piotrek_gdy, GRATKI AUTKA
Wtrysk benzyny
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez loydDa się wogóle kupić jeszcze nowe auto bez wtrysku bezpośredniego ? (benzynę).
Są z gaźnikami ?
ta corsa jaki ma motor, bo jakoś mi się nie wydaje, żebyś uświadczył tam bezpośredni wtrysksaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez loydDa się wogóle kupić jeszcze nowe auto bez wtrysku bezpośredniego ? (benzynę).
Są z gaźnikami ?
ta corsa jaki ma motor, bo jakoś mi się nie wydaje, żebyś uświadczył tam bezpośredni wtrysk
[ Dodano: Wto 30 Mar, 10 18:26 ]
Ps - jak nie bezpośredni wtrysk paliwa to co ?
Komentarz
-
-
no więc jest to na pewno jednostka z wtryskiem benzyny i na pewno nie jest to wtrysk bezpośredni
(i na pewno nie ma gażnika)
za to ma jakąś taką dodatkową przepustnicę w kanałach dolotowych, która ma zapewniać niskie spalanie, coś mi się tam przypomina z opla
[ Dodano: Wto 30 Mar, 10 18:31 ]
Zamieszczone przez loydPs - jak nie bezpośredni wtrysk paliwa to co ?
jestem słaby w tłumaczeniu bo nie znam terminologii i jadę na opowiadanegosaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydA od kiedy ten wtrysk bezpośredni jest "zakładany" w samochodach i czy mają go wszytskie ?
pierwszy na szeroką skalę był w mitsu carisma GDI czyli to będą jakoś lata 90 a nawet może ich druga połowa
raczej chyba większość motorów na rynku ma jeszcze cały czas wtrysk wielopunktowy CHYBA :idea:
[ Dodano: Wto 30 Mar, 10 18:41 ]
95 rok: http://pl.wikipedia.org/wiki/Gasoline_Direct_Injectionsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydHa,
A byłem święcie przekonany, że od 15 lat wszytskie auta mają wtrysk bezpośredni a alternatywa to jest gaźnik.
A od kiedy ten wtrysk bezpośredni jest "zakładany" w samochodach i czy mają go wszytskie ?
najpierw był gaźnik
póżniej wtrysk mechaniczny, nie wiem czy wielopunktowy
później sterowany elektronicznie wtrysk jednopunktowy
później sterowany elektronicznie wtrysk wielopunktowy
Teraz nie mają wszystkie bezpośredni, wręcz jeszcze z rok czy dwa lata temu większość miała konwencjonalny, teraz nie rozglądałem się po rynkuTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
loyd, a tutaj masz jak Opel ma w dupie wtrysk bezpośredni :
Co technologia TWINPORT ECOTEC oznacza dla kupującego samochód marki OPEL?
Oznacza mniejsze niż w silnikach ECOTEC zużycie paliwa. Inżynierowie firmy OPEL obliczyli, że ta drobna innowacja daje użytkownikowi wyposażonego w nią Opla średnio aż 80% oszczędności paliwa, które uzyskałby kupując auto z silnikiem wyposażonym w bezpośredni wtrysk benzyny GDI - technologię znacznie kosztowniejszą w zakupie z punktu widzenia klienta. Zatem płacąc jak za konwencjonalny silnik, klient otrzymuje w rzeczywistości produkt o wyraźnie lepszych niż dotychczas parametrach.
:szeroki_usmiechsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Dla jasności - rozróżnijmy wtrysk pośredni od wtrysku bezpośredniego. Pośredni występował w dwóch podstawowych wersjach SPI i MPI. SPI to pojedynczy wtryskiwacz w miejsce gaźnika. MPI to oddzielny wtryskiwacz na każdy cylinder ale przed zaworem dolotowym - paliwo było podawane w czasie suwu ssania przy otwartym zaworze dolotowym. Wtrysk bezpośredni - wtryskiwacz podaje paliwo bezpośrednio do cylindra. Z resztą w opisie masz TSI - czyli właśnie ostatnie opisane rozwiązanie.Hanz2k
1,8 T by MT
:admin: bo nie użyłem Szukaj
Komentarz
-
-
inaczej: wg. VW spodziewaj się spadku osiągów :lol:
stąd właśnie moje dylematy, kumpel (ma VW) mnie pyta i co mam mu powiedzieć :?: :!: :lol:
[ Dodano: Wto 30 Mar, 10 19:05 ]
Zamieszczone przez loydA według zdrowego rozsądku ?
mam nadzieję że w kwietniu pojedziemy na hamownie i zmierzymy 2.0TSI na 95 oraz spróbujemy poradzić się Rogalottiego, może coś ciekawego zauważy.
na pewno zdam relacje.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
Komentarz