Witam,
zamierzam wybrac się na regenaracje turbiny w AHF -czy ktoś wie może jaki model jest montowany z tym silnikiem chodzi mi o oznaczenie lub numery.
Koszt regeneracji to 600zł (oryginalny zestaw naprawczy plus wyważenie )-12mcy gwarancji. Auto ma 90000km ale od samego początku były kłopoty z turbo .Wcześniej jeździła nią kobieta więc 1500obr/min i zmiana biegu także turbina nie miała się kiedy załaczać i podobno wtedy już było coś robione -chyba łożysko jak się nie myle przy 20000km.Potem znowu turbina się" zawiesiłą "troche ją pchneli ale to pomogło na jakieś 20tyś km.Ja kupiłem auto przy przebiegu 60000km.wtedy turbina jeszcze jakoś kreciła ale teraz to już ledwo co kręci .Byłem w ASO tam klient podpompował 0,5atm i stwierdził ze powinna sie ruszyc około 5 do 7mm niestety ruszyła może ze 3 mm.Diagnoza że znowu pewnie wisi i można ją sprubować ruszyć ale to na dłuższą mete i tak niewiele pomoże.Więc stwierdziłem że po tylo perypetiach z turbo chyba czas ją rozbebeszyć i poskładać od nowa może wtedy będzie kręcić jak trzeba. Chyba że ktoś miał podobne przypadki i udało sie naprawić bez wymiany turbo (słyszałem cos o zaworze N75)
PS.Dodam iż auto nie dymi nie łyka oleju no może czasami troszke gwiżdze ale to ponoć normale jak się ostro da buta.
[ Dodano: Czw 02 Lut, 06 17:36 ]
Za oznaczenie dziekuje Adminowi- pytałem gdzyż w warsztacie podobno mają już zregenerowaną do mojego modelu i założą mi od ręki. A oznaczenie warto znać bo przynajmniej można sprawdzić czy włożyli odpowiednią -chyba że tam tylko ta pasuje ?
Koszt regeneracji to 600zł (oryginalny zestaw naprawczy plus wyważenie )-12mcy gwarancji.
Za oznaczenie dziekuje Adminowi- pytałem gdzyż w warsztacie podobno mają już zregenerowaną do mojego modelu i założą mi od ręki. A oznaczenie warto znać bo przynajmniej można sprawdzić czy włożyli odpowiednią -chyba że tam tylko ta pasuje ?
A w jakim warsztacie regenerujesz/wymieniasz tą turbinę? Któreś ASO Skody?
Turbina będzie naprawiana w Oleśnicy to bardzo znany warsztat regenerują tam turbiny do ciężarówek i osobowych .Mają duży wybór i chyba w miarę rozsądne ceny -a renomę napewno - istnieją od 10 lat i słyszałem o nich wiele pozytywnych opini.
MOVIN, tak przy okazji to ma do sprzedania używane turbo do AHF'a
stan dobry, do czasu demontażu trzymała idealnie parametry pracy
no i cena 400 zł jest zdecydowanie niższa niż cena zabiegu regeneracji :diabelski_usmiech
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Dzieki za info zaraz do niego zagadam może ma nieciekawe wspomnienia to jest czas żeby się jeszcze wycofać.Co do regeneracji to kolega naprawiał u nich turbo w pasacie 1,8T i przyglądał się cały czas (4 godziny trwa taka regeneracja ) bo bał się że mu przy okazji jeszcze coś innego z auta wykręcą :wink: i stwierdził że robią to profesjonalnie maja niezly sprzęt i oryginale zestawy naprawcze Garreta no i autoryzacje :KKK,Garreta Toyoty i kilku innych .Wiem że o niczym to nie świadczy bo spartolić można zawsze ale przynajmniej dają 12-mcy gwarancji no i naprawde troche tego przerabiają.
Namiary wysłałem ci na priva ale jak możesz to wstrzymaj się do wtorku bo po sugesti Maicrofta rozmawiałem z Mariobrosem i on ma nieciekawe wspominienia z odwiedziń w warsztacie w Oleśnicy - podobno kiedyś byli dobrzy,ale teraz idą na ilość nie na jakość.Ja wybieram się we wtorek na regeneracje do Wrocławia na Sołtysowicką 1 jak dobrze zrobią to dam ci znać "lepiej uczyć się na cudzych błędach" :lol: .
Ps .byłem właśnie dzisiaj na Sołtysowickiej i gość robi miłe wrażenie oprowadził mnie po warsztacie pokazał co i jak jaki mają sprzęt i z tego co wiem to ASO GALL ICM czsami rownież regeneruje u niego turbiny a cenki zaczynają sie od 300 do 800zł zależy co trzeba robić.
MOVIN, dzieki za info. Jak zacznie się sypać turbinka to skorzystam. k chester121, Nowa pewnie parę tysięcy. Co do używek to trzeba się bardzo dobrze znać aby nie wcisnęli wałka. :roll:
pare tysiecy to silnik kosztuje :twisted:
wydaje mi sie ze na forum ludzie mowili ze 1200-1600zl nowki
a za 800zl mozna bardzo dobra z malym przebiegem dostac :wink:
chester121, Przedstawic Ci fakture by ASO za ponad 7tys zl za turbine do AHF-a. Kulczyk dowala takie marze i stad sa takie ceny. W nieoficjalnej sieci mozna spokojnie kupic do 1500zl nawet taka z ASZ, zalezy tez od ilosci na rynku bo raz sa tansze raz drozsze. Teraz moga pojsc w gore, bo zacznie sie sezon na mody, to kilka poplynie :twisted:
Maicroft, nie no nie dawaj mi tu cen z ASO bo kazdy wie jakie oni maja ceny
mowimy o normalnych kwotach k
xenony w ASO tez kosztuja 2200za sztuke ale nikt chyba tam nie kupuje
bo za 2000zl mozna kupic 2szt nowych z faktura
wiec ja jak pisalem o cenach nawet przez mysl mi nie przeszlo ASO :twisted:
w sparwie kontaktu
znalazlem kolesia ktory ma ceny kosmiczne male :szeroki_usmiech (1600zl z VAT)przynajmiej pol roku temu tak mial
dodatkowo skupuje nasze zwykle reflektorki za moje chcial dac okolo 350zl za 2 szt wiec chyba dobrze
ogladalem jeden reflektor nie mial zadnej ryski
oto tel 061 830 97 16
kom 0 501 76 12 95, 0 501 70 67 20, 0 501 76 12 87
sklep maja w poznaniu ul. Korczaka 1
jezdza takze na gieldy
Zanim zdecydowałem się na wymianę to trochę śledziłem ceny na rynku i rzeczywiście ceny są rożne od kosmicznych w ASO przedział 4200 do 5800 za turbinę do AHF po 300 - 800 za regenerowane i 1000 -1500zł za "niby nową".Użyłem tu specjalnie stwierdzenia niby nową bo gość u którego byłem powiedział mi że rzeczywiście większość tych turbin na rynku jest po regeneracji.Podobno koszt nowej turbiny np.Garetta w Niemczech to ok 650 -700 EURO.Będać w warsztacie gdzie regenerują turbiny pytam gościa ile kosztują te nowe turbiny na półce ? facet mówi do mnie 800zł jak oddam starą więc pytam gościa co to za dziwny układ że oddaje starą skoro chcę kupić nową ?gość daje mi turbinę do ręki i mówi że to nie jest nową tylko zregenerowaną i tu jak to mówią przysłowiowy "karp" :shock: .Trzymam w ręku turbinę na której nie ma śladu użycia dosłownie jakby z nówka z taśmy montażowej wszystko błyszczy korki na dolotach i wylotach niektóre zapakowane w kartonik z napisem GARETT-więc pytam gościa ponownie o co chodzi ? więć gość dopiero pokazuje mi cały proces technologiczy aby tak zafajdana turbina (którą trzyma w ręku ) wyglądała jak ta nowa na półce .Nie będe tu opisywał krok po kroku co i jak bo zajmie to dużo czasu i może nie wsztstkich zainteresować.Jedynie powiem iż wielkie wrażenie zrobiła na mnie piaskarka do której gość wrzucił mocno zabrudzoną obudowę od turbo a po 10 minutach wyciągnał "nową " obudowe z tegoż urządzenia (czary czy co?).Cale urządzenie jest wielkości pralki automatycznej -dobre porównanie :lol: Tak więc reasumując -myślę że gość miał troche racje twierdząc że większośc turbin na rynku tkzw.pseudo nowych jest właśnie po takiej porządnej regeneracji.
[ Dodano: Nie 05 Lut, 06 21:53 ]
Ok.we wtorek powinno być już po -jak tylko turbo zakręci jak trzeba napewno dam znac k Maicroft,
[ Dodano: Nie 05 Lut, 06 21:56 ] MOVIN, Sorry coś się powiesiło i poszło dwa razy :?:
MOVIN, ASO tez oferuje te turbiny niby nowe, a sa to wlasnie takie na wymiane rozbierane przez Garreta czyszczone i sprzedawane dalej. Ale poprostu bardziej ufam producentowi, ktory robi to wg jakies tam normy niz firmie, ktora zajmuje sie tym sama i jak to czesto bywa uczy sie na bledach klientow. Garret raczej na cos takiego nie moze sobie pozwolic.
Komentarz