Nie opłaca się przyciemniać szyb fabrycznie, bo efekt mizerny, a cena wysoka.
Lepiej to zrobić po odbiorze poza salonem.
ja mam dokładnie odwrotne zdanie - nie warto zakładać żadnych folii (a miałem już porządną), z którymi są same kłopoty, tylko lepiej wziąć fabryczne przyciemnienie - wygląda i działa lepiej.
tak wygląda fabryczne przyciemnienie na moim aucie - i naprawdę się sprawdza:
. pzdr Jarek
aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci
loru, ostatnio na forum przeczytałem, że w przypadku dizla i climatronika jest dodatkowa grzałka elektryczna, co powoduje szybszy nawiew cipłego powietrza. Część osób stwierdziła , że to nieprawda.
Więc sprawdziłem. climatronik pozycja auto, na zew. -15 po 2km przejechanych z prędkością 60km/h czyli dość szybko z nawiewu leci dość ciepłe powietrze.
Odnośnie dodatków to przyciemniane szybki.
Nie dali Ci koła zamiast zestawu w ramach ceny :?: :shock:
A czy ja mówię, że za to koło zapłaciłem?
Zamieszczone przez Yarek
Zamieszczone przez Flame
Nie opłaca się przyciemniać szyb fabrycznie, bo efekt mizerny, a cena wysoka.
Lepiej to zrobić po odbiorze poza salonem.
ja mam dokładnie odwrotne zdanie - nie warto zakładać żadnych folii (a miałem już porządną), z którymi są same kłopoty, tylko lepiej wziąć fabryczne przyciemnienie - wygląda i działa lepiej.
tak wygląda fabryczne przyciemnienie na moim aucie - i naprawdę się sprawdza:
Lepiej mieć przyciemnione z fabryki do dla mnie oczywiste (dobra jakość wykonania), ale uważam, że te szyby są po prostu za jasne - bez problemu widać kto / co jest w środku (bo obok ograniczenia dostępu słońca do wnętrza to też jak dla mnie ważna funkcja).
loru, ostatnio na forum przeczytałem, że w przypadku dizla i climatronika jest dodatkowa grzałka elektryczna, co powoduje szybszy nawiew cipłego powietrza. Część osób stwierdziła , że to nieprawda.
Więc sprawdziłem. climatronik pozycja auto, na zew. -15 po 2km przejechanych z prędkością 60km/h czyli dość szybko z nawiewu leci dość ciepłe powietrze.
wiem bo mam to i komuś nawet podrzucam numer tej części z etki ale i tak uważam że dodatkowe niezależne ogrzewanie jest o niebo lepsze od tej "elektrycznej suszarki", a tak na marginesie ta grzałka działa przy włączeniu opcji odmrażanie przedniej szyby a nie przycisku auto na panelu climatronica.
Komentarz