Zamieszczone przez ins
[O1] Wiarygodnosc testera szczelnosci C02 uszczelki pod glow
Zwiń
X
-
[O1] Wiarygodnosc testera szczelnosci C02 uszczelki pod glow
Tak sie zastanawiam czy nie pojechac i dla pewnosci zbadac testerem szczelnosci C02 stan uszczelki pod glowica. Na korku wczesniej byl szlam ktory oczyscilem, teraz normalnie woda, krople poprostu rosa-przechylajac korek to troche z niego bedzie kapac ta woda.. W niektorych przypadkach taki widok jest niby normalny, ale mysle ze nie az tak. Co do plynu to raczej nie widze zeby mocno ubywalo, raz na jakis czas co pol roku doleje moze ok. 0.1-0.2 L. Mam lpg wiec moze troche sa nieszczelnosci, ale nie leje sie z wezy ani nie ma plamy pod silnikiem. Jedyne co mnie martwi jeszcze ze na biegu jalowym troche co kilka sekund rzuca lub takie wypadnie zaplonu. Przewody po nagrzaniu nie sa bardzo twardze, da sie normalnie ugiac. Wiec czy badanie testerem szczelnosci na 100% wskarze ze pada uszcelka?
-
-
Cześć
Niedawno kupiłem Octavie i też mam trochę wątpliwości związanych z UPG.
Co do objawów to mam masełko pod korkiem i bulgotanie prawdopodobnie w nagrzewnicy podczas dodawania gazu.
Płynu po zakupie musiałem trochę dolać bo był poniżej minimum.
Stan płynu chłodniczego i oleju będę obserwował, autem przejechałem około 500 km, więc trudno mi coś powiedzieć.
Komentarz
-
Komentarz