Używana Octavia II 05' 1.6 czy warto ???? Ale cena dobra...
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Używana Octavia II 05' 1.6 czy warto ???? Ale cena dobra...
WITAM !!!!!!!!!
Takie szybkie pytanko:
Otóż mój kolega dziś zadzwonił do mnie z ofertą na kupno jego wozu.
To jest Octavia II z 2005 roku , silnik 1,6MPI, sekwencyjny gaz, klima i inne pierdoły prawie wszystko oprócz skóry....
Przebieg 120 tys, wymieniany rozrząd niedawno, amory z tyłu no i jeszcze jakies drobiazgi.
Cały czas serwisowana w ASO w Olsztynie, wszystkie przeglądy no i te w/w wymiany.
Wózek nie dobity i z wyglądu spoko (silver metalic).
Aha powód sprzedaży auto to zajebista cena Lexsusa, którą mu zaoferowano i musi szybko podjąć decyzję. (A ja także muszę szybko dac odpowiedź, więc tu się pytam).
No i cena jak dla mnie to 20.000 zł
....
Otóż co sadzicie o tym modelu Octavii ????
P.S. Sam ganiam Corollą i serwisy to na mnie kasy nie zrobili za dużo :P A ciekawe jak tutaj się sprawy mają :?:
-
Prawie robi dużą różnicę :szeroki_usmiech Ale cena 20tyś kusi. :szeroki_usmiechZamieszczone przez mrblackklima i inne pierdoły prawie wszystko oprócz skóry....Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
O2 za 20kzł? Okazja jakich mało... Jeśli się nie zdecydujesz, wstaw telefon na forum - ktoś z całą pewnością łyknie...
Komentarz
-
-
-
No dokładnie ta cenka....
W robocie mamy OI z 1,9tdi 110km i są baaardzo żwawe.
No a ten to sprawdzony wóz i pewniak a nie np. z Allegro jakis po dzwonach itd....
Tylko silnik 1.6 to pewnie będzie mulasty ... no ale to jak już to raczej rodzinny ma być (Jakiś wyjazd do rodzinki czy nad morze :lol: ).
To jest OII czyli full lifting....
Komentarz
-
Mi się zdaje że więcej dostałby w każdym komisie kupującym auta za gotówkę. Jak dla mnie coś śmierdzibyła O1 1,6 102 KM
była O1 1,9 TDI 90 KM
była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
był Citroen Berlingo 1,6 HDI
jest Ford Tourneo Courier
Komentarz
-
Komentarz
-
Nic tam nie smierdzi.
Koleś jest byłym policjantem (emeryt) na minę by mnie nie wsadził.
Zresztą sam go pytałem czemu tak tanio ????
A on krótko chcesz czy nie bo na Allegro wrzucę za 25k i już :P
(Się napalił na Lexusa i brakuje mu 20k i nie chce mu sie bujac po komisach - tak twierdzi).
Komentarz
-
pleban, tez o tym pomyslałem jak to przeczytałem.Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
DIAGNOSTYKA I ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA
USŁUGI TRANSPORTOWE
TEL: 531-33-55-77
Komentarz
-
Bierz i się nie zastanawiaj za wiele, jeżeli znajomy to raczej nie wepchnie cie na mine nawet gdybyś miał dołożyć pare groszy to i tak będziesz do przodu. Auto może i demonem prędkości nie jest ale po tego rocznej zimie chodz byś miał 200 kucy to i tak nie pogonisz, pewnie ktoś się zgodzi że wystarczy do całkiem sprawnej jazdy.
Komentarz
-
-
Jak się rozmyślisz też daj znać
Jest:
O2 FL RS, 2009 2.0 TDI CR, 190KM, 410Nm by SoftCar
Była:
O1 Tour 2006, 1.6 BFQ + LPG BRC Seq24
O1 1998, 1.6 AEE + LPG
Komentarz
-
mrblack,pewna O II z 2005 r. za 20 tyś ?? Toże to praktycznie połowa ceny takiego auta za ten rocznik !!! Bierz i nie oglądaj sie na nic !!
a jak nie weźniem to daj znać, bo kumpel szuka auta to na 100% łyknie.
Silnik 1.6 jest bardzo fajny i naprawdę O II z 1.6 pod maską nie dostaje zadyszki
Uwierzcie mi, wiem co mówię
Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Komentarz
-
Ja ja moge kupić w ciemno!!! daj znać jak co!! pozdrawiam
Było 4X4 1.8 T 170km 01 ,2.0tdi 170km OII , 1.9tdi 110km O1, Scout 2.0tdi 165KM i został Tour 1.6 z lpg i perełka Subaru WRX
Komentarz
-
być może, ale ja też jak odbierałem Octavkę, to poprzedniego Lanosa sprzedawałem koledze z pracy. Ja byłem zadowolony, że nie muszę się włóczyć po komisach, brać kilku groszy za zostawienie w rozliczeniu, lub czekać na kasę z komisu. On tez był zadowolony, bo nie dość, że kupił autko trochę taniej, to przynajmniej wiedział od kogo i w jakim stanie.Zamieszczone przez plebanMi się zdaje że więcej dostałby w każdym komisie kupującym auta za gotówkę. Jak dla mnie coś śmierdzi
mrblack, jak wiesz, że na rynku są droższe lub w takiej samej cenie - to brać!!!!!!!!!!!
Przynajmniej nie natykasz się na wielki znak zapytania. który potem będzie wielką skarbonką.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
A ja myślę, że to ściema... Nikt rozsądny nie zastanawiałby się nad kupnem za 60% ceny rynkowej auta o znanej przeszłosci od pewnego sprzedawcy... A jeśli ktoś mimo wszystko obawia się o stan auta, to chyba może je sprawdzić w ASO za kilka groszy...
Komentarz
-
Tak ściema. :wink:
Dzisaj dzwoniłem aby potwierdzić temat i na poniedziałek mam szykować kasę.
I tyle.
Po prostu krótki kaszel bez zbędnych kombinacji. Gotówa na stół i na razie....
Pozdrówki !!!!
Komentarz
-
mrblack, możesz looknąc co i jak - ale w sumie po co?...jak ci się 1.6 nie spodoba za bardzo , to i tak na tym zarobisz taka prawda...opchniesz drożej i tak to auto niż za 20 tysi..BIERZ!
Komentarz
-
Spoko.
Dzis podjechałem na oględziny wózka.
No i jest cacy.
A z "wad" to koła sa na stalowych felgach oraz lampy są normalne a nie xenonowe.
Więcej "wad" nie nalazłem.
Aha dostaję w komplecie nówki oponki letnie....
Raczej się nie zastanawiam dalej bo bez sensu. Trza by było być turbo baranem aby to olać :roll:
pozdrówki !!!!!!!!
Komentarz
-
ad:
Komentarz