raczej nie , chciałem kiedyś ale elektryk ze skody powiedział że to jest ustawionae jakoś w kompie i że sie nie da , tak samo jak w pierwszej fabii i po facelift. tam też miga 3razy
raczej nie , chciałem kiedyś ale elektryk ze skody powiedział że to jest ustawionae jakoś w kompie i że sie nie da , tak samo jak w pierwszej fabii i po facelift. tam też miga 3razy
Muszę pomyśleć nad dorobieniem sobie układu do ori przerywacza, żeby realizował tę funkcję. Powinno się to dać łatwo zrobić. pomyślę, wyprobuję i dam znać co z tego wyszło.
wszystko w O II jest sterowane z magistrali CAN Bus
A w O I kierunki są sterowane przez przerywacz czy tez jakas magistrala :?: :?: :?:
Bo jeśli przez przerywacz to trzeba by go poddac modyfikacji zeby sobie mrugnał 3 razy zlekkim tyknieciu wajchy.
Jest ktos chetny kto bardziej sie na tym zna i podoła problemowi :?: :?: :?:
Relacja z pola walki.
Sprawa jest jak najbardziej do zrobienia. Układ w wersji pierwszej jest opracowany i działający, lecz ze względu na budowę na brankach AND, OR jest sporych rozmiarów. Postanowiliśmy [ze względu na rozmiary i stabilizację napięcia zbudować to na jakimś prostym procku (mikrokontrolerze)].
Niedogodnością jest konieczność podłączenia części układu równolegle do włącznika kierunkowskazów. Drugą część dopina się między przerywacz i dźwignię kierunków.
Mimo, że problem wydawał się początkowo bardzo prosty, to taki nie jest :twisted:
Założenie i działanie jest takie:
1. Gdy dźwignia zostanie włączona tylko na chwilę to układ podtrzymuje przerywacz do 3 mignięć
2. Gdy zostanie włączona to kierunkowskaz jest włączony, a po wyłączeniu natychmiast wyłączany
3. Gdy kierunek (np. w lewo) zostanie wyzwolony na chwilę, a zaraz potem w prawo to w lewo mignie raz, a w prawo 3 razy.
Schemat blokowy procedury jest bardzo prosty, ale zrealizowanie tego elektronicznie to już inna bajka. Stąd też pomysł, żeby to oprzeć na procku.
A teraz moje pytanie do kogoś z Was:
Kto ma możliwość zaprojektowania na podstawie schematu ideowego płytki oraz wytrawienie jej?
pantol, mozesz jakies foty zapodac tego ?? moze sie skuszem nacosik takiego
Na razie nie ma czego fotografować. Układ to tzw pająk podłączany do przerywacza poza autem, żeby nie narozrabiać w instalacji . Jak to skończę to nie omieszkam się pochwalić :diabelski_usmiech
Kto ma możliwość zaprojektowania na podstawie schematu ideowego płytki oraz wytrawienie jej?
podeślij na e-maila oblukam czy dam radę zrobić.
Oki, jak tylko będzie gotowy to się odezwę. Jeśli chcesz to mogę Ci podesłać wersję roboczą schematu na bramkach, ale dalej nie będzie on rozwijany bo powstała nowa koncepcja :szeroki_usmiech :lol:
pantol dzieki Lec-owi znalazłem coś takiego tylko mało mi mówi co to za scalak AT90S1200S - całośc wygląda na prostą rzecz, tylko scalak tabu :szeroki_usmiech
Komentarz