daneczek76, ja narazie pozostawiłęm tam kierunkowskazy tylko je wyłaczyłem. Juz mysle nad projekstem jakiegos znaczka, którym bym to zaślepił
Przeszczep lusterek z OII ?
Zwiń
X
-
raczej nie , chciałem kiedyś ale elektryk ze skody powiedział że to jest ustawionae jakoś w kompie i że sie nie da , tak samo jak w pierwszej fabii i po facelift. tam też miga 3razyO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwraczej nie , chciałem kiedyś ale elektryk ze skody powiedział że to jest ustawionae jakoś w kompie i że sie nie da , tak samo jak w pierwszej fabii i po facelift. tam też miga 3razyJarek "Vinci"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6wszystko w O II jest sterowane z magistrali CAN Bus
Bo jeśli przez przerywacz to trzeba by go poddac modyfikacji zeby sobie mrugnał 3 razy zlekkim tyknieciu wajchy.
Jest ktos chetny kto bardziej sie na tym zna i podoła problemowi :?: :?: :?:
Komentarz
-
-
Relacja z pola walki.
Sprawa jest jak najbardziej do zrobienia. Układ w wersji pierwszej jest opracowany i działający, lecz ze względu na budowę na brankach AND, OR jest sporych rozmiarów. Postanowiliśmy [ze względu na rozmiary i stabilizację napięcia zbudować to na jakimś prostym procku (mikrokontrolerze)].
Niedogodnością jest konieczność podłączenia części układu równolegle do włącznika kierunkowskazów. Drugą część dopina się między przerywacz i dźwignię kierunków.
Mimo, że problem wydawał się początkowo bardzo prosty, to taki nie jest :twisted:
Założenie i działanie jest takie:
1. Gdy dźwignia zostanie włączona tylko na chwilę to układ podtrzymuje przerywacz do 3 mignięć
2. Gdy zostanie włączona to kierunkowskaz jest włączony, a po wyłączeniu natychmiast wyłączany
3. Gdy kierunek (np. w lewo) zostanie wyzwolony na chwilę, a zaraz potem w prawo to w lewo mignie raz, a w prawo 3 razy.
Schemat blokowy procedury jest bardzo prosty, ale zrealizowanie tego elektronicznie to już inna bajka. Stąd też pomysł, żeby to oprzeć na procku.
A teraz moje pytanie do kogoś z Was:
Kto ma możliwość zaprojektowania na podstawie schematu ideowego płytki oraz wytrawienie jej?Jarek "Vinci"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez nico21pantol, mozesz jakies foty zapodac tego ?? moze sie skuszem nacosik takiegoJarek "Vinci"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aciuZamieszczone przez pantolKto ma możliwość zaprojektowania na podstawie schematu ideowego płytki oraz wytrawienie jej?Jarek "Vinci"
Komentarz
-
-
Gotowy moduł jest na allegro o nr aukcji 2451990355Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Emulator czujnika poziomu oleju G266
Napraw sterowników AIRBAG
Komentarz
-
Komentarz