Zamieszczone przez dede_adam
Kradzież tablicy rejestracyjnej !!!
Zwiń
X
-
Kradzież tablicy rejestracyjnej !!!
S H A R A N T D ITagi: Brak
-
-
ja miałem podobną...
Gdy miałem CRXa to zasłabo przykręciłem całość mocowania i przy ....pewnej dozwolonej :diabelski_usmiech prędkości odfruneła...dwa dni po rejestracji....
Musisz :
- po pierwsze w twoim przypadku fakt ten zgłośić na policję- żeby później nikt nie wykorzystał tablic na twoje konto
- oraz iść do urzędu komunikacji i przerejestrować auto (pewnie ze 200 stówki)
Komentarz
-
-
Re: Kradzież tablicy rejestracyjnej !!!
Zamieszczone przez Marker26Wczoraj w skodziance ukradli mi przednią tablicę rejestracyjną !!! Spotkała może kogoś taka niespodzianka ??
Nawet nadal jezdze bez tablicy przedniej, bo jeszcze nie zajalem sie tematem, ale chce to zrobic w najblizszych dniach.
Pierwsze, to lec na policje. Bedziesz mial spokoj jesli ktos uzyje jej w celach przestepczych, a poza tym potrzebne to jest do Wydzialu Komunikacji, zeby wyrobic nowa tablice.
W Wydziale Komunikacji dajesz potwierdzenie zgloszenia z policji oraz piszesz podanie o dorobienie nowej tablicy z powodu kradziezy. Do tego potrzebne sa jakies znaczki skarbowe (ok. 5-10PLN). Dadza Ci tam namiar na firmy, w ktorych bedziesz mogl dorobic tablice, za ktora zaplacisz 80PLN. Dorabiaja w ciagu jednego dnia. Jak ja odbierzesz to jedziesz znowu do Wydzialu Kom. w celu odebrania znakow legalizacyjnych. Koszt chyba 15PLN
I po klopocie. :x :xTDI 205PS
Komentarz
-
-
W Wydziale Komunikacji dajesz potwierdzenie zgloszenia z policji oraz piszesz podanie o dorobienie nowej tablicy z powodu kradziezy. Do tego potrzebne sa jakies znaczki skarbowe (ok. 5-10PLN). Dadza Ci tam namiar na firmy, w ktorych bedziesz mogl dorobic tablice, za ktora zaplacisz 80PLN. Dorabiaja w ciagu jednego dnia. Jak ja odbierzesz to jedziesz znowu do Wydzialu Kom. w celu odebrania znakow legalizacyjnych. Koszt chyba 15PLN
Ale moje wydarzenie miało miejsce z 1,5 roku temu, pewnie sie wiele od tego czs się zmieniło...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grzesioDoradzam ostrożność
Policja nie lubi i łapie takich, bo to "sprytna" metoda na fotoradary.
Kilka razy juz mnie zatrzymali, raz nawet dowod zabrali. Ostatnio zatrzymali mnie 1 listopada w Plocku - policeman powiedzial, ze wezmie sobie wolne i postoi za mnie w kolejce po nowe blachy, skoro ja nie mam czasu... :lol:
Nie, serio - musze sie tym zajac. :xTDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marker26Wczoraj w skodziance ukradli mi przednią tablicę rejestracyjną !!! Spotkała może kogoś taka niespodzianka ??była mocna Octa, a jest konik
Greckie Delikatesy
Komentarz
-
-
A tablice macie wkladane w ramki, nitowane do zderzaka, klejone?? Bo zastanawiam sie czy to szarpia te tablice czy jak. Bo tablice przyniotowana juz trudniej wyrwac.
Najbardziej przerabane to maja Ci co auto kupili w leasing, bo jak blacha zginie to gdzie po blache jechac. Jak ktos mieszka tak jak ja w Bielsku a firma leasingowa w Warszawie to gdzie wyrabiac blachy??
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftA tablice macie wkladane w ramki, nitowane do zderzaka, klejone?? Bo zastanawiam sie czy to szarpia te tablice czy jak. Bo tablice przyniotowana juz trudniej wyrwac.była mocna Octa, a jest konik
Greckie Delikatesy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dede_adamjezeli srodmiescie to postoisz nawet 6godzin!!!! chyba ze o 6 zajmiesz kolejke bo ostatnio
jak bylem to o 7 rano bylem SIÓDMY w kolejce :evil: :evil: :evil:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftZamieszczone przez dede_adamjezeli srodmiescie to postoisz nawet 6godzin!!!! chyba ze o 6 zajmiesz kolejke bo ostatnio
jak bylem to o 7 rano bylem SIÓDMY w kolejce :evil: :evil: :evil:
a co do nitowania to ja narazie mam ramki ale chyba niedlugo przybije sróbami :roll:
Komentarz
-
-
Najbardziej przerabane to maja Ci co auto kupili w leasing, bo jak blacha zginie to gdzie po blache jechac. Jak ktos mieszka tak jak ja w Bielsku a firma leasingowa w Warszawie to gdzie wyrabiac blachy??
oni załatwiają wszelkie formalności - przynajmniej mi załatwiali jak kupowałem,zresztą kto w urzędzie zarejestruje ci nie twoje auto.....?
A i leasingodawca każe ci 200 stówki zapłacić...o ile się nie myle jest podobny zapis za odebranie zabranego dowodu.....
oczywiście możesz sobie odliczyć bo dostaneisz fakturkę :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftA jeszcze jedno nie wiem czy przy okazji wymiany jednej tablicy nie beda chcieli wymienic dowodu rejestracyjnego
Zamieszczone przez MaicroftA tablice macie wkladane w ramki, nitowane do zderzaka, klejone??
Teraz juz chyba przykrece.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftNajbardziej przerabane to maja Ci co auto kupili w leasing, bo jak blacha zginie to gdzie po blache jechac. Jak ktos mieszka tak jak ja w Bielsku a firma leasingowa w Warszawie to gdzie wyrabiac blachy??
Mi leasing zalatwial nie blache ,a naklejkie na przednia szybe(szyba poszla od kamienia ktorego nie widzialem,nie poczulem ). Zalatwilem to telefonicznie(do siedziby leasingu mam z 60km) i naklejka przyszla poczta ,a kosztmi za naklejkie obciazyli mnie na fakturze z rata leasingowa.
Komentarz
-
-
Moment moment, ja ostatnio się dowiadywałem , to podobno jak zniknie Ci jedna tablica, to wyrabiasz nowy dowód rejestracyjny i odbierasz nowe tablice :cry: :cry: , + zmiana info dotyczących tablic w ubezpieczeniach :cry:
Jeeli jest szansa wyrobienia 1 sztuki tablicy lub dwóch o tym samym nr rejestracyjnym to proszę o namiar, bo ja akurat taki mały problem, a nie chce zmieniac nr. rej bo się przywiązałem. Pozdrawiam i proszę o info"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
www.dynosoft.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LucaMoment moment, ja ostatnio się dowiadywałem , to podobno jak zniknie Ci jedna tablica, to wyrabiasz nowy dowód rejestracyjny i odbierasz nowe tablice :cry: :cry: , + zmiana info dotyczących tablic w ubezpieczeniach :cry:
Jeeli jest szansa wyrobienia 1 sztuki tablicy lub dwóch o tym samym nr rejestracyjnym to proszę o namiar, bo ja akurat taki mały problem, a nie chce zmieniac nr. rej bo się przywiązałem. Pozdrawiam i proszę o info
Firm, ktore moga dorobic tablice w Wawie jest cztery i namiary na nie mam dostac w wydziale jak zloze wniosek.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Tak sie dzisiaj zlozylo ze byla dyskusja w RMF FM ,ze WK wydaje w razie kradziezy tablic nowe tablice ze starymi numerami i pojawia sie problem z polcija,ktora wie ze takie numery zostaly skradzione i moga cie zatrzymac z podejrzeniem o kradziez auta. A jak im dobrze nie udowodnisz ze masz legalne auto i to sa nowe tablice to idziesz do paki na 24h. :shock:
Komentarz
-
-
To z tym wsadzeniem do paki to nie tylko w takich przypadkach jesli zatrzymaja Cie na drodze i stwierdza ze masz zly wyraz twarzy to moga Cie wsadzic do pudla bo np powiedza ze dzien wczesniej ktos podobny okrazdl sklep niedaleko. W tym kraju zaczyna dziac sie cos niedobrego aly zaczyna im ... (wstawcie sobie sami :twisted: )
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftTo z tym wsadzeniem do paki to nie tylko w takich przypadkach jesli zatrzymaja Cie na drodze i stwierdza ze masz zly wyraz twarzy to moga Cie wsadzic do pudla bo np powiedza ze dzien wczesniej ktos podobny okrazdl sklep niedaleko. W tym kraju zaczyna dziac sie cos niedobrego aly zaczyna im ... (wstawcie sobie sami :twisted: )
Komentarz
-
-
No nic , musze pokombinować lub nowe blachy :cry: :cry:
dzieki i pozdrawiam"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
www.dynosoft.pl
Komentarz
-
Komentarz