Wowek, i jak naprawili Ci problem? Wymiana części wiązki, czy coś poprawili i git?
Zima 2009/2010 podsumowanie oponiarskie
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEMTagi: Brak
-
-
no właśnie, najpierw jest dużo szumu a potem cisza, w nawiązaniu więc do tematów tego typu:
dajcie znać jakich wyborów ostatecznie dokonaliście, no i czy jesteście z nich zadowoleni czy nie.
moje savy eskimo s3 195/65/15, przejeździły 2,5 sezonu to jest około 30-35kkm i przednie właśnie dokonują żywota (jeżdżę na nich od lipca albo sierpnia :lol: ), natomiast tylne pewnie bym jeszcze założył następnej zimy, niezmiennie zadowolony, ale najprawdopodobniej w przyszłym sezonie będę zmieniał szerokość na 205 więc może spróbuję czegoś nowego\lepszego, ale nie wiem czy nie zostanę przy tym co nigdy mnie nie zawiodło.
zero jakichkolwiek wad typu bąble\ząbkowanie itp.
koła wyważałem w styczniu 2008 :lol: i dotąd kręcą się bez najmniejszego bicia, żadnych niepożądanych efektów.
opony tanie ale naprawdę godne polecenia
obserwuję je nie tylko u siebie, ale jeszcze w 2 dobrze znanych mi autach, wrażenia podobne
moje to produkcja słoweńska.
jak było u was :?:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
-
-
Ja jeździłem 2 sezony na Firestone Winterhawk
195/65/15
Jak na razie bez zarzutu.
Całkiem nieźle się sprawują, choć teraz jakby są głośniejsze.
Też dość tania opona, ale nie zawiodła....
i miasto i trasa i po górach też pośmigałem....
Bez problemów (jak narazie)
No i jakoś bardzo nie są zużyte
Aha.... Wbrew wcześniejszym opiniom nie było problemu z wyważeniemMartino
125 KM /272 Nm - to już było....
teraz jest duży "+"
dgw.esite.pl
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=38246
-----------------------------------------------
PerfectService by DobryGrześWawa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mllJa jeździłem 2 sezony na Firestone WinterhawkCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Moje to:
ContinetalContact Winter TS830
195/65/15
Oponki nowie i jestem z nich bardzo zadowolony zbytnio mało mogę o nich powiedzieć bo mam jej bardzo krótko. Wiem że jak przez zakupem szperałem w necie to w ogólnej ocenie zajęły 1 miejsce.Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez albus_lupusNokian WR G2 195/65/15. Tak czy siak, za poziom hałasu mają WIELKIEGO PLUSA. Dayton-y na mokrym po prostu grały.
Pozdrawiam
AndrzejSprzedam dom: http://www.paulinaguzek.pl/dom/
---
A to moja skodzinka:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1470014
Komentarz
-
-
Nokian WR 205/55R16 - od 2 sezonów jestem bardzo z nich zadowolony, nie zawiodły mnie i często zaskakiwały pozytywnie wyciągając auto z bardzo dużego śniegu gdzie inni sobie nie radzili mimo węższych opon, stosunkowo ciche ale nie mam jakiegoś specjalnego odniesienia bo i tak kle, kle, kle silnika zagłusza skutecznie odgłosy toczenia.
Jak najbardziej polecam i na przyszły sezon kupuje dla małżonki takie same.
edit
kiedyś przeleciał nimi po wielkiej kałuży z prędkością około 100km/h, trochę musiałem przykontrować bo załapałem aquaplaning.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Posiadam Dunlop Winter Sport 3D w rozmiarze 195/65R15 91T już teraz trzeci sezon. Zrobiłem na nich około 33kkm i zostało jeszcze z 5-6mm bieżnika. Spełniają moje oczekiwania pod względem hałasu, trakcji itp. Nie obyło się bez incydentu który opisałem tu
Finału sprawy jeszcze nie ma ponieważ muszę dotrwać na nich do końca sezonu i potem zastanowić się co dalej.
Zakładam, że to wybrzuszenie to przypadek i mogę polecić je.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez filipTZamieszczone przez abstinentJa też jeżdżę na Dębicy Frigo 2 i rewelacja, zwłaszcza na śniegu
Na mokrym asfalcie trochę gorzej ale zachowanie na śniegu w moim przypadku to rekompensuje.
Komentarz
-
-
Ja przejeździłem tej zimy na Vredesteinach Snowtrackach 2 na przodzie i Dunlop WinterResponsach na tyle. Jeżdze na nich już 2 sezon. Zużycie prawie żadne po ok. 10 tys km.
Vredesteiny na suchej, mokrej nawierzchni, błoto pośniegowe super. Hamowanie i trzymanie na zakrętach w w/w warunkach jak na letnich, trzymanie boczne na niewielkim śniegu też ujdzie. Hałas niski. Polecam wszystkim, którzy mają mało zimy.
Natomiast na większej ilości śniegu nie jest tak ciekawie. Musiałem posilkowac się łańcuchami lub metoda przód-tył. Zwłaszcza siła ciągu nie wystarczająca. Przed tymi miałem Continentale 810 i dawały lepiej rade w porównywalnych warunkach. Poprzednią zimę bo była słabsza, nie miałem podstaw do narzekania, ale ta pokazała słabe strony.
Na tyle mam Dunlopy WinterResponsy i powiem tylko, że trzymanie boczne mają wyśmienite. Także podczas hamowania na zakręcie dupa nie ma tendencji do wyjeżdzania. Z trakcją na przodzie nie wiem, bo nie chcialo mi się zamienić z Vredesteinami, ale kupiłem ze wzgledu na podobieństwo bieżnika do Conti 810 (prawie to samo) wiec powinno byc lepiej niż Vredy.
Vredesteiny są naprawde spoko, ale do lekkich zim, bo z kolei te Conti 810 miały tendencje do płynięcia (gorsze odprowadzanie wody).
Dunlopy wydają się spoko, chociaż nie wiem jak trakcja i hamowanie jako opony wiodace na przodzie.
Kurde nie znajdzie złotego środka. :evil:Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Od kilku lat w osobówkach Nokiany - model zależny od wozu,
W dostawczakach za zimówki robią Matadory c170 - całoroczne, ale bieżniki a'la zima.
W dostawczakach na handel zakładam Technic - nalewki, ale zajebiste;P)bo po 75pln/szt z gwarancją sieci premio
Z Nokianów szczególnie tych WR jestem bardzo zadowolony, śniegowo dobrze, chociaż jak na te drogi którymi ja jeżdżę może mają nieco za drobny bieżnik, na błocie i wodzie super.
Komentarz
-
-
Kleber Kirsalp HP w rozmiarze 195/65/15. Jeżdżę na nich już czwarty sezon (ok. 50-60 tys. km- jeździłem na nich w Stilo i teraz w Okcie). Praktycznie brak oznak zużycia. Na śniegu rewelacyjnie, na mokrym nieźle. Na lodzie zero przyczepności :wink: .
W służbówce jeżdżą Fuldy- po dwóch sezonach zużycie masakryczne (do tego stopnia, że w połowie sezonu przekładałem przód na tył).It doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Komentarz
-
-
A ja chyba 4 zimy do tylu kupilem BF Goodrich Winter G 195/65/R15 - mialy niby dobre wyniki w testach w jakims AS i przyzwoita cene - Drugi raz bym nie kupil - slabe na sniegu, na mokrym bardzo zle ( szczegolnie w porownaniu do letnich Michelin Enery Saver ) na suchym w miare - Jedyny plus to ze powoli sie scieraja i nic sie zlego niedzieje typu pekanie czy wybrzuszenia .
Teraz jak bym kupowal to bym dokladniej poczytal testy opinie itp ...Czader
OCTA COMBI 2003 ALH
Komentarz
-
-
Pirelli Snow Sport 195/65/15, nowe, pierwszy sezon.
Na śniegu bardzo przyzwoicie, na mokrym i suchym może być, chociaż słabe prowadzenie na wprost (trzeba uważać na podmuchy wiatru). Prowadzenie w zakrętach całkiem niezłe jak na zimówki z typowo śniegowym bieżnikiem. Na lodzie jak to na lodzie- za to całkiem dobrze współpracują z ESP. Niestety opony te są bardzo głośne - powyżej 140 km/h jest już koszmarnie.
Podsumowując - za cenę za którą je kupiłem (coś około 250PLN za sztukę) nie jest źle, następnym razem kupię jednak inne (choćby dla porównania).
Komentarz
-
Komentarz