Zakup nowej Octavii Combi FL + dodatkowe wyposażenie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Yarek
    Elegance
    • 2005
    • 992

Zamieszczone przez Flame
    Nie opłaca się przyciemniać szyb fabrycznie, bo efekt mizerny, a cena wysoka.
    Lepiej to zrobić po odbiorze poza salonem.
    ja mam dokładnie odwrotne zdanie - nie warto zakładać żadnych folii (a miałem już porządną), z którymi są same kłopoty, tylko lepiej wziąć fabryczne przyciemnienie - wygląda i działa lepiej.

tak wygląda fabryczne przyciemnienie na moim aucie - i naprawdę się sprawdza:

. pzdr Jarek
    aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• pitbull
      Drive
      • 2010
      • 60

ja tez zamowilem fabryczne przyciemnienie - czy w tym przypadku szyba jest ciemniejsza, czy jest to folia?

furka bedzie chyba bardzo podobna do Twojej (bo też jest srebrna)... w sumie zastanawiałem się jeszcze nad granatem metalic...

Komentarz

• loru
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 4286
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez filut
        2.0 TDI 140 km
        skoro wybrałeś taki motor to polecam dodatkowe ogrzewanie postojowe lub wersja budżetowa grzane stołki.
        O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

krzysiek1974, To nie dziala zawsze, trzeba to wlaczyc guzikiem :idea:

Przy ESP i tak tylne klocki w wiekszosci aut znikaja szybciej niz przednie :diabelski_usmiech

Co do czujnika deszczu, to w OII dziala o niebo lepiej niz w OI :twisted:
          Spritmonitor.de

Komentarz

• aldam
            L&K
            • 2006
            • 1036

loru, ostatnio na forum przeczytałem, że w przypadku dizla i climatronika jest dodatkowa grzałka elektryczna, co powoduje szybszy nawiew cipłego powietrza. Część osób stwierdziła , że to nieprawda.
            Więc sprawdziłem. climatronik pozycja auto, na zew. -15 po 2km przejechanych z prędkością 60km/h czyli dość szybko z nawiewu leci dość ciepłe powietrze.
            Odnośnie dodatków to przyciemniane szybki.
            Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• rastajan
              Drive
              • 2009
              • 93

Zamieszczone przez Flame

Nie dali Ci koła zamiast zestawu w ramach ceny :?: :shock:
              A czy ja mówię, że za to koło zapłaciłem?

Zamieszczone przez Yarek
              Zamieszczone przez Flame
              Nie opłaca się przyciemniać szyb fabrycznie, bo efekt mizerny, a cena wysoka.
              Lepiej to zrobić po odbiorze poza salonem.
              ja mam dokładnie odwrotne zdanie - nie warto zakładać żadnych folii (a miałem już porządną), z którymi są same kłopoty, tylko lepiej wziąć fabryczne przyciemnienie - wygląda i działa lepiej.

tak wygląda fabryczne przyciemnienie na moim aucie - i naprawdę się sprawdza:

Obrazek
              Lepiej mieć przyciemnione z fabryki do dla mnie oczywiste (dobra jakość wykonania), ale uważam, że te szyby są po prostu za jasne - bez problemu widać kto / co jest w środku (bo obok ograniczenia dostępu słońca do wnętrza to też jak dla mnie ważna funkcja).

Komentarz

• loru
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 4286
                • Octavia II (1Z3)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez aldam
                loru, ostatnio na forum przeczytałem, że w przypadku dizla i climatronika jest dodatkowa grzałka elektryczna, co powoduje szybszy nawiew cipłego powietrza. Część osób stwierdziła , że to nieprawda.
                Więc sprawdziłem. climatronik pozycja auto, na zew. -15 po 2km przejechanych z prędkością 60km/h czyli dość szybko z nawiewu leci dość ciepłe powietrze.
                wiem bo mam to i komuś nawet podrzucam numer tej części z etki ale i tak uważam że dodatkowe niezależne ogrzewanie jest o niebo lepsze od tej "elektrycznej suszarki", a tak na marginesie ta grzałka działa przy włączeniu opcji odmrażanie przedniej szyby a nie przycisku auto na panelu climatronica.
                O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

aldam, Oczywiscie musisz miec wlaczony nawiew na szybe inaczej to moim zdaniem nie dziala
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• pitbull
                    Drive
                    • 2010
                    • 60

Zamieszczone przez loru
                    ale i tak uważam że dodatkowe niezależne ogrzewanie jest o niebo lepsze od tej "elektrycznej suszarki"
                    szkoda tylko że sterownie z pilota kosztuje dodatkowo 2.200...

Komentarz

• krzysiek1974
                      Rider
                      • 2009
                      • 323

Zamieszczone przez Maicroft
                      krzysiek1974, To nie dziala zawsze, trzeba to wlaczyc guzikiem :idea:
                      Nie wiedziałem ops:

Komentarz

Pracuję...