[O1] Zakup Octavii O1 Combi RS 1.8T 180HP

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Archi101
    Classic
    • 2011
    • 18

Masz namysli ten http://www.oponovo.pl/index.php?p565...amic-77ah-780a ale czy wytrzyma krotkie dystanse i uzycie webasta z rana, najlepiej co ranka. czy przejechanie dziennie powiedzmy 15 lub 20 km wystarczy by akumulator sie doladowal.czasem jezdze nawet mniej jesli tylko praca dom i wtedy specjalnie jade np okrezna droga by nie "ciagnac" tylko z akumulatora. Jezdzis rowniez w takich warunkach, bo jesli po kilkadziesiat km dziennie to wiadomo ze sie sprawdza.
    Wszystko czego dziś chcę zamienić Cię na nowy model.
  • Dudekken
    Drive
    • 2010
    • 75

Jestem na etapie poszukiwań takiego autka. W Polsce niestety bardzo ciężko o dobry egzemplarz tak więc na 100% na zakupy wybiorę się do zachodnich sąsiadów.
    I teraz zasadnicze pytanie czy warto wydać 35-40k zł (bo tyle kosztują dobre egzemplarze z końca produkcji O1) na auto z 2004 z przebiegiem do 100k km. Dla przykładu podam jedno z interesujących mnie ogłoszeń Octavia RS. Mile widziane wszelkie opinie i sugestie.

Pozdrawiam

Komentarz

• phoneman
      RS
      • 2008
      • 3374
      • Octavia I (1U2)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Dudekken, W tym wątku pytamy o samochody

.

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• Dudekken
        Drive
        • 2010
        • 75

No tak tylko ja nie pytam o to czy ktoś zna to auto tylko o opłacalność nabycia przykładowego egzemplarza.
        Pomimo wszystko jeżeli post znalazł się rzeczywiście w niewłaściwym miejscu proszę o przeniesienie.

Pozdrawiam

Komentarz

• phoneman
          RS
          • 2008
          • 3374
          • Octavia I (1U2)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Dudekken, Ja bym dozbierał drobnych i zakupił O2 Bo za 40K zł można już
          jakiś samochód znaleźć.

.

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• Dudekken
            Drive
            • 2010
            • 75

Zamieszczone przez phoneman
            jakiś samochód znaleźć.

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11891031
            Ostatnio pojeździłem troszkę po kraju i jedyne co zastawałem na miejscu to tłuczone ulepki po przejściach a takie mnie nie interesują (już raz kupiłem auto po "lekkiej stłuczce" polsce to napraw końca nie było widać), wydałem tylko kupę kasy na wycieczki i stwierdziłem jednoznacznie bezsensowność poszukiwań "na miejscu".

Co do auta z linku to ostatnia fota komory silnika z brakiem korka wlewu oleju i zachlapaną smarowidłem pokrywą silnika z pewnością nie wróży nic dobrego.

Fundusz do wydania to maks 40k na zakup, w grę wchodzi tylko turbobenzyna :!:

Komentarz

• bubuDE
              Elegance
              S_OCP Member
              • 2007
              • 763
              • Octavia III (5E3)
              • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Dudekken, dzwoniles do tego salonu z adresu czy go jeszcze ma? Sugeruje wiekszy przebieg ale to nie wyklucza go z kupna.
              PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• Dudekken
                Drive
                • 2010
                • 75

Zamieszczone przez bubuDE
                Dudekken, dzwoniles do tego salonu z adresu czy go jeszcze ma? Sugeruje wiekszy przebieg ale to nie wyklucza go z kupna.
                Nie dzwoniłem z powodu podobnej myśli w mojej głowie czyli odkręconego licznika, a ja osobiście wolę kupić pewny starszy egzemplarz jak nowszego strucla (już raz takiego zakupu dokonałem i skończyło się to niestety sporymi stratami materialnymi, nie licząc zepsutych nerwów).

Komentarz

• bubuDE
                  Elegance
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 763
                  • Octavia III (5E3)
                  • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Jesli mialbys sie na niego zdecydowac, moglbym tam jutro zadzwonic.
                  PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• pajczaki
                    Rider
                    • 2007
                    • 316

spalanie 8l? dobre :lol:
                    jezeli masz zamiar cos dlubac to lepiej wez auto 4x4 i 6b

egzemplarz wyglada jak nowka sztuka
                    taka tam octavka kombi 1.8T 250 km.. byla... Corsa B V6 225 km.. jest... ale jeszcze wciąż w fazie ogarniania - teraz w fazie generalnego remontu..
                    sponsored by HydroTransfer hydrografika Warszawa www.hydrotransfer.pl

Komentarz

• Dudekken
                      Drive
                      • 2010
                      • 75

Zamieszczone przez pajczaki
                      spalanie 8l? dobre :lol:
                      jezeli masz zamiar cos dlubac to lepiej wez auto 4x4 i 6b

egzemplarz wyglada jak nowka sztuka
                      Spalanie takiego silniczka znam (rodzice mają 1.8T 150HP z 2000r) i nie przeraża mnie ono w ogóle biorąc pod uwagę osiągi. W kwestii dłubania to maksimum modyfikacja elektroniki na bezpiecznym poziomie, świrowanie autem mam już za sobą. A ten egzemplarz który zapodałem na zdjęciach wygląda imponująco dlatego przykuł moją uwagę. Ciekawe jak w rzeczywistości

Komentarz

• leszekmw
                        RS
                        • 2005
                        • 5356

Dudekken, no ładne cacko... , ale wyniesie Cie majątek ...auto ma 6 lat... .
                        ale jak Cie stać i masz gest...
                        O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                        GVI 1.4TSI
                        LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                        tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• Dudekken
                          Drive
                          • 2010
                          • 75

Zamieszczone przez leszekmw
                          Dudekken, no ładne cacko... , ale wyniesie Cie majątek ...auto ma 6 lat... .
                          ale jak Cie stać i masz gest...
                          Wiesz ja bardzo chętnie w funduszu który mam przeznaczony na zakup auta przytuliłbym O2, tylko nie wiem czy to jest wykonalne !? W grę chodzi jedynie turbo PB a w O2 to 1.8TSI lub 2.0TFSI i niestety mam problem ze znalezieniem właściwej sztuki, dlatego zszedłem o półkę niżej.

Komentarz

• Yarek
                            Elegance
                            • 2005
                            • 992

Zamieszczone przez phoneman
                            jakiś samochód znaleźć.

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11891031
                            Nie chcę niczego przesądzać, ale wiem z doświadczenia, że 99,99% takich okazji to auta które szkoda nawet jechać oglądać...
                            . pzdr Jarek
                            aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• blackrs
                              RS
                              • 2008
                              • 4826
                              • Superb II combi (3T5)
                              • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

a ja polecam rs widać ze nastawiłeś sie na osiagi i przyjemność z jazdy wiec śmiało kupuj tylko znajdż godny egzemplaż. ktoś napisał że to 6 auto a cena wysoka. tak tylko spójżcie że rs trzymają cene i jest to jakby samochod limitowany bo patrzac jak niewiele osób je posiada w Polsce to można się czuć w nim dość wyjątkowo. 02 o podobnych osiągach pewnego będzie ciężko znaleźć wiec lepiej starsze a sprawdzone auto. ja wiem po swoim kupione z dobrych rąk prawie 300tys na szafie i żadnych odpukać problemów.(jakieś pierdoły w stylu podnośnik szyby,mechanizm wycieraczek) mechanicznie jak zadbany to nie do zajechania. ja osobiscie nie zamieniłbym na O2 ponizej elegance o podobnych osiagach. co mnie przekonuje do tego auta to wykończenie środka które mi osobiście sie strasznie podoba i jest nie powtarzalne.
                              to takie moje osobiste zdanie pozdrawiam
                              ps jak juz cos kupisz to sie pochwal
                              BYŁA o1 rs
                              BYŁA o2 1.6
                              JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• t271828
                                Elegance
                                • 2008
                                • 928

Re: Zakup Octavii O1 Combi RS 1.8T 180HP

Zamieszczone przez Dudekken
                                I teraz zasadnicze pytanie czy warto wydać 35-40k zł (bo tyle kosztują dobre egzemplarze z końca produkcji O1) na auto z 2004 z przebiegiem do 100k km.
                                IMO nie warto - porownujac z tym ile kosztuje NOWE O1 z 1.8T jest to bardzo
                                watpliwy zakup przeznaczony chyba tylko dla kogos kto MUSI miec RS-ke

Komentarz

• blackrs
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 4826
                                  • Superb II combi (3T5)
                                  • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez t271828
                                  tylko zauważ że rs od 1.8t 150 dzieli nie tylko te 30 km różnicy tylko dużo wiecej dla tego taka różnica w cenach co będzie zauważalne tez przy odsprzedaży
                                  BYŁA o1 rs
                                  BYŁA o2 1.6
                                  JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• rkb
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 2152
                                    • Rapid Spaceback (NH1)
                                    • CYVB 1.2 TSI 110 KM

mozna pojechac do grecji i tam kupic O1 GT 192 km nowke nie wiem ile kosztuje bo nie rozeznaje sie w tych ich znaczkach
                                    Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• t271828
                                      Elegance
                                      • 2008
                                      • 928

Zamieszczone przez blackrs
                                      tylko zauważ że rs od 1.8t 150 dzieli nie tylko te 30 km różnicy tylko dużo wiecej dla tego taka różnica w cenach co będzie zauważalne tez przy odsprzedaży
                                      Wiem - dlatego napisalem IMO. Zas jesli chodzi o odsprzedaz to kazdy musi sobie zadac
                                      pytanie, na jak dlugo mniej wiecej kupuje samochod i policzyc ile straci. Z reguly przy uzywanym samochodzie utrata wartosci jest juz mniejsza wiec tu tez tak bedzie.

Komentarz

• Dudekken
                                        Drive
                                        • 2010
                                        • 75

Re: Zakup Octavii O1 Combi RS 1.8T 180HP

Zamieszczone przez Dudekken
                                        I teraz zasadnicze pytanie czy warto wydać 35-40k zł (bo tyle kosztują dobre egzemplarze z końca produkcji O1) na auto z 2004 z przebiegiem do 100k km.
                                        Cene nowego 1.8T znam tyle tylko że to kompletny golas...
                                        Jak zaptaszysz kilka opcji do dodatkowego wyposażenia (Xenon, czujnik parkowania itp) to zbiera się sumka deklasująca zakup nawet nowej O1 1.8T.

[ Dodano: Pon 22 Mar, 10 04:56 ]
                                        Zamieszczone przez blackrs
                                        a ja polecam rs widać ze nastawiłeś sie na osiagi i przyjemność z jazdy wiec śmiało kupuj tylko znajdż godny egzemplaż. ktoś napisał że to 6 auto a cena wysoka. tak tylko spójżcie że rs trzymają cene i jest to jakby samochod limitowany bo patrzac jak niewiele osób je posiada w Polsce to można się czuć w nim dość wyjątkowo. 02 o podobnych osiągach pewnego będzie ciężko znaleźć wiec lepiej starsze a sprawdzone auto. ja wiem po swoim kupione z dobrych rąk prawie 300tys na szafie i żadnych odpukać problemów.(jakieś pierdoły w stylu podnośnik szyby,mechanizm wycieraczek) mechanicznie jak zadbany to nie do zajechania. ja osobiscie nie zamieniłbym na O2 ponizej elegance o podobnych osiagach. co mnie przekonuje do tego auta to wykończenie środka które mi osobiście sie strasznie podoba i jest nie powtarzalne.
                                        to takie moje osobiste zdanie pozdrawiam
                                        ps jak juz cos kupisz to sie pochwal
                                        Tak zdecydowanie w tym przypadku jestem nastawiony w pierwszej kolejności na przyjemność czerpaną z jazdy a przy okazji na przyzwoite osiągi dające bezpieczne i sprawne przemieszczanie się autem. Z pewnością jeśli nabędę egzemplarz z pod znaku VRS to prędko się nie rozstaniemy.
                                        PS Na pewno pochwalę się jak już coś upoluje :twisted:

Komentarz

• MrSpike
                                          Rider
                                          • 2008
                                          • 295

kupuj, modyfikuj, ciesz sie jazda
                                          http://dobryprojekt.org

stage 1 - 250 / 370
                                          stage 2 - 287 / 394

Komentarz

Pracuję...