[O1] Wiarygodnosc testera szczelnosci C02 uszczelki pod glow

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wendetter
    Drive
    • 2009
    • 57

Zamieszczone przez ins
    spalanie super, pewnie spaliła by jeszcze mniej gdybyś więcej wyjeździł. Jak na auto tej klasy rewelacja
    jeszcze ze dwa, trzy tankowania i będę wiedział, czy to pierwsze było prawidłowe, czy też nie...
  • speede
    Ambiente
    • 2007
    • 248

Tak sie zastanawiam czy nie pojechac i dla pewnosci zbadac testerem szczelnosci C02 stan uszczelki pod glowica. Na korku wczesniej byl szlam ktory oczyscilem, teraz normalnie woda, krople poprostu rosa-przechylajac korek to troche z niego bedzie kapac ta woda.. W niektorych przypadkach taki widok jest niby normalny, ale mysle ze nie az tak. Co do plynu to raczej nie widze zeby mocno ubywalo, raz na jakis czas co pol roku doleje moze ok. 0.1-0.2 L. Mam lpg wiec moze troche sa nieszczelnosci, ale nie leje sie z wezy ani nie ma plamy pod silnikiem. Jedyne co mnie martwi jeszcze ze na biegu jalowym troche co kilka sekund rzuca lub takie wypadnie zaplonu. Przewody po nagrzaniu nie sa bardzo twardze, da sie normalnie ugiac. Wiec czy badanie testerem szczelnosci na 100% wskarze ze pada uszcelka?

Komentarz

• oziemi
      Rider
      S_OCP Member
      • 2007
      • 399

Myślę, że taki tester ma wiarygodność jakies 90 procent. U mnie na sporo przed wywalaniem płynu tester juz pokazał, ze spaliny dostają się do układu
      Elegance
      ASV 132KM/301Nm --> turbo ASZ 140KM/322NM-->
      -------------------------------------------

Komentarz

• speede
        Ambiente
        • 2007
        • 248

jutro pojade na ten test, i zobaczymy, w najgorszym wypadku bedzie to UPG, mam tez dziwne bulgotanie jak dodaje gazu slyszane pod kokpitem z przodu jakby z nagrzewnicy, jak dodaje gazu to sluchac przeplyw cieczy.Czy u kazdego wyustepuja te krople wody na korku?

Komentarz

• logan_x
          Rider
          • 2011
          • 401
          • Octavia I (1U2)
          • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Cześć

Niedawno kupiłem Octavie i też mam trochę wątpliwości związanych z UPG.
          Co do objawów to mam masełko pod korkiem i bulgotanie prawdopodobnie w nagrzewnicy podczas dodawania gazu.
          Płynu po zakupie musiałem trochę dolać bo był poniżej minimum.
          Stan płynu chłodniczego i oleju będę obserwował, autem przejechałem około 500 km, więc trudno mi coś powiedzieć.

Komentarz

Pracuję...