Kradzież tablicy rejestracyjnej !!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • SIARAN
    Classic
    • 2004
    • 17

Zamieszczone przez dede_adam
    o ile dobrze pamietam to w octaviach zdarzaly sie smoczynne pekniecia szyb przednich
    i podlegalo to gwarancji :roll:
    To nie tylko Octavia Golf mial to samo, ale wtedy szyba leciala od dolnego mocowania w gore, jak byly wielkie ... w ASO to nastepna tez przykrecili zle zeby juz klient sobie sam zaplacil za wymiane bo pekala tak samo a oni wtedy umywali rece, trzeba bylo sie dopiero wyklucic lub rozmowa z gora pomagala
    S H A R A N T D I
  • Marker26
    Ambiente
    • 2004
    • 133

Wczoraj w skodziance ukradli mi przednią tablicę rejestracyjną !!! Spotkała może kogoś taka niespodzianka ??
    1.9TDI "AHF"
    Master's Tuning

Komentarz

• arci9
      RS
      • 2004
      • 2007

ja miałem podobną...

Gdy miałem CRXa to zasłabo przykręciłem całość mocowania i przy ....pewnej dozwolonej :diabelski_usmiech prędkości odfruneła...dwa dni po rejestracji....

Musisz :
      - po pierwsze w twoim przypadku fakt ten zgłośić na policję- żeby później nikt nie wykorzystał tablic na twoje konto
      - oraz iść do urzędu komunikacji i przerejestrować auto (pewnie ze 200 stówki)

Komentarz

• Marker26
        Ambiente
        • 2004
        • 133

Dzięki !!! Samo życie !!!
        1.9TDI "AHF"
        Master's Tuning

Komentarz

• MiKruS
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 7976

Re: Kradzież tablicy rejestracyjnej !!!

Zamieszczone przez Marker26
          Wczoraj w skodziance ukradli mi przednią tablicę rejestracyjną !!! Spotkała może kogoś taka niespodzianka ??
          Spotkala. :evil:
          Nawet nadal jezdze bez tablicy przedniej, bo jeszcze nie zajalem sie tematem, ale chce to zrobic w najblizszych dniach.

Pierwsze, to lec na policje. Bedziesz mial spokoj jesli ktos uzyje jej w celach przestepczych, a poza tym potrzebne to jest do Wydzialu Komunikacji, zeby wyrobic nowa tablice.

W Wydziale Komunikacji dajesz potwierdzenie zgloszenia z policji oraz piszesz podanie o dorobienie nowej tablicy z powodu kradziezy. Do tego potrzebne sa jakies znaczki skarbowe (ok. 5-10PLN). Dadza Ci tam namiar na firmy, w ktorych bedziesz mogl dorobic tablice, za ktora zaplacisz 80PLN. Dorabiaja w ciagu jednego dnia. Jak ja odbierzesz to jedziesz znowu do Wydzialu Kom. w celu odebrania znakow legalizacyjnych. Koszt chyba 15PLN

I po klopocie. :x :x
          TDI 205PS

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

I za kazdym razem w wydziale komunikacji odstajesz za kazdym razem 3-4 godziny bo sa kolejki a ich nie interesuje ze Ty juz masz auto zarejestrowane i chcesz zalatwic tylko jedna tablice ktora Ci ukradli
            Spritmonitor.de

Komentarz

• dede_adam
              L&K
              S_OCP Member
              • 2004
              • 1449

jezeli srodmiescie to postoisz nawet 6godzin!!!! chyba ze o 6 zajmiesz kolejke bo ostatnio
              jak bylem to o 7 rano bylem SIÓDMY w kolejce :evil: :evil: :evil:

Komentarz

• arci9
                RS
                • 2004
                • 2007

W Wydziale Komunikacji dajesz potwierdzenie zgloszenia z policji oraz piszesz podanie o dorobienie nowej tablicy z powodu kradziezy. Do tego potrzebne sa jakies znaczki skarbowe (ok. 5-10PLN). Dadza Ci tam namiar na firmy, w ktorych bedziesz mogl dorobic tablice, za ktora zaplacisz 80PLN. Dorabiaja w ciagu jednego dnia. Jak ja odbierzesz to jedziesz znowu do Wydzialu Kom. w celu odebrania znakow legalizacyjnych. Koszt chyba 15PLN
                ja też chiałem dorobić ale kazali jeszcze raz rejestrować...a poza tym jest mało firm, które dorabiają i ot tak nie zrobią- trza mieć jakiś papier....

Ale moje wydarzenie miało miejsce z 1,5 roku temu, pewnie sie wiele od tego czs się zmieniło...

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

A jeszcze jedno nie wiem czy przy okazji wymiany jednej tablicy nie beda chcieli wymienic dowodu rejestracyjnego, bo te znaki legalizacyjne dwa sa na tablicach i trzeci w dowodzie a jak urzad juz wykazal sie laska i chce wydac znaczki to co za problem nie zarobic jeszcze na dowodzie rejestracyjnym.
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• grzesio
                    Drive
                    • 2004
                    • 53

Zamieszczone przez MiKruS
                    Nawet nadal jezdze bez tablicy przedniej, bo jeszcze nie zajalem sie tematem, ale chce to zrobic w najblizszych dniach.

Doradzam ostrożność
                    Policja nie lubi i łapie takich, bo to "sprytna" metoda na fotoradary.

Komentarz

• MiKruS
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 7976

Zamieszczone przez grzesio
                      Doradzam ostrożność
                      Policja nie lubi i łapie takich, bo to "sprytna" metoda na fotoradary.
                      Spoko, jezdze juz 3,5 miesiaca i mandatu nie dostalem. :twisted:
                      Kilka razy juz mnie zatrzymali, raz nawet dowod zabrali. Ostatnio zatrzymali mnie 1 listopada w Plocku - policeman powiedzial, ze wezmie sobie wolne i postoi za mnie w kolejce po nowe blachy, skoro ja nie mam czasu... :lol:

Nie, serio - musze sie tym zajac. :x
                      TDI 205PS

Komentarz

• BaPit
                        Rider
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 630

Zamieszczone przez Marker26
                        przesrane. przechodziłem to w tym roku
                        była mocna Octa, a jest konik
                        Greckie Delikatesy

Komentarz

• Maicroft
                          Moderator
                          S_OCP MemberModeratorr
                          • 2004
                          • 25757
                          • Audi

A tablice macie wkladane w ramki, nitowane do zderzaka, klejone?? Bo zastanawiam sie czy to szarpia te tablice czy jak. Bo tablice przyniotowana juz trudniej wyrwac.

Najbardziej przerabane to maja Ci co auto kupili w leasing, bo jak blacha zginie to gdzie po blache jechac. Jak ktos mieszka tak jak ja w Bielsku a firma leasingowa w Warszawie to gdzie wyrabiac blachy??
                          Spritmonitor.de

Komentarz

• BaPit
                            Rider
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 630

Zamieszczone przez Maicroft
                            A tablice macie wkladane w ramki, nitowane do zderzaka, klejone?? Bo zastanawiam sie czy to szarpia te tablice czy jak. Bo tablice przyniotowana juz trudniej wyrwac.
                            przód już mam przynitowany. poprzednią wyrwali z ramki z przodu - ramki są fajne, ale tylko dla złodzieji :roll:
                            była mocna Octa, a jest konik
                            Greckie Delikatesy

Komentarz

• Maicroft
                              Moderator
                              S_OCP MemberModeratorr
                              • 2004
                              • 25757
                              • Audi

jezeli srodmiescie to postoisz nawet 6godzin!!!! chyba ze o 6 zajmiesz kolejke bo ostatnio
                              W Bielsku stoisz od 3-5 godzin, a Cieszyn w zwiazku z tym ze import kwitnie masz numerek i termin na za dwa tygodnie - oczywiscie wtedy tez trzeba postac.
                              Spritmonitor.de

Komentarz

• dede_adam
                                L&K
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 1449

W Bielsku stoisz od 3-5 godzin, a Cieszyn w zwiazku z tym ze import kwitnie masz numerek i termin na za dwa tygodnie - oczywiscie wtedy tez trzeba postac.
                                :shock: :shock: :shock:

a co do nitowania to ja narazie mam ramki ale chyba niedlugo przybije sróbami :roll:

Komentarz

• arci9
                                  RS
                                  • 2004
                                  • 2007

Najbardziej przerabane to maja Ci co auto kupili w leasing, bo jak blacha zginie to gdzie po blache jechac. Jak ktos mieszka tak jak ja w Bielsku a firma leasingowa w Warszawie to gdzie wyrabiac blachy??
                                  wtedy chłopaki z leasingu powinni się martwić..
                                  oni załatwiają wszelkie formalności - przynajmniej mi załatwiali jak kupowałem,zresztą kto w urzędzie zarejestruje ci nie twoje auto.....?
                                  A i leasingodawca każe ci 200 stówki zapłacić...o ile się nie myle jest podobny zapis za odebranie zabranego dowodu.....

oczywiście możesz sobie odliczyć bo dostaneisz fakturkę :twisted:

Komentarz

• MiKruS
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2004
                                    • 7976

A jeszcze jedno nie wiem czy przy okazji wymiany jednej tablicy nie beda chcieli wymienic dowodu rejestracyjnego
                                    Wg. tego co mi powiedziano w WK, to nie.

A tablice macie wkladane w ramki, nitowane do zderzaka, klejone??
                                    Ja mialem jedynie wlozone w ramki. :x
                                    Teraz juz chyba przykrece.
                                    TDI 205PS

Komentarz

• Samiec
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 4287
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Blache w tedy na moje to musi leasing zalatwic jako wlasciel auta.
                                      Mi leasing zalatwial nie blache ,a naklejkie na przednia szybe(szyba poszla od kamienia ktorego nie widzialem,nie poczulem ). Zalatwilem to telefonicznie(do siedziby leasingu mam z 60km) i naklejka przyszla poczta ,a kosztmi za naklejkie obciazyli mnie na fakturze z rata leasingowa.
                                      TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                                      SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                                      SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• Luca
                                        Rider
                                        • 2004
                                        • 524

Moment moment, ja ostatnio się dowiadywałem , to podobno jak zniknie Ci jedna tablica, to wyrabiasz nowy dowód rejestracyjny i odbierasz nowe tablice :cry: :cry: , + zmiana info dotyczących tablic w ubezpieczeniach :cry:
                                        Jeeli jest szansa wyrobienia 1 sztuki tablicy lub dwóch o tym samym nr rejestracyjnym to proszę o namiar, bo ja akurat taki mały problem, a nie chce zmieniac nr. rej bo się przywiązałem. Pozdrawiam i proszę o info
                                        "Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
                                        Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
                                        Pionek znów gra.......

Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
                                        www.dynosoft.pl

Komentarz

• MiKruS
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2004
                                          • 7976

Zamieszczone przez Luca
                                          Moment moment, ja ostatnio się dowiadywałem , to podobno jak zniknie Ci jedna tablica, to wyrabiasz nowy dowód rejestracyjny i odbierasz nowe tablice :cry: :cry: , + zmiana info dotyczących tablic w ubezpieczeniach :cry:
                                          Jeeli jest szansa wyrobienia 1 sztuki tablicy lub dwóch o tym samym nr rejestracyjnym to proszę o namiar, bo ja akurat taki mały problem, a nie chce zmieniac nr. rej bo się przywiązałem. Pozdrawiam i proszę o info
                                          Ja napisalem jedynie to co mi powiedziano dwa czy trzy dni temu w Wydziale Komunikacji Urzedu Gminy Warszawa Centrum na ul. Marianskiej.
                                          Firm, ktore moga dorobic tablice w Wawie jest cztery i namiary na nie mam dostac w wydziale jak zloze wniosek.
                                          TDI 205PS

Komentarz

• Samiec
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 4287
                                            • Octavia I (1U2)
                                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Tak sie dzisiaj zlozylo ze byla dyskusja w RMF FM ,ze WK wydaje w razie kradziezy tablic nowe tablice ze starymi numerami i pojawia sie problem z polcija,ktora wie ze takie numery zostaly skradzione i moga cie zatrzymac z podejrzeniem o kradziez auta. A jak im dobrze nie udowodnisz ze masz legalne auto i to sa nowe tablice to idziesz do paki na 24h. :shock:

Komentarz

• Maicroft
                                              Moderator
                                              S_OCP MemberModeratorr
                                              • 2004
                                              • 25757
                                              • Audi

To z tym wsadzeniem do paki to nie tylko w takich przypadkach jesli zatrzymaja Cie na drodze i stwierdza ze masz zly wyraz twarzy to moga Cie wsadzic do pudla bo np powiedza ze dzien wczesniej ktos podobny okrazdl sklep niedaleko. W tym kraju zaczyna dziac sie cos niedobrego aly zaczyna im ... (wstawcie sobie sami :twisted: )
                                              Spritmonitor.de

Komentarz

• Samiec
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2004
                                                • 4287
                                                • Octavia I (1U2)
                                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

To z tym wsadzeniem do paki to nie tylko w takich przypadkach jesli zatrzymaja Cie na drodze i stwierdza ze masz zly wyraz twarzy to moga Cie wsadzic do pudla bo np powiedza ze dzien wczesniej ktos podobny okrazdl sklep niedaleko. W tym kraju zaczyna dziac sie cos niedobrego aly zaczyna im ... (wstawcie sobie sami :twisted: )
                                                Gorzej jak policja cie faktycznie wezmie za zlodzieja i zacznie strzelac :?

Komentarz

• Luca
                                                  Rider
                                                  • 2004
                                                  • 524

No nic , musze pokombinować lub nowe blachy :cry: :cry:
                                                  dzieki i pozdrawiam
                                                  "Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
                                                  Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
                                                  Pionek znów gra.......

Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
                                                  www.dynosoft.pl

Komentarz

Pracuję...