nooo raczej nie... ułamał mi sie jeden z tych zaczepów do podłogi (ten co sie go w bok odgina).
Wyrwanie nakładki kończy sie tym ze mamy wyrwane te zaczepy z tyłu... a ze tą RSową trzeba było poprawiać bo ten dynks nie wskoczył w te rowki i tez sie skończyło na urwaniu zaczepu.
Jednym słowem kicha na maxa auto uziemione na pare dni i sporo kasy w plecy... a trzeba było kupić komplet za 520 zł już z pedałem i byłby święty spokój :evil:
Po dzisiejszym dniu przeszło mi modzenie w aucie...
Musze jakiegos elektryka w okolicy znależć coby te podswietlane klamy podpiał bo dalej w garażu leża a ja sie za to nie wezme :P
Czytając powyższe, już mi nie szkoda, że spasowałem przy drugim podejściu do rozbiórki pedału.
Gdyby udało mi się ponownie wyjąć go z podłogi, przy mojej (nie)zręczności, skończyłoby się to pewnie podobnie jak u Mr0cznego.
Podstopnica / sprzęgło / hamulec wyglądają pięknie, a gaz... poczeka raczej do czasu, gdy kupię komplet, albo upłynie gwarancja na (prawie nowe obecnie) auto.
Wtedy wątek się przyda z pewnością.
Mr0czny, ... bez strasu - mi ulamaly sie oba zaczepy. Tez mi skoczylo cisnienie. W akcie dsperacji postanowilem odzalowac kase i kupic nowy kompletny pedal a tymczasowo zalozyc ten stary.
... i tak mam juz miesiac i dziala jak trzeba - nie rusza sie, jest git.
Tak wiec nie panikuj i zaloz tak jak jest - zobaczysz ze bedzie git. A jak bedzie Cie to meczyc to wyjmij pedal zrob dwie kulki z poksyliny i nacisnij te prowadzenia na kolki prowdzace. Wtedy na bank Ci to nie drgnie.
a po co czekać i sie znowu męczyć. Jutro rano dzwonie do ASO a jak będą mieli za długi termin / za wysoką cene to kupuje na allegro i we wtorek/srodę powinien już być
Orientuje się ktoś może czy zabieg wymiany nakładek + podstopnicy równa się utracie gwarancji :?: Jeżeli tak to czy ASO robi jakiś wpis do książki czy kompa?
kross12, ... no daj spokoj !!! Jaka utrata grarancji ??? Dzialaj i sie nie przejmuj pierdolami.
[ Dodano: Pią 04 Cze, 10 12:22 ]
Zamieszczone przez Mr0czny
Trusek
a po co czekać i sie znowu męczyć. Jutro rano dzwonie do ASO a jak będą mieli za długi termin / za wysoką cene to kupuje na allegro i we wtorek/srodę powinien już być
Mr0czny, ... bez strasu - mi ulamaly sie oba zaczepy. Tez mi skoczylo cisnienie.
.
Panowie wiecie moze jak skutecznie i czym odczepic te dwa zaczepy na dole zeby ich nie polamac????
A i jeszcze pytanko- czy przed odpinaniem kostki trzeba odlaczyc aku czy nie???
Panowie wiecie moze jak skutecznie i czym odczepic te dwa zaczepy na dole zeby ich nie polamac????
A i jeszcze pytanko- czy przed odpinaniem kostki trzeba odlaczyc aku czy nie???
Myślę że najlepiej to lekko ogrzać cały element (najlepiej suszarką). wtedy nie powinno sie połamać. Mi sie udało - opis masz w manualu w Tuning i modyfikacje.
Przepraszam ale mam pytanie do "gieu" nie związane z tematem nakładek.
Na powyższym zdjęciu przy siedzeniu na obwódkach schowka i na rączce do regulacji wysokości siedzenia masz chromowe ozdobniki. Czy miałeś je w standardzie, czy dokupywałeś na własną rękę. Prosił bym o jakąś nazwę tych elementów, ewentualne namiary na sklep.
Komentarz