w ogóle to jest drugi znany mi taki przypadek cudownego odnalezienia samochodu z OCP - muszę powiedzieć, że pierwszy mam cały czas na oku i jest na prawdę wyjątkowo szczęśliwe i dobre auto
chodzi mi o uszczelki które idą wokół drzwi. mam auto z 2005 r i tam są jeszcze te twarde uszczelki które wycierają lakier na progach i słupkach :shock: dlatego muszę je wymienić bo wiem że np w 2007r uszczelki są mięciutkie :wink:
poproszę o nr. na wszystkie 4 drzwi jeśli można z uwzględnieniem przynajmniej tego 2007r :wink:
Przy gwarancyjnej wymianie uszczelek w moim aucie,powiedziano mi,ze w sprzedazy
sa juz tylko nowe ''miekkie''uszczelki,tak wiec bedzie tylko jeden numer.
Tato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
loru, masz może numer katalogowy tych uszczelek tył w werski heatbeck ?, bo rozumiem że przód jest taki sam. Może ktoś wie jaka mniej więcej może być cena takiej uszczelki na dzrwi ? Z góry dzięki.
ja tez bym musial wymienic te uszczeliki bo autko z 2006 i cos tam sie juz zaczelo pojawiac... tylko cena mogla by byc troche nizsza. kolor mam taki sam jak Ty Maru
Witam was,
Mam taką małą koncepcję, a może ktoś z was próbował to zrobić z tytułu gwaracji na powłoki lakiernicze ? - tj wymienić uszczelki i polakierować te wytarte ramy ?
Lub też możecie mi przystępnie wytłumaczyć gdzie sobie mogę taką koncepcję wsadzić i dlaczego :P
Pozdrawiam
Jacek
Mam, jeżdżę, cieszę sie (-:
Zmiana na 1.4 TSI 140 HP.
Niestety ta nowa to nie jest 4x4 ...
Próba - z tytułu gwarancji na powłokę lakierniczą podjęta w O2 z 2005 mojego ojca.
Efekt - wymienione uszczelki i wykonane poprawki lakiernicze w miejscach przetarć.
Niezbędna - pomoc życzliwego przedstawiciela ASO Skoda.
Wymagane - udokumentowane serwisowe wizyty w ASO z pieczątkami w książeczce.
Pozdr
Człowiek wiedzy żyje działając, a nie myśląc o działaniu, ani też myśląc, co pomyśli, kiedy skończy działać.
No dobra, ja mam kupioną Skodzikę od polskiego użytkownika #1, ale bez książki...bo zgubił...
Sam przed zakupem sprawdzałem gdzie bywała na przeglądach i ASO potwierdzało że ją znają i nawet potwierdzali mi przebieg :lol: - ale to jakiś serwisy w okolicach Gniezna/Poznania, nawet nie pamietam które.....
Teraz tylko pytanie, czy znajdzie się tutaj jakaś pomocna dłoń stowarzyszona z ASO Skoda co mogłaby mi pomóc i nakierować na trop jak to załatwić ? - pomimo braku książki - chyba jest jakiś system ogólnopolski gdzie takie wizyty są odnotowane?
Pozdrawiam
Jacek
Mam, jeżdżę, cieszę sie (-:
Zmiana na 1.4 TSI 140 HP.
Niestety ta nowa to nie jest 4x4 ...
ja to robilem na gwarancji , i wsumie olal bym temat tylko jak sie widzialem z Maru 123, i on mi uswiadomil problem, podjechalem do Emidy (aso ruda sl ) zrobiono zdjecia i po tygodniu zaproszono mnie na wymiane uszczelek i malowanie, komplet czyli przod oraz tyl . fakt jest 1 te nowe sa miekkie i duuzo lepiej zamykaja sie drzwi ( okreslilbym to mianem latwiej - nietrzeba tak walic) :wink:
Dzisiaj podjechałem do aso. Niestety nie było Pana który się zajmuje gwarancją lakieru. Kto inny obejrzał i kazali mi podjechać później i zabrać książkę serwisową.
Może coś się uda 8)
No ja niestety wymieniłem olej poza ASO i mam inną pieczątkę .... sam sobie muszę wymienić. tzn. na swój koszt :/ 75 zł za uszczelkę i nie liczę kosztów lakierowania. A u mnie BAARDZO to widać.
Komentarz