Zgadzam się ,tylko jak rozpoznać np. te oferowane na Allegro czy są fabrycznie regenerowane czy w warsztacie? bo jak miałbym zapłacić 1200zł lub więcej to wole za zregenerowaną prze Garreta niż przez pana Zdzicha w garażu.
Turbina w AHF
Zwiń
X
-
comcio
No i jest jeszcze jedna sprawa, ze NIE WSZYSTKO ZŁOTO CO SIĘ ŚWIECI bo nie wiadomo czy poza piaskowaniem regeneracja jest prawidlowo przeprowadzana.
Komentarz
-
victopk, niestety jeszcze nie -wkurzyłem się bo ledwie naskrobałem grosza na naprawe turbo to jescze muszę wydać całkiem sporą sumkę na demontaż i montaż turbiny w ASO 450zł a w inych warsztatach od 250 do 400zł plus pewnie jakaś tam uszczelka i znowu pare złotych ubędzie.Kurcze całkiem o tym zapomniałem :cry: naprawę przekładam niestety na koniec miesiąca po wypłacie :wink:
Ps.ale z tego co wyczytałem to twoja już też się przekręciła :?:
Komentarz
-
-
Odgrzewam troszeczkę zasuszonego kotleta:lol:
małymi krokami zmierzam do zmiany "ślimaka" :lol: w mojej Oci, widzę że temat jest już tak stary że podejrzewam iż któryś z weteranów tego tematu udzieli mi dobrej informacji...
1). Gdzie kupić ? turbo ASZ
2). Czy warto mi to zmieniać z AHF na ASZ ?
3). Jaka jest różnica kosztów między turbo AHF, ASZ
4). Czy to mi w ogóle coś da :P:twisted: mała czarna :twisted:
Komentarz
-
-
1. Z tego co czytałem to pozytywne opinie ma Turbo Bogdan z Mielca +48609478033. Jeśli oczywiście szukasz regenerowanej. Koszt u niego 1k zł z gwarancją na pół roku, jeśli odeślesz mu swoją starą to zwraca Ci 500zł.
2. Imo nieJak nie chcesz nic modować to nie ma sensu wsadzać większego turba, a jak chcesz to już lepiej ARL.
3. U Bogdana AHF, ASZ, ARL ta sama cena. Jeszcze jak mu powiesz, to w ARL zrobi Ci taką muszlę aby nie trzeba było zmieniać końcówek od dolotu itp.
4. Bez programu nic. Nawet będzie gorzej, bo zrobi Ci się turbo dziura u dołu + będą się zapiekać łopatki, bo nie będzie pracować w całym zakresie.
Komentarz
-
Komentarz