maxpaynemm, osobny guziczek. Zrobiny dotykowy srebrny przy włączniku świateł. Gustownie i niezauważalnie :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
[O1] Jaki zestaw tarcz/klocków do [BFQ] polecicie?
Zwiń
X
-
[O1] Jaki zestaw tarcz/klocków do [BFQ] polecicie?
Czy DENCKERMANN to dobra firma?: http://www.moto.allegro.pl/item95418..._a2_przod.html
A może SBS:? http://www.moto.allegro.pl/item94835...avia_golf.html (chyba coś pokręcili z wymiarami)
lub MILE: http://www.moto.allegro.pl/item94176...abia_polo.html
Szukam czegoś taniego i dobrego i chciałbym z zakupem zmieścić się w 250zł - dam radę znaleźć?
-
-
jacog dobrze gada. Zobacz zestaw Brembo (tarcze)+Ferodo (klocki) w BHMD na Arkuszowej. Widzę, że jesteś około-warszawski, to możesz podjechać. Albo zadzwoń do nich i sie popytaj. Tu masz namiary http://www.bhmd.pl/n/index.php?q=2Skoda 105S ->EX, CC700 ->EX, Skoda Felicia 1,3MPI ->EX, Skoda Octavia I More Sport
www.octavia-bedzyna.blog.pl
Komentarz
-
-
zawsze mozesz podjechac do sklepu na Radzyminskiej (albo obejrzec ich magazyn/cennik w internecie)
niedaleko (przy szpitalu Praskim - ale nie pamietam dokladnego adresu)
jest tez sklep gdzie sprzedaja tarcze Mikoda w cenach producenta.
nie jest to moze jakis hi-tech, ale u mnie po 10 tys spisuja sie nadal bardzo dobrze, a kupilem je glownie z ciekawosci i braku rozsadnej alternatywy w krotkim czasie.kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
Poprosiłem wuja, który prowadzi swój dość duży serwis wraz ze sklepem w Nowej Soli aby zrobil mi fajną cenę na zestaw Brembo + Ferodo/ATE ale on stwierdził, że nie ma co przepłacać i że sugeruje mi bardzo porównywalny zestaw tarcz RACER i klocków KAMOKA. Mówi, że montuje wręcz hurtowo takie zestawy i klienci się nie skarżą. Cena takiego zestawu dla mnie to 150zł. Moze mu zaufam? (w końcu naprawia auta już kilkadziesiąt lat i jego warszat ma dużą renomę)
Komentarz
-
-
Zapytaj go czy w swoim aucie też ma taki komplet? Pewnie nie Jak już bardzo chcesz oszczedzić to przynajmniej kup klocki normalnej firmy a nie Kamoka - przecież to taki sam importer chińskiego śmiecia jak Hart, Auto Quality, Vika i podobne. Remontując ostatnio hamulce i zawieszenie w starusieńkiej felicii nie wartej wiecej niż 3kzł kupowałem tylko części Lucas/TRW/Ferodo - na tych elementach się nie oszczędza.
Komentarz
-
-
Mam nadzieję,że to nie jest na zasadzie,że klienci nie narzekają bo są świadomi,że nie można mieć wymagań za tą cenę a tarcze np biją..Ja polecam polskie Mikody-w necie jest dużo opinii zadowolonych użytkowników,o tym,że brembo u nich zamawiało tarcze i pakowało w swoje pudełeczka-na alledrogo są za 69pln/szt
Komentarz
-
-
No właśnie o to mi Maicroft chodzi: jak jeździ się spokojnie i raczej nie w trasie, to chyba nie jest konieczne używanie najlepszych podzespołów? Szczerze mówiąc wolę kupić tańsze, niemarkowe tarcze i klocki (co już niejednokrotnie uczyniłem) niż kupować używane opony (czego jeszcze nie zrobiłem nigdy)...
Przeszperałem google i nie udało mi się znaleźć jakichś negatywnych opinii o powyższych produktach...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Poprosiłem wuja, który prowadzi swój dość duży serwis wraz ze sklepem w Nowej Soli
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Poprosiłem wuja, który prowadzi swój dość duży serwis wraz ze sklepem w Nowej Soli aby zrobil mi fajną cenę na zestaw Brembo + Ferodo/ATE ale on stwierdził, że nie ma co przepłacać i że sugeruje mi bardzo porównywalny zestaw tarcz RACER i klocków KAMOKA. Mówi, że montuje wręcz hurtowo takie zestawy i klienci się nie skarżą. Cena takiego zestawu dla mnie to 150zł. Moze mu zaufam? (w końcu naprawia auta już kilkadziesiąt lat i jego warszat ma dużą renomę)
Pamiętaj że dobre hamulce to podstawa bezpieczeństwa.Takie "no name" pewnie hamują, pytanie jak z wydajnością takiego układu. Słabe materiały szybko się będą przegrzewały wynikiem czego będzie BRAK HAMULCA.Do standardowej jazdy polecam Brembo+ Ferodo lub Ate , Textar, Bosch
Przy okazji wymień płyn hamulcowy.Fabia 190/405 ...
Komentarz
-
Komentarz