Zamieszczone przez MikiTSI
Branie oleju
Zwiń
X
-
Branie oleju
Witam,
Mam pytanie dotyczące brania oleju. Mianowicie moja Octa z silnikiem 1,6 zrobiła 10 tyś km. Głównie jeżdżę na gazie. Wczoraj zajrzałem by sprawdzić olej i zauważyłem, że na bacie jest b. mały stan oleju i będę zmuszony dolać olej. Czy to jest normalne, żeby po 10 tyś. dolewać olej? Dodam, że Octa w lipcu minie rok. Olej mierzyłem na zimno. Ale czytając posty zauważyłem, że niektórzy mierzą olej po 5-10 min. po zgaszeniu silnika. Pytanie, czy nowy samochód z przebiegiem 10 tyś powinien brać olej i czy przed pierwszym przeglądem tj. 15 tyś powinienem dolewać olej? (rzecz jasna że teraz jestem zmuszony dolać olej).
Ponadto gdzie mogę sprawdzić jaki mogę dolać olej? (chodzi mi o to, że chce dolać ten sam olej co mam).
-
-
Zamieszczone przez Jark7A moja daje olej ...*************
Tłumaczenia, kursy językowe i korepetycje j. angielski.
Rabat dla OCP
www.primusal.pl
[email protected]
Komentarz
-
-
Re: Branie oleju
Zamieszczone przez jaro123Witam,
Mam pytanie dotyczące brania oleju. Mianowicie moja Octa z silnikiem 1,6 zrobiła 10 tyś km. Głównie jeżdżę na gazie.....kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
Wydaje mi się ,że jak wejdzie tu jakiś moderator to zapewne da Ci wystarczającą odpowiedz o braniu oleju :diabelski_usmiech
[ Dodano: Wto 02 Mar, 10 19:40 ]
http://www.toya.net.pl/~qqraczy/lekcja2.swf W sumie tu masz wszytko o braniu oleju.
Pozdrawiam Shok
Komentarz
-
Komentarz