Smutna sobota...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Wgniotex
    Classic
    • 2010
    • 5

Smutna sobota...

Zamieszczone przez gradek
    Przełącznik okresowej pracy wycieraczek szyby -E22-

Choć wycieraczki wg mnie działają normalnie.
    Znany błąd - chodzi o ten przełącznik do sterowania częstotliwością machania wycieraczek :-) błąd niemal niezauważalny :-)

Co do sterownika - faktycznie właśnie o to chodzi, że są nowsze (tak patrząc na roczniki i marki aut w których są wykorzystywane). Natomiast podejrzewam, że różnią się tylko jakimiś wersjami oprogramowania.
  • wm71
    Ambiente
    • 2009
    • 109

Smutna sobota...

Jakis pier.. :klnie: uszkodził dziś wieczorem na parkingu moja półroczna Octavie lacze
    Drzwi od kierowcy i pasażera mocno wgięte
    Na szczęście dzięki pomocy sąsiadów ,którzy widzieli zajście udało mi się ustalić numery rejestracyjne i znaleść tą Vectre ,którą uszkodzono moje auto.
    Policjańci spisali protokół i zrobili zdjęcia uszkodzeń ,a ja z racji weekendu zdarzenie zgłoszę do ubezpieczyciela dopiero w poniedziałek.
    Jak długo mogą trwać sprawy związane z liwidacją szkody i naprawą samochodu?
    Miesiąc czy może dłużej?

Komentarz

• Morgoth
      L&K
      • 2010
      • 1116

Zamieszczone przez wm71
      Jakis pier.. :klnie:
      Żeby mu łapy uschły

Miesiąc czy może dłużej?
      Zależy gdzie masz ubezpieczenie? i jak tam u Was ze sprawnością warsztatów i rzeczoznawców. Empiryka podpowiada, że 2-3 tygodnie to maks.
      Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
      G.B.Show

Komentarz

• rezon
        RS
        • 2006
        • 1894
        • Volvo
        • AKL 1.6 MPI 101 KM
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez wm71
        Miesiąc czy może dłużej?
        Na szczęście masz Skodę - mój rekord to ok. tygodnia przy zarysowaniu drzwi i błotnika tylnego.

Komentarz

• Mr0czny
          Elegance
          • 2009
          • 948
          • Octavia III (5E3)
          • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

W PZU miaęlm ostatnio.

Rzeczoznawca na następny dzień , 7 dni czekanie na potwierdzenie szkody i potem czas naprawy auta.

Z rzeczoznawcą to zzalezy od miasta. W Sosnowcu udało sie na nastepny dzień, ale ostatnio kots pisał ze w Warszawie 10 dni sie czeka

Komentarz

• capriman
            Ambiente
            • 2008
            • 199

2 lata temu najechała na żonę w korku zagadana przez tel paniusia ubezpieczona w liberty..odrazu wezwana policja i spisany protokół..dzień czy dwa później pojawił się rzeczoznawca i kolejnego dnia przyszła wycena na 3,5tys i w ciągu dwóch dni facet zapewniał,że kasa będzie na koncie-po dwóch dniach nic..Po telefonie do liberty dowiedzieliśmy się,że oni teraz mają 90 dni na ustalenie czy taka sytuacja miała wogóle miejsce-żona w 8 miesiącu ciąży była..pojechała na policję po protokół zdarzenia żeby im wysłać i przyśpieszyć sprawę,powiedziała,że auto w naprawie-niema za co zapłacić a w każdej chwili auto może być potrzebne żeby jechać do szpitala-mili panowie zadzwonili osobiście do liberty a kasa na koncie była następnego dnia

Komentarz

• leszekmw
              RS
              • 2005
              • 5356

wm71, przede wzystkim prowadź do serwisu aso i rób bezgtówkowo.. to nowe auto i nie kombinuj przypadkiem żeby Ci na piwo zostało... :idea:
              oni również się zajmą wszystkim.
              O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
              GVI 1.4TSI
              LANCIA YPSILON 1.2 MPI
              tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• Viniu
                Rider
                • 2008
                • 517

Dokładnie jak mówi leszekmw, załatwiaj sprawę TYLKO bezgotówkowo w ASO !! Na pocieszenie powiem, że miałem ostatnio podobną sytuację na parkingu pod moją firmą (tylne drzwi). Niestety mi nie udało się ustalić sprawcy i naprawa poszła z mojej kiesy...
                Pozdrawiam

Komentarz

• blackrs
                  RS
                  • 2008
                  • 4826
                  • Superb II combi (3T5)
                  • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

i ja sie podepne pod temat zeby nie zakladac nowego bo moderatorzy zaraz zamkną:P:P ktos mi lekko dotknał tylny zderzak mam lekkie przerysowanie na czole zderzaka i takie 5 cm pekniecie od strony górnej tak jakby pod lampa( tzn na zderzaku okolice pod lampy) mam cały pakiet w ubezpieczalni i teraz pytanie pojade zrobic to z mego ac dostane po zniżkach wiadomo ale czy moge zarzadac zeby mi ten zderzak wymienili nie naprawiali. nie chce zeby mi go tam kleili szpachlowali bo i przy sprzedarzy bedzie problem ze gadanie ze bity itd. jak to załatwic zeby skonczyło sie na wymianie zderzaka na nowy w momencie gdy uszkodzenie raczej nie sa tak duze by sie na to kwalifikował
                  BYŁA o1 rs
                  BYŁA o2 1.6
                  JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• capriman
                    Ambiente
                    • 2008
                    • 199

no ja zaszalałem z kasą bo robota mnie kosztowała 800pln a reszta poszła na nowe opony,klocki,tarcze,amortyzatory-trafił nam się rzeczoznawca po kursie internetowym prawdopodobnie-był tylko zderzak a ten po podniesieniu podłogi w bagażniku zaóważył asymetrię łuków względem otworu na zapas a nie zaóważył,że otwór na koło nie jest symetrycznie po środku ze względu na tłumik..cóż..auto na siebie zarobiło

Komentarz

• leszekmw
                      RS
                      • 2005
                      • 5356

blackrs, weź coś zrób z tym swoim postem bo się we łbie kręci.. :roll: :idea:
                      O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                      GVI 1.4TSI
                      LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                      tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• blackrs
                        RS
                        • 2008
                        • 4826
                        • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez leszekmw
                        blackrs, weź coś zrób z tym swoim postem bo się we łbie kręci.
                        lepiej??? sory pośpiech...
                        BYŁA o1 rs
                        BYŁA o2 1.6

Komentarz

• ADMINISTRACJA
                          Ambiente
                          • 2007
                          • 223

blackrs, lepiej ale rewelacji nie ma.
                          Administracja Forum OCP

Komentarz

• wm71
                            Ambiente
                            • 2009
                            • 109

Dziekuje panowie za słowa otuchy
                            Mam pełne ubezpieczenie w Allianz i oczywiście nie zamierzam kombinowac z naprawą.
                            Tak jak sugierują leszekmw i Viniu zamierzam zlecic naprawe ASO.
                            Pozdrawiam wszystkich i życze by nie spotykały nikogo takie niemiłe niespodzianki jak mnie..

Komentarz

• Morgoth
                              L&K
                              • 2010
                              • 1116

Zamieszczone przez blackrs
                              mam cały pakiet w ubezpieczalni i teraz pytanie pojade zrobic to z mego ac dostane po zniżkach wiadomo ale czy moge zarzadac zeby mi ten zderzak wymienili nie naprawiali.
                              Raczej nie, chyba że jesteś gotowy "dostać po zniżkach". Wiesz ile kosztuje nowy zderzak + lakierowanie + wymiana? Dowiedz się i policzy czy warto ruszać ubezpieczenie. Czasem tak, czasem nie. Bo zwyżka składki to nie tylko kolejny rok, ale każdy następny też.
                              Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                              G.B.Show

Komentarz

• Maicroft
                                Moderator
                                S_OCP MemberModeratorr
                                • 2004
                                • 25757
                                • Audi

Morgoth, Najpierw to sie trzeba dowiedziec jak jest w danych TU. Bywa tak, ze przejscie do innego nie powoduje utraty znizki na AC w przypadku niskiej szkody. Najpierw info w TU, a potem decyzja :diabelski_usmiech

Dwoje drzwi jak sa mocno zgiete i naciagnie sie jeszcze na uszkodzenie mechanizmow szyb co bardzo mozliwe to koszt w ASO jak sadze 4-7tys.

Zwyzka na pierwszy i drugi rok w AC to razem bedzie 500zl max.

Mozna rowniez wyrwac kase z AC i kupic w uzywce kompletne drzwi w odpowiednim kolorze i je przelozyc. Nie ma sladow malowania i zazwyczaj jest to element z fabrycznym lakierem a oszczednosc tez sensowna.
                                Spritmonitor.de

Komentarz

• Morgoth
                                  L&K
                                  • 2010
                                  • 1116

Zamieszczone przez Maicroft
                                  Najpierw to sie trzeba dowiedziec jak jest w danych TU. Bywa tak, ze przejscie do innego nie powoduje utraty znizki na AC w przypadku niskiej szkody. Najpierw info w TU, a potem decyzja :diabelski_usmiech
                                  Przeważnie 1-2 szkody w roku można mieć bez utraty zniżek pakietowych, tak jest w Allianz, przynajmniej w moich dotychczasowych pakietach kupowanych u dilerów.

Zamieszczone przez Maicroft
                                  Mozna rowniez wyrwac kase z AC i kupic w uzywce kompletne drzwi w odpowiednim kolorze i je przelozyc. Nie ma sladow malowania i zazwyczaj jest to element z fabrycznym lakierem a oszczednosc tez sensowna.
                                  Tylko czy po to kupuje się pełny pakiet ubezp. w nowym aucie?
                                  Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• Maicroft
                                    Moderator
                                    S_OCP MemberModeratorr
                                    • 2004
                                    • 25757
                                    • Audi

Kupuje sie w roznych celach. jeden kupuje aby miec, a drugi kupuje aby tluc ile wlezie bo za rok i tak zaplaci ryczalt i ma to w dupie, a kupil bo bank mial taki wymog :roll:
                                    Spritmonitor.de

Komentarz

• capriman
                                      Ambiente
                                      • 2008
                                      • 199

Zamieszczone przez Morgoth
                                      Tylko czy po to kupuje się pełny pakiet ubezp. w nowym aucie?
                                      pakiet masz jako zabezpieczenie żeby nie bulić z własnej kasy i dzięki niemu możesz wyjść na czysto lub zrobić jak napisał Maicroft-będzie nie gorzej zrobione a jeszcze zostanie Ci na nowy telewizor jeśli nie masz innych inwestycji w aucie.. niektórzy ciężko pracują na każdą stówkę i wolą wykazac trochę zainteresowania i zaoszczędzić na kasie którą dostają od ubezpieczyciela-innym kasa przychodzi łatwo i nawet jak się kibel im zapcha to wyciągają telefon i wybierają odpowiedni numer żeby sobie rączek nie pobrudzić

Komentarz

• szkoda
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 22543

Zamieszczone przez capriman
                                        będzie nie gorzej zrobione
                                        albo lepiej :idea:
                                        saport techniczny baj DGW
                                        była BKD+DSG '05 120kkm
                                        była BXE '08 190kkm
                                        no i nie ma :-)

Komentarz

• oolsztyniak
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 6647
                                          • Superb II combi (3T5)
                                          • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Wstaw do ASO, zrób bezgotówkowe rozliczenie i niech oni się martwią, żeby kase sciągnąć od ubezpieczalni :idea:
                                          Znajomy ostatnio kręcił i tak wykręcił, że zarobił 500 zł po sprawie w sądzie :idea:
                                          Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                                          Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• capriman
                                            Ambiente
                                            • 2008
                                            • 199

a no jeśli ten znajomy kręcił to się nie dziwię że tak się skończyło-normalnie rzeczoznawca ubezpieczyciela określa co jest do wymiany czy zrobienia-i liczą ceny aso-wiadomo,że można to zrobić dużo taniej niż w aso-im więcej elementów-tym większe oszczędności..

widząc Twoje podejście przypomniał mi się dowcip o gejach siedzących na tyłach w samolocie którzy chciali się zabawić-tylko,że jeden się wstydził tak przy ludziach-drugi stwierdził,że ludzie nawet nie zwrócą na niego uwagi jak wstanie i zapyta czy ktoś mógłby mu pożyczyć długopis-i tak faktycznie było więc zrobili swoje..po wylądaowaniu stewardesa w ostatnim rzędzie znalazła przerażonego faceta z wymiocinami na rękach-powiedziała że mógł poprosić o torebkę gdy poczuł się gorzej-na to ten odparł,że jeden jak wstał i poprosił o długopis to znalazł się drugi co go zaraz wyruchał...

nie można tak się bać wszystkiego i tracić na tym bo jednemu się przydarzyło(a nie koniecznie musisz znać całą prawdę)..

ps:wiem,że jest oddzielny temat z dowcpiami ale nie mogłem się powstrzymać z tym przyrównaniem

Komentarz

• oolsztyniak
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 6647
                                              • Superb II combi (3T5)
                                              • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

capriman, tak, tylko, że jak wyceniają elementy po takich kwotach, że nie wiadomo czy śmiać się czy płakać to i kręcić trzeba.
                                              Ma nauczke, że następnym razem zrobić bezgotówkowo i niech ASO się martwi.
                                              Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                                              Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• capriman
                                                Ambiente
                                                • 2008
                                                • 199

no ja najpierw dowiedziałem się na ile szkoda jest wyceniona(banan na twarzy) a dopiero później wybrałem czy bezgotówkowo czy gotówkowo to załatwię..

Komentarz

• blackrs
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 4826
                                                  • Superb II combi (3T5)

ja mam pełny pakiet w allianz wiec po zniażkach raczje nie dostane. mi nie chodzi o to żeby coś ukręcic i zarobic tylko o to ze mam przerysowany delikatnie tylny zderzak z dwoma lekkimi peknieciami i przedni z dołu taki troszke jakby wygiety i chciałbym zeby mi wymienili na nowe a nie szpachlowali i iakie tam.
                                                  BYŁA o1 rs
                                                  BYŁA o2 1.6

Komentarz

Pracuję...