[O1] Jaki zestaw tarcz/klocków do [BFQ] polecicie?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • qickare
    Rider
    • 2007
    • 286

maxpaynemm, osobny guziczek. Zrobiny dotykowy srebrny przy włączniku świateł. Gustownie i niezauważalnie :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9942
    • Ford

Czy DENCKERMANN to dobra firma?: http://www.moto.allegro.pl/item95418..._a2_przod.html
    A może SBS:? http://www.moto.allegro.pl/item94835...avia_golf.html (chyba coś pokręcili z wymiarami)
    lub MILE: http://www.moto.allegro.pl/item94176...abia_polo.html
    Szukam czegoś taniego i dobrego i chciałbym z zakupem zmieścić się w 250zł - dam radę znaleźć?
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• jacog
      Rider
      • 2008
      • 420
      • Felicia I (6U1)

Kup komplet Brembo+Ferodo albo oba z ATE a nie kombinujesz z jakimiś wynalazkami. W 300zł sie zmiescisz

Komentarz

• Agamek12
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 9942
        • Ford

Same klocki ATE zaproponowano mi za 170zł...
        Adam... Używam:

Komentarz

• bedzyn
          Drive
          • 2009
          • 93

jacog dobrze gada. Zobacz zestaw Brembo (tarcze)+Ferodo (klocki) w BHMD na Arkuszowej. Widzę, że jesteś około-warszawski, to możesz podjechać. Albo zadzwoń do nich i sie popytaj. Tu masz namiary http://www.bhmd.pl/n/index.php?q=2
          Skoda 105S ->EX, CC700 ->EX, Skoda Felicia 1,3MPI ->EX, Skoda Octavia I More Sport
          www.octavia-bedzyna.blog.pl

Komentarz

• rss
            L&K
            • 2009
            • 1098

zawsze mozesz podjechac do sklepu na Radzyminskiej (albo obejrzec ich magazyn/cennik w internecie)

niedaleko (przy szpitalu Praskim - ale nie pamietam dokladnego adresu)
            jest tez sklep gdzie sprzedaja tarcze Mikoda w cenach producenta.
            nie jest to moze jakis hi-tech, ale u mnie po 10 tys spisuja sie nadal bardzo dobrze, a kupilem je glownie z ciekawosci i braku rozsadnej alternatywy w krotkim czasie.
            kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...

Komentarz

• Viniu
              Rider
              • 2008
              • 517

Agamek12, ja ostatnio wymieniałem u siebie na tarcze ATE PowerDisc (nacinane) i klocki ATE. Komplet na przód wyszedł mi z przesylką 460zł w zmax.pl i nie żałuję... spisują się świetnie, nieporównywalnie lepiej niż zestaw ori.
              Pozdrawiam

Komentarz

• sayon
                Classic
                • 2009
                • 2

sugeruje, nie oszczędzać i nie eksperymentować na hamulcach. do mnie przemawia zestaw Brembo+Ferodo

Komentarz

• Agamek12
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 9942
                  • Ford

Poprosiłem wuja, który prowadzi swój dość duży serwis wraz ze sklepem w Nowej Soli aby zrobil mi fajną cenę na zestaw Brembo + Ferodo/ATE ale on stwierdził, że nie ma co przepłacać i że sugeruje mi bardzo porównywalny zestaw tarcz RACER i klocków KAMOKA. Mówi, że montuje wręcz hurtowo takie zestawy i klienci się nie skarżą. Cena takiego zestawu dla mnie to 150zł. Moze mu zaufam? (w końcu naprawia auta już kilkadziesiąt lat i jego warszat ma dużą renomę)
                  Adam... Używam:

Komentarz

• jacog
                    Rider
                    • 2008
                    • 420
                    • Felicia I (6U1)

Zapytaj go czy w swoim aucie też ma taki komplet? Pewnie nie Jak już bardzo chcesz oszczedzić to przynajmniej kup klocki normalnej firmy a nie Kamoka - przecież to taki sam importer chińskiego śmiecia jak Hart, Auto Quality, Vika i podobne. Remontując ostatnio hamulce i zawieszenie w starusieńkiej felicii nie wartej wiecej niż 3kzł kupowałem tylko części Lucas/TRW/Ferodo - na tych elementach się nie oszczędza.

Komentarz

• Agamek12
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 9942
                      • Ford

Taki zestaw ma jego brat (wspólnik) w Passacie B5FL TDI i syn w Toledo II TDI...
                      Adam... Używam:

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

Ktos musi przetestowac. Moze sa dobre, moze nie.

W koncu nie jezdzisz szybko wiekszosc po miescie to faktycznie nie ma sie co z tym porobic. Ja jezdze dynamicznie i w trasie dosc szybko, wiec hamulec lekko nie ma. Moze dlatego w OI wyladowaly 312mm
                        Spritmonitor.de

Komentarz

• capriman
                          Ambiente
                          • 2008
                          • 199

Mam nadzieję,że to nie jest na zasadzie,że klienci nie narzekają bo są świadomi,że nie można mieć wymagań za tą cenę a tarcze np biją..Ja polecam polskie Mikody-w necie jest dużo opinii zadowolonych użytkowników,o tym,że brembo u nich zamawiało tarcze i pakowało w swoje pudełeczka-na alledrogo są za 69pln/szt

Komentarz

• Agamek12
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 9942
                            • Ford

No właśnie o to mi Maicroft chodzi: jak jeździ się spokojnie i raczej nie w trasie, to chyba nie jest konieczne używanie najlepszych podzespołów? Szczerze mówiąc wolę kupić tańsze, niemarkowe tarcze i klocki (co już niejednokrotnie uczyniłem) niż kupować używane opony (czego jeszcze nie zrobiłem nigdy)...
                            Przeszperałem google i nie udało mi się znaleźć jakichś negatywnych opinii o powyższych produktach...
                            Adam... Używam:

Komentarz

• b-bar01
                              Elegance
                              • 2007
                              • 985
                              • Octavia I (1U2)
                              • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Agamek12,
                              zobacz tutaj;

tarcze ok. 75 pln/szt., jak doplacisz 36 pln to ci nawiercą i nafrezują, Mikoda robi tarcze dla Brembo.
                              od siebie polecam włoskie klocki ETF, kpl. ok 80 pln. mam je od roku i sa ok. lepsze od poprzednich Lockheed-a.
                              *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

• piotrek_os
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 8162
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Agamek12, kupisz liche tarcze to zaraz zaczna bić. Proponuje zakup klocków Ferodo - sam ostatnio sie zastanawiałem. Podjedz do intercarsu - jak beda chcieli to Ci zrobia dobra cene....co wujek brode opusci
                                Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Viniu
                                  Rider
                                  • 2008
                                  • 517

Zamieszczone przez Agamek12
                                  Poprosiłem wuja, który prowadzi swój dość duży serwis wraz ze sklepem w Nowej Soli
                                  Ten sklep zmax.pl, w którym robię od jakiegoś czasu zakupy i w którym kupiłem swoje tarcze i klocki ATE mieści się właśnie w Nowej Soli. Poproś wuja, a odejdą Ci koszty przesyłki, a być może wujo się u nich zaopatruje hurtowo, to i pewnie dla niego ceny byłyby inne...
                                  Pozdrawiam

Komentarz

• jacog
                                    Rider
                                    • 2008
                                    • 420
                                    • Felicia I (6U1)

Ale z intercarsem to chyba trzeba mieć umowe podpisana (jak w wiekszosci hurtowni, inaczej ceny są delikatnie mówiac słabe)

Komentarz

• mally
                                      Drive
                                      • 2010
                                      • 43

Zamieszczone przez Agamek12
                                      Poprosiłem wuja, który prowadzi swój dość duży serwis wraz ze sklepem w Nowej Soli aby zrobil mi fajną cenę na zestaw Brembo + Ferodo/ATE ale on stwierdził, że nie ma co przepłacać i że sugeruje mi bardzo porównywalny zestaw tarcz RACER i klocków KAMOKA. Mówi, że montuje wręcz hurtowo takie zestawy i klienci się nie skarżą. Cena takiego zestawu dla mnie to 150zł. Moze mu zaufam? (w końcu naprawia auta już kilkadziesiąt lat i jego warszat ma dużą renomę)
                                      Zapytaj wujka w jaki sposób porównywał zestaw RACER+KAMOKA z Brembo+ Ferodo.
                                      Pamiętaj że dobre hamulce to podstawa bezpieczeństwa.Takie "no name" pewnie hamują, pytanie jak z wydajnością takiego układu. Słabe materiały szybko się będą przegrzewały wynikiem czego będzie BRAK HAMULCA.Do standardowej jazdy polecam Brembo+ Ferodo lub Ate , Textar, Bosch
                                      Przy okazji wymień płyn hamulcowy.
                                      Fabia 190/405 ...

Komentarz

Pracuję...