misi3k, od drzwi powinieneś mieć osłony plastikowe z gumkami uszczelniającymi ( przykręcane nakrętkami na klucz 10, montowane od wewnątrz nadkola) . sam błotnik jest też przykręcony nakrętkami na 10
Dziś zagazowałem szkodnika, i mam pytanie. Czy komputer teraz pokazuje mi ilość chwilowego spalanego gazu, czy dalej pokazuje ile spalał by jadąc ba PB ?
edit szkoda: "Zagazowałem szodnia" co to niby ma być :?: :!:
pozdrawiam
EFISH
Moc jest ze mną i lepiej niech się mnie trzyma dla swojego dobra :-)
mnie ciekawi czy w tych wersjach octavii, ktore gaz maja dokladany juz w fabryce a nie w salonie, komp obsluguje juz normalnie gaz czy dalej nie widzi ze ma drugie paliwo? Jest w ogole w Polsce jakis egzemplarz takiego auta?
Nie wiem ale goscie z skody nawet ladnie tej kontrolki LPG nie montuja w tym twin power :-|
Przyciski i zaślepki w octavi I po FL sa z takim garbem wzdluz (w pierwszych O1 jest przycisk prawie plaski) i modul kontrolki/sterownika od LPG
jest naklejony na tym garbie tak na odwal sie. Nie mogli dac starego przycisku w to miejsce (plaskiego) by to ladnie wygladalo? A nawet zaprojektowac zaslepke z wglebieniem na ten panel LPG landi renzo....?
Swoja droga ten przycisk ze zdjecia jest bardzo podobny do tego co ja mam od instalacji ELPI Gaz :-)
to jest kompletna porazka ze koncerny produkujace auta inwestuja w np. CNG czy elektryke, ktorych nikt nie uzywa a oplacalnosc i funkcjonalnosc jest zerowa, a kompletnie olewaja LPG, ktorego uzywa masowo co najmniej kilka panstw w Europie (Polska, Wlochy, i chyba Holandia, Rumunia).
Przeciez niewielkie modyfikacje jak: zmniejszenie zbiornika paliwa w celu zabudowania zbiornika LPG, wbudowanie obslugi LPG w deske rozdzielcza (wskaznik paliwa, komputer) naprawde jest tansze niz zaprojektowanie od nowa auta elektrycznego, i ma wiekszy sens niz proba uzycia CNG, gdy w Polsce nie ma chyba ani jednej stacji...
to jest kompletna porazka ze koncerny produkujace auta inwestuja w np. CNG czy elektryke, ktorych nikt nie uzywa a oplacalnosc i funkcjonalnosc jest zerowa, a kompletnie olewaja LPG, ktorego uzywa masowo co najmniej kilka panstw w Europie (Polska, Wlochy, i chyba Holandia, Rumunia).
Przeciez niewielkie modyfikacje jak: zmniejszenie zbiornika paliwa w celu zabudowania zbiornika LPG, wbudowanie obslugi LPG w deske rozdzielcza (wskaznik paliwa, komputer) naprawde jest tansze niz zaprojektowanie od nowa auta elektrycznego, i ma wiekszy sens niz proba uzycia CNG, gdy w Polsce nie ma chyba ani jednej stacji...
CNG sa, sa - na palcach policzysz. We Wroclawiu np na ulicy Gazowej :twisted: jest stacja CNG.
A faktycznie mogliby taki woz robic, tylko przebudowa plyty podlogowej itd to moze zbyt malo im sie oplaca? Ja z gazu jestem zadowolony. Jedyny minus to GLOSNIEJSZA PRACA. Mam ponoc tania listwe wtryskowa i lepsza moze byc cichsza. Czy wasze Octavie Twin Power na gazie pracuja jak stary diesel? Cyk, cyk, cyk...
Mam ponoc tania listwe wtryskowa i lepsza moze byc cichsza. Czy wasze Octavie Twin Power na gazie pracuja jak stary diesel? Cyk, cyk, cyk...
Tak ale slychac to tylko na zewnatrz - w srodku nie wiec mnie to nie przeszkadza.
BTW Podjechalem ostatnio pod stacje po benzyne - przyszedl pracownik zatankowac (jak to na shellu) i mowi troche zdezorientowany. Ale to jest benzyna?
Witam
Komp pokazuje przepływ powietrza a nie spalanie benzyny czy gazu, wiec nie wprowadzajcie kolegi w błąd. U mnie wskazanie pokrywa się z realnym spalaniem gazu (sprawdzone empirycznie na żywym organiźmie).
jak nie slychac, jak slychac...? no chyba ze masz mate wygluszajaca na masce?
U mnie też nie słychać, chyba że jest czerwone światlo wyłączone radio i nie ma ruchu to jak się mocno wsłucham to minimalnie słychać hehe :szeroki_usmiech
Witam
Komp pokazuje przepływ powietrza a nie spalanie benzyny czy gazu, wiec nie wprowadzajcie kolegi w błąd. U mnie wskazanie pokrywa się z realnym spalaniem gazu (sprawdzone empirycznie na żywym organiźmie).
Przepraszam kolego ale kto Ci takich bzdur naopowiadał?
Oczywiście że pokazuje spalanie benzyny bo obliczając tą wartość bazuje na czasach wtrysków wysterowanych przez komputer benzynowy. Nie masz w samochodzie zainstalowanego przepływomierza.
mnie ciekawi czy w tych wersjach octavii, ktore gaz maja dokladany juz w fabryce a nie w salonie, komp obsluguje juz normalnie gaz czy dalej nie widzi ze ma drugie paliwo?
nie, nie widzi lpg! w instrukcji obslugi, albo ksiazce serwisowej (nie pamietam dokladnie) jest taka informacja zawarta (chodzi o wersje z "fabrycznym" lpg, ktora i tak jest dostepna tylko w czechach), ze komputer pokazuje wylacznie informacje odnosnie pb!
tak czy siak nie jestes "gorszy" od tych co maja fabryczne instalacje
czyli ta "fabrycznosc" to dokladnie to samo co my mamy montowane w salonie. Nic dziwnego ze wyszloby to drozej, podobnie jak alarm firmowy i salonowy czy radio firmowe i salonowe...
Komentarz