dzieki za info
octavia 2 - kilka pytan ogolnych oraz targowanie sie z deal.
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
1976
-
A propos rabatow.
Poniewaz jestem w trakcie zamawiania SuperB-a dla rodzicow, wiec zadzwonilem do salonu w Ciechanowie i po telefonicznej rozmowie otrzymalem cene o 5000 PLN nizsza niz w Wawie po dwoch dniach negocjowania. :roll:
Na cene skalda sie 6% rabatu oraz alarm o ponad polowe tanszy.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 1976jutro dzien prawdy - jazda probna autem z takim samym silnikiem i ostateczne ustalenie ceny oraz prawdopodobnie(jak cena bedzie ok) ostateczna decyzja oraz pelnoprawne dolaczenie do kapelusznikow
generalnie ostalem sie przy octavii 2 1,9 tdi 105 km wersja elegance
pytanko jeszcze do osob posiadajacych ten silnik o jakis info na temat jego awaryjnosci
ps. widze ze sporo jest tutaj osob ktore chipuja silniki i proponuja max wersje tzn 2.0 tdi niestety jest ona duuuuzo drozsza, poza tym auto ma sluzyc do normalnej jazdy (nie wyscigow od swiatel do swiatel - wyroslem z tego) ma charakteryzowac sie bezawaryjnoscia ( mam taka cicha nadzieje) oraz ekonomicznoscia - 90% to bedzie jazda po dziurawym Wroclawiu.
poki co dzieki za dotychczasowe odpowiedzi gdyby sie jednak znalazlo jeszcze kilka postow na temat tego silnika bylbym wdzieczny. Te silniki nie sa awaryjne. To stare sprawdzone konstrukcje. Steruje nimi nowy system wtryskowy. Będziesz zadowolony. Jak na jazde miejską wsam raz. Na trasie bedzie ci brakowalo poweru...zwłaszcza podczas wyprzedzania. Ta mocniejsza jednostka 2.0TDi sprawia że ta skoda dosłownie fruwa...ten silnik to inna zupełnie bajka
Pogromca mitów...o pieknych koniach
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftHmm 2.5 TDI automat?? Bo Laguna byla na niezlym wypasie - tam juz duzo nie brakowalo do full opcji
Brakowalo jej jedynie navi+tv.
Jesli chodzi o SuperB-a, to zgodnie z moja i Krupina sugestia bedzie 1.9TDI.
2.5 to stary kibel VP i poza wysoka kultura pracy nie widze w nim zadnych, ale to zadnych atutow. A juz trzeba byc, za przeproszeniem, chorym, zeby doplacac do niego 34.900 PLN. :roll: :lol:
To bylby interes zycia... :lol:
Zreszta moj tata jest na tym etapie, ze nawet seryjna moc 130PD mu pewnie spokojnie wystarczy, a jak nie to sie go lekko dlubnie i bedzie git.
Skrzynia manual, wersja Platinum.TDI 205PS
Komentarz
-
-
grisza
Re: octavia 2 - kilka pytan ogolnych oraz targowanie sie z d
Zamieszczone przez 1976witam,
wlasnie staje przed zakupem octavii 2 . Planowany silnik to 1,9 tdi 105 KM, mam zwiazane z tym pytanie - na co zwrocic uwage ? czy moze jednak inny silnik ?
Reasumując, Octa 2-tak, 2.0TDI-tak, 1.91tdi105KM-nie
--
pozdrawiam,
grisza
Komentarz
-
Zamieszczone przez dede_adamkolega napisal przeciez ze auto ma sluzyc do normalnej
miejskiej eksploatacji wiec raczej wystarczyk
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
grisza
Zamieszczone przez PurchawaDokladnie, a po za tym chip + wtryski ze 130PD i wciagnie nosem 2.0
--
pozdrawiam,
grisza
Komentarz
-
Zamieszczone przez griszaZamieszczone przez PurchawaDokladnie, a po za tym chip + wtryski ze 130PD i wciagnie nosem 2.0"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez griszaZamieszczone przez PurchawaDokladnie, a po za tym chip + wtryski ze 130PD i wciagnie nosem 2.0
--
pozdrawiam,
griszaA4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971
Komentarz
-
-
grisza
Zamieszczone przez MiKruS2.0TDI chipuje sie na ok 170PS, a 1.9TDI 105PD na okolice 150PS. Jesli wydaje Ci sie, ze to jakas przepasc, to jestes w duzym bledzie.
--
pozdrawiam,
grisza
Komentarz
-
Zamieszczone przez griszaA gdzie pisałem o przepaści? Zakładam, że różnica między w/w po chipie będzie podobna jak pomiędzy chipowaną 105PD a seryjną 2.0TDI, jednak w tym przypadku ten drugi będzie jednak szybszy. Poza tym, nawet Master's zeznawał, że 2.0TDI mają potencjał, a zakładam, że on akurat wie co mówi, tak więc te 170PS traktowałbym mocno umownie :-)
Chipowane 105PD wciaga dosc lajotowo seryjne 2.0.
A jesli chodzi o to co Master's napisal, to jemu chodzi o potencjal w dlubaniu tego motoru w kolejnych stage'ach. Poki co programowo robi sie go w okolicach 170PS - tu nie ma czarow z mleka (skoro juz jestemy przy Mastersie, to uzyje jego slow)
PozdrawiamTDI 205PS
Komentarz
-
-
grisza
Zamieszczone przez MiKruSProblem polega na tym, ze Tobie sie wydaje, a ja wiem, ze chipowane 105PD wciaga dosc lajotowo seryjne 2.0.
--
pozdrawiam,
grisza
Komentarz
-
Zamieszczone przez griszaDoskonale wiem, że chipowane 105PD wciągnie 2.0TDI, podobnie jak zwykła chipowana 110 wciągnie 130PD.
--
pozdrawiam,
griszaTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
grisza
Zamieszczone przez MisiekWAWz tym mogłoby być różnie :P ale tego już nie sprawdzimy :wink:
--
pozdrawiam,
grisza
Komentarz
-
Zamieszczone przez griszaZamieszczone przez MisiekWAWz tym mogłoby być różnie :P ale tego już nie sprawdzimy :wink:
--
pozdrawiam,
griszak
Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Ale Panowie, tutaj sie caly czas rozchodzi o cene !
Roznica w cenie miedzy 1.9 a 2.0 jest na tyle duza, ze nadal oplaca sie wziac 1.9 zrobic wtryski plus program. Szczegolnie jezeli to ma byc zwykle autko do codziennego uzytku."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
grisza
Zamieszczone przez PurchawaAle Panowie, tutaj sie caly czas rozchodzi o cene !
Roznica w cenie miedzy 1.9 a 2.0 jest na tyle duza, ze nadal oplaca sie wziac 1.9 zrobic wtryski plus program. Szczegolnie jezeli to ma byc zwykle autko do codziennego uzytku.
--
pozdrawiam,
grisza
Komentarz
-
Zamieszczone przez griszadla siebie wybrał bym 2.0TDI, nawet kosztem wyposażenia :-)
--
pozdrawiam,
grisza
edit: A Ty Misiek to sie nie odzywaj, powinieneś mieć zakaz wypowiadania sie w kwestii seryjnych 130 PDTak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
czarna AR 156 1.8 T.Spark
Komentarz
-
-
Ja wolałbym 2.0.
To jednak nowy silnik...
8 tys. to chyba nie taka znowu fortuna.Pozdrawiam
"Teoria jest wtedy gdy wiesz wszystko, a nic nie działa.
Praktyka jest wtedy, gdy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego.
Tu łączymy teorię z praktyką.
To znaczy nic nie działa i nikt nie wie dlaczego."
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Martinezedit: A Ty Misiek to sie nie odzywaj, powinieneś mieć zakaz wypowiadania sie w kwestii seryjnych 130 PD:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
Komentarz