Podwyższanie przedniego zawieszenia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • howard7
    L&K
    S_OCP Member
    • 2005
    • 1120

Czy laik ze zwykłym kluczem typu nasadowy da sobie z tym radę ?
    niestety nie bedzie potrzebowal klucza typu "torks" a z takim kluczem da sobie rade :diabelski_usmiech montarz polega na wykreceniu starej i przykreceniu nowej wyggladajacej identycznie
    Ktoś pisał, że potrzebne jeszcze jakieś tulejki/podkładki
    zadnych podkladek czy dystansow oslona ma wyglad tej ORI tylko jest wykonana z innego materialu
    Czy osłona miski olejowej nie będzie dodatkowym elementem narażonym na jeszcze większe kontakty z drogowymi przeszkodami ? Chodzi o głębokość montażu ....
    j/w czyli nie
    Mysle ze te od Howarda bedą wytrzymalsze niz karbonowe
    :diabelski_usmiech dokladnie tak a istnieje mozliwosc wykonania jej w wersji "pancernej" wszystko zalerzy od nabywcy

[ Dodano: Sob 04 Lut, 06 08:42 ]
    a pozatym jest niewiele ciezsza od ORI
    material to laminat plus "wzmocnienia"

jestem juz po fazie testow wytrzymalosci oslony
    najechalem autem na pustak z predkoscia ok 40 km/h
    i oslona pekla ale miska olejowa zostala w calosci czyli na moj gost spelnia swoja role :diabelski_usmiech
    SZŁEM BOKIEM BO NIE SZŁO INACZEJ IŚC
    Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców

Komentarz

• PPK
      Ambiente
      • 2004
      • 188

Howard7 daj znac kiedy beda juz dostepne osłony.
      Niestety tylko 160.4 KM i 380 Nm

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Co do oslony montowanej w ori uchwyty mam jedno ale. Fakt bedzie ona duzo mocniejsza ze wzgledu na material, ale problem pojawi sie za chwile innego typu. Ona jest skrecana pod zderzak i po bokach z tymi pionowymi plastikami. Stawiam browara, ze nastepna rzecza ktora gruchnie to beda te boczne plastiki :twisted:

Wiec jednak ten sposob mocowania jaki ma stalowa plyta jest niezalezny, no ale trzeba albo kupic te uchwyty ale sobie takie pospawac, a to juz zabawa
        Spritmonitor.de

Komentarz

• howard7
          L&K
          S_OCP Member
          • 2005
          • 1120

Ona jest skrecana pod zderzak i po bokach z tymi pionowymi plastikami. Stawiam browara, ze nastepna rzecza ktora gruchnie to beda te boczne plastiki
          chyba przegrasz browara bo nastepna rzecza jaka planuje przerobic to boczne oslony
          rowniez beda wzmocnione
          :diabelski_usmiech
          a o innych sposobach mocowania rowniez mysle
          SZŁEM BOKIEM BO NIE SZŁO INACZEJ IŚC
          Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Zamieszczone przez howard7
            Ona jest skrecana pod zderzak i po bokach z tymi pionowymi plastikami. Stawiam browara, ze nastepna rzecza ktora gruchnie to beda te boczne plastiki
            chyba przegrasz browara bo nastepna rzecza jaka planuje przerobic to boczne oslony
            rowniez beda wzmocnione
            :diabelski_usmiech
            a o innych sposobach mocowania rowniez mysle
            O tym nie wspominales :szeroki_usmiech
            Spritmonitor.de

Komentarz

• Masmo
              L&K
              • 2005
              • 1145

Re: Podwyższanie przedniego zawieszenia

Zamieszczone przez ===Tomy===
              .... ŚkodaAuto Polska w trosce o bezpieczeństwo klientów oferuje usługę podwyższenia przedniego zawieszania......
              .....zastanawiam się czy nie skorzystać....
              ....Miski olejowej jeszcze nie przyhaczyłem......
              ....Koszt usługi chyba niewspółmiernie mały do całego zabiegu: 250,00 zł.....
              Proszę o sugestie.
              Poczytajcie to:

Dodam jeszcze że jestem super zadowolony z poniesienia. Przed podniesieniem szorowałem osłoną miski zwłaszcza w zimie (typowe koleiny na nieodśniezonych drogach osiedlowych były poważnym zagrożeniem dla podwozia), ale też uderzyłem dwa razy na drodze krajowej nr 1 we Włocławku (pozdrawiam Zarząd Dróg z Włocławka i gratuluje dobrego samopoczucia). Teraz poruszam się bez stresu. Negatywnych skutków podniesienia auta nie odczuwam mimio że nie jeżdze wolno...
              Nawet SAP zauważyła problem i do nowych w opcjach oferuje "zestaw na złe drogi" czyt. polskie drogi.
              Pozdrawiam
              Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

Pracuję...