedl pracownik zatankowac (jak to na shellu) i mowi troche zdezorientowany. Ale to jest benzyna?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tom2212dalej pokazuje spalanie benzyny
Komp pokazuje przepływ powietrza a nie spalanie benzyny czy gazu, wiec nie wprowadzajcie kolegi w błąd. U mnie wskazanie pokrywa się z realnym spalaniem gazu (sprawdzone empirycznie na żywym organiźmie).Pozdrawiam wojtas
O2 ambiente 1.6 MPI + LPG LR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez vwojtasZamieszczone przez tom2212dalej pokazuje spalanie benzyny
Komp pokazuje przepływ powietrza a nie spalanie benzyny czy gazu, wiec nie wprowadzajcie kolegi w błąd. U mnie wskazanie pokrywa się z realnym spalaniem gazu (sprawdzone empirycznie na żywym organiźmie).
Oczywiście że pokazuje spalanie benzyny bo obliczając tą wartość bazuje na czasach wtrysków wysterowanych przez komputer benzynowy. Nie masz w samochodzie zainstalowanego przepływomierza.
Komentarz
-
-
mnie ciekawi czy w tych wersjach octavii, ktore gaz maja dokladany juz w fabryce a nie w salonie, komp obsluguje juz normalnie gaz czy dalej nie widzi ze ma drugie paliwo?
tak czy siak nie jestes "gorszy" od tych co maja fabryczne instalacje
Komentarz
-
Komentarz