Nowszy benzyniak cze starszy diesel?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LoMe
    Drive
    • 2009
    • 59

To w takim razie brałbym OI - teraz doczytałem jeszcze, że to 2007r. a O2 2004. Ja nie miałbym już wątpliwości.
    I jak powiedziałem - walory użytkowe stawiałbym wyżej niż "nieleciwość" konstrukcji i inne tego typu argumenty. No może na tylnej kanapie mogłboby być więcej miejsca - ale i tak nie Ty będziesz tam jeżdził
    Dodatkowym 'ZA" jest to o czym ktoś tu napisał - pancerność konstrukcji.

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Jak z Primery to nie wiem jaki wypas w tej OII ale Primera ktora mam przyjemnosc jezdzic z 2005 roku po 300kkm wyglada jak wyglada, siedzenie praktycznie sie zapadlo, szmata jest tak wyciagnieta (jezdzi zawodnik o masie ~90kg), plastiki w srodku skrzypia do tego pozlazily wszystkie te kolorki na klamkach i innych duperalach w srodku, drzwi zamykaja sie jak puszka (jakis taki dziwny pusty odglos).

OI widywalem z wiekszym przebiegiem i faktycznie byly to juz czesto smietniki, ale w utrzymanych autach o przebiegu 250-350kkm fotele wygladaly lepiej, zreszta jak rowniez plastiki w srodku (mowa o OI po FL), co nie zmienia faktu ze przesiadka z takiej Primery do OI to krok wstecz jak dla mnie.

OII przy tych dwoch autach moim zdaniem wyglada duzo lepiej
      Spritmonitor.de

Komentarz

• grafit77
        Classic
        • 2010
        • 14

Primerka nie jest zła, tylko się zestarzała, 17 lat jej w tym roku stuknie. Boje się ,że O2 za 30 tys. to może szału nie być jeśli chodzi o jej stan.
        No to chyba będzie O1
        Nie stać mnie jeszcze na fajną O2.
        O1 to będzie małżeństwo z rozsądku. Jedno z miłości w życiu wystarczy

Komentarz

• aldam
          L&K
          • 2006
          • 1036

Zamieszczone przez grafit77
          O2 to z początku produkcji czyli 2004 , O1 tdi z 2007r. Ja się chcę przesiąść z primery czyli sam. większego niż nawet O2.
          w takim razie jeżeli ten tdi jest z pewnych rąk i znasz jego przeszłość to nawet się nie zastanawiaj.
          PS. klima jest?
          Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• Big
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 6389

Zamieszczone przez rezon
            w TDI prawda. W 1,6 nie powinno być większych problemów. Sam być może ok. maja będę sprzedawał swoją i tyle mniej więcej jest warta.
            No ale i tak zbyt dużego wyboru nie ma Na allegro 1 szt. i to znając zycie nie nadaje siedo jazdy
            Czarny Elegance

Komentarz

• grafit77
              Classic
              • 2010
              • 14

to wersja kombi tour ice + czyli jest klimatronic.

Komentarz

• jacog
                Rider
                • 2008
                • 420
                • Felicia I (6U1)

grafit, masz pewny egzemplarz O2 1.6 na oku? Chyba nie czyli wybór prosty: pewne auto od kolegi - no chyba, że nie jesteś w stanie przełknąć "ponadczasowej" linii nadwozia O1

Komentarz

• leszekmw
                  RS
                  • 2005
                  • 5356

primery czyli sam. większego niż nawet O2.
                  jesteś pewien że P11 /zdaje się/ jest większa od O2 :?: jakoś mi to nie pasuje.. , sądzę że sa porównywalne.
                  O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                  GVI 1.4TSI
                  LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                  tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• aldam
                    L&K
                    • 2006
                    • 1036

imo temat możesz zamknąć. Masz naprawdę dobrą ofertę.
                    Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• LoMe
                      Drive
                      • 2009
                      • 59

100% pewności mam co bym wybrał

Komentarz

• grafit77
                        Classic
                        • 2010
                        • 14

Primera w środku na pewno jest trochę obszerniejsza, ustępuje bagażnikiem. Posprawdzałem trochę po necie, nawet za 35tys. trudno o fajną O2. No to będzie O1, jeszcze trza kolegę trochę urobić i może z ceny coś zejdzie, choć twierdzi ,że giełdowa to 34tys.zł. Przy piwie mówił o 30 z małym haczykiem. Zobaczymy. Dzięki za wszystkie opinie.

Komentarz

• entranger
                          Drive
                          • 2009
                          • 71

Wez Octavie 1.9 TDI. Przesiadke z primery odczujesz na pewno i powinienes byc zadowolony. Nie ma nic gorszego niz kupowac za kazda cene samochod, ktory Ci sie podoba (O2). Wtedy mozesz wdepnac w niezle bagno. A jeszcze gorzej wydac wszystkie pieniadze z budzetu i nie miec juz nic na naprawy. To jakbys kupil fabryke i nie mial juz funduszy na utrzymanie jej w ruchu.

Skoda Octavia II 1.9TDI BXE 77kW

Komentarz

• grafit77
                            Classic
                            • 2010
                            • 14

Kupuję O1, właśnie jestem na etapie negocjacji ceny. Jak, jeśli już dokonam zakupu odgrzeje ten wątek i coś tam sensownego skrobnę.

Komentarz

• LoMe
                              Drive
                              • 2009
                              • 59

Kupuję O1, właśnie jestem na etapie negocjacji ceny. Jak, jeśli już dokonam zakupu odgrzeje ten wątek i coś tam sensownego skrobnę.
                              Ok. Wtedy spożyjemy co nieco za nowy nabytek :wink:

Komentarz

• martinl
                                Ambiente
                                • 2006
                                • 133
                                • Octavia III (5E3)
                                • DADA 1.5 TSI 150 KM

To ja jeszcze dodam, żeby Cię przekonać do końca, że z tą ostrą jazdą OI nie jest tak źle w porównaniu do OII o czym mogą opowiedzieć osoby, które były razem ze mną na DriveMotion :diabelski_usmiech
                                Poza tym AXR zazwyczaj ma w standardzie nieco więcej mocy niż w katalogu. U mnie np było 116 KM.
                                Co do usadowienia rodziny w aucie to nie ma lekko ale po paru przymiarkach dobierzesz takie ustawienia foteli, żeby było wygodnie i Tobie i Twoim pociechom. U mnie np. bez problemu i wygodnie mieszczę się ja (198cm), żonka, córka lat 8 i córka lat 4. Fakt, że piątej osoby już bym nie usadowił wygodnie ale taka sytuacja zdarza mi się niezwykle rzadko.
                                Co do zalet OII (którą miałem okazję przejchać 2700 km prawie jednym cięgiem - 2.0 FSI 4x4) to mogę wymienić takie: extra fotele, dużo ładniejsza deska i zegary, więcej miejsca z tyłu (ale bez przesady, moja poczciwa Xantia miała zdecydowanie więcej miejsca przy długości całkowitej mniejszej o prawie 10 cm...). Z wad wymieniłbym głównie zawieszenie, w OI jednak lepiej "wybiera" dziury - jest po prostu bardziej komfortowe niż w OII (czyli to co koledzy pisali wcześniej, OII jest sztywniejsza).
                                Wiadomo, że OII jest nowocześniejsza, ładniejsza i pewnie będzie łatwiej ją sprzedać w przyszłości ale jeśli masz taki wybór o jakim pisałeś to ja bym się nie zastanawiał. :lol:
                                1.9 TDI rulezzz...
                                Było 116.6HP 287,4Nm
                                Jest 139,6HP 325,5 Nm
                                Beżowa strzała kombi

Komentarz

• Jark7
                                  Elegance
                                  S_OCP Member
                                  • 2008
                                  • 777

O1 to będzie małżeństwo z rozsądku. Jedno z miłości w życiu wystarczy
                                  I o to chodzi, nie będziesz żałował,
                                  potem podjedziesz do Aligatora i ze 116 zrobi Ci 140 kucyków a później ... :diabelski_usmiech
                                  Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
                                  Jark7
                                  było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• smer
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 2021
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez martinl
                                    Co do usadowienia rodziny w aucie to nie ma lekko ale po paru przymiarkach dobierzesz takie ustawienia foteli, żeby było wygodnie i Tobie i Twoim pociechom. U mnie np. bez problemu i wygodnie mieszczę się ja (198cm), żonka, córka lat 8 i córka lat 4. Fakt, że piątej osoby już bym nie usadowił wygodnie ale taka sytuacja zdarza mi się niezwykle rzadko.
                                    A ja w ubiegłe wakacje zrobiłem w 2 tyg. prawie 5 tys. km w konfiguracji:
                                    Przód: ja + żonka,
                                    Tył: kolega 120kg + żona kolegi (wagi filigranowej) + fotelik z pacholęciem.
                                    Wszyscy mieli uśmiechy na twarzach.
                                    Bagażnik zapakowany na maxa i średnie spalanie 6l/100km.

Chłopie, nie kombinuj wiele, tylko bierz to O1 w TDI!
                                    Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• sew1981
                                      RS
                                      S_OCP MemberModeratorr
                                      • 2009
                                      • 10917
                                      • Fiat

grafit77, dobry wybór, też bym postawił na OI w tdi zamiast OII 1.6

Komentarz

Pracuję...