Ubezpieczenie szkodnika w PZU to przeginka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Set
    Ambiente
    • 2010
    • 113

Zamieszczone przez liroyek
    ja mma w PZM
    Gość skasował mi poprzednie autko w lutymi był ubezpieczony w PZM.

3 miesiące czekania na kasę i dokumenty.
    Wszystko przez tel. do Warszawy a tam najpierw mnie zapewniali, że oddzwonią w ciągu tygodnia a potem mnie unikali i przełączali od jednej Pani do drugiej.

Ja szybciej samochód sprzedałem i kupiłem nowy niż oni się z wyceną uporali ...

Nie wiem jak opłaty, ale w razie problemów szybko samochodu nie naprawicie.

Ja na pakietach zniżkowych jadę w PZU od lat.
    Z ubezpieczeniem i jego wysokością względem innych firm bywa różnie, ale za to nie ma problemów jak coś się przydarzy człowiekowi ...

Mnie ostatnio [ autko 2300km ] puknęli na parkingu
    Na szczęście szedłem do autka i dorwałem faceta, który już zwiewał [ ubezpieczenie PZU ] i wczoraj dzwoniłem, dzisiaj rano oględziny a o 17.00 na emaila dostałem wycenę.

3 miesiące a 2 dni to różnica dla mnie kolosalna.

Komentarz

• rezon
      RS
      • 2006
      • 1894
      • Volvo
      • AKL 1.6 MPI 101 KM
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez BANDIT
      Radze pójśc do agenta PZU, agencji i przedstawić im sprawe - DROGO IDE SOBIE GDZIES INDZIEJ.
      ja tak robię od 3 lat, zawsze jakoś się dogadaliśmy. ubezpieczam pojazdy w PZU od 1983r.. . Jakość firmy ubezpieczeniowej poznajmy przy likwidacji szkody, a ta trzy razy była w PZU wręcz modelowa - zwłaszcza przy szkodnikach

Komentarz

• abstinent
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 4842
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ja mam w PZU od dwóch miesięcy, wcześniej byłem 2,5 roku bez samochodu, więc teoretycznie wszystkie zniżki tracą ważność. Wcześniejsze samochody były ubezpieczone też w PZU(na mojego tatę) teraz jest na mnie i na tatę, OC+NW wyszło nie całe 400zł!(mój tata ma 60%, ja pierwszy raz ubezpieczałem)
        Pakiet z AC niecałe 1500zł, gdzie w innych firmach dochodziło nawet do 5000tyś

Ciekawe jest to że byłem już omówiony z jakiś facetem z PZU i obliczył prawie 800zł(OC+NW)
        Jako iż bardzo nie podobała mi się ta kwota, wstąpiłem do siedziby PZU, no i wyszło ile pan chciał na mnie zarobić

Komentarz

• giiiienek
          Ambiente
          • 2007
          • 242

Przejąłeś zniżki ojca dlatego tyle ci wyszło ale mogłeś tez wziąć zaświadczenie o zniżkach i iść do innej ubezpieczalni zapłaciłbyś jeszcze mniej np. Allianz Hestia

Komentarz

• abstinent
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 4842
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

giiiienek, ja wiem że tyle wyszło przez te zniżki, ale w innych wychodziło o wiele drożej, wątpię żebym gdzie kol wiek zapłacił mniej. Nawet jak liczyłem w jakiś tam kalkulatorze OC to PZU wychodziło najmniej
            Poza tym po dwóch latach przerwy w ubezpieczeniu nie muszą uznać zniżek

Komentarz

• Damian19840
              Drive
              • 2009
              • 57

Ceny widzę macie porównywalne do moich angielskich :roll:
              Ja płace za swoje ubezpieczenia 1070funtów (dwa lata zniżki i 3 lata prawko).
              Trzeba powiedzieć ze mam dodana żonę, na prawku do nauki jazdy dlatego drożej (tak w Anglii sam możesz uczyć jeździć :diabelski_usmiech )

Ach zapomniałem że w tej cenie jest zawarte :
              - Pełna opcja ubezpieczenia AC+OC+NNW
              - ubezpieczenie zdrowotne w europie w czasie podróży
              - Car Assistance w UK i Europie
              A to wszystko w TESCO UK

Komentarz

• robos
                Classic
                • 2006
                • 39

Dzisiaj wybrałem się do firmy która ma u siebie kilka firm ubezpieczeniowych i pani wyliczyła mi w compensie około 930 zł i w hesti 1280 w pakiecie w com... oc ac i nw zero wkładu własnego i naprawa w serwisie nie wliczałem asinstans bo mam w skodzie gwarancje dożywotniej mobilności za to w hesti doszły jeszcze szyby nie nie miałem doczynienia z żadną z tych firm może ktoś z kolegów coś napisze

Komentarz

• sew1981
                  RS
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2009
                  • 10917
                  • Fiat

ja tam nie uważam że PZU przegina, nigdy nie miałem problemu z nimi od lat. i za swoje auto (superb 2005) na full zniżkach i w full pakiecie ubezpieczenia płace 1700 zł rocznie. więc chyba tragedii nie ma.

Komentarz

• mamaj12
                    RS
                    • 2009
                    • 1956
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

W Liberty Direct mam OC niecałe 400 zł, a w PZU byłoby to niecałe 600 zł (full zniżki).
                    obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
                    wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

• loyd
                      RS
                      • 2010
                      • 2342

Co do OC to nie ma żadnej róznicy gdzie masz ubezpieczenie. Różnica zaczyna się przy AC.

Komentarz

• mamaj12
                        RS
                        • 2009
                        • 1956
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • BKD 2.0 TDI 140 KM

200 zł to nie różnica?
                        obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
                        wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

• abstinent
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 4842
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

w moim przypadku 400zł, a najlepsze że w tej samej firmie

Komentarz

• loyd
                            RS
                            • 2010
                            • 2342

Chodziło mi o to, że nie ma żadnej różnicy w jakości ubezpieczenia - z OC zawsze korzystają ci którzy są przez Ciebie poszkodowani - więc teoretycznie masz to w du..e jak ubezpieczyciel likwiduje szkodę a co za tym idzie wybierasz najtańsza opcję.

Inaczej jest przy AC.

Komentarz

• studi79
                              Classic
                              • 2010
                              • 34

A ja właśnie ubezpieczyłem dwa tygodnie temu w PZU. Na AC nie miałem zniżek to przenieśli mi z OC. Co prawda za cztery latka mam tylko 30% ale dostałem coś tam za przejście do PZU, plus jakąś specjalną zniżkę od agenta. W każdym razie za AC, OC, NW, Assistance i ubezpieczenie szyby za 1,9 tdi z 05 roku zapłaciłem 2400. Najlepszy motyw był taki że agent wyliczając wstępnie składkę wpisał datę pierwszej rejestracji jako marzec. Wyszła wartość auta 36 tysi i ubezpieczenie 2,8. Jak poprawił na sierpień to wartość wzrosła do 37,4 a ubezpieczenie... spadło o 4 stówki :shock:

Komentarz

• Salvatore
                                Rider
                                • 2008
                                • 282

Ja też właśnie ubezpieczyłem w PZU, z tego co sprawdzałem na sieci w kalkulatorach typu "sprawdź swoją składkę" to ze stacjonarnych ubezpieczycieli w PZU wyszło najtaniej (pominąłem ubezpieczenia przez telefon typu Link4 itp. bo jakoś nie mam do nich zaufania).
                                studi79, to co piszesz potwierdza moje przypuszczenia - wygląda na to, że PZU ma takie tabelki, że im nowsze auto tym niższa składka (proporcjonalnie do wartości).

Komentarz

• genesis
                                  Ambiente
                                  • 2010
                                  • 232

No dobrze, ale jak wyliczają tańszą składkę to bardzo często wartość samochodu jest też niższa wg nich tak? Jak to jest? Bo chyba lepiej zapłacić więcej, kiedy w przypadku np kradzieży, więcej odzyskamy.
                                  DADRL wyłącz światła - włącz myślenie

Komentarz

• Salvatore
                                    Rider
                                    • 2008
                                    • 282

genesis, właśnie nie do końca - w PZU wyliczył mi agent wyższą wartość auta niż w Allianz'ie, a składka niższa.
                                    Natomiast jeśli chodzi o wartość polisy a wypłatę odszkodowania po szkodzie całkowitej, to niestety często się rozjeżdża - w przypadku szkody całkowitej wypłacają Tobie wartość auta z chwili szkody i często wychodzi im dużo niżej niż wyceniali auto podczas zawierania polisy. Bezpośrednio znam przypadek, kiedy szkoda nastąpiła 10 dni po kupnie polisy, a auto wycenili na 10% mniej niż w polisie sprzed 10 dni...

[ Dodano: Pią 23 Kwi, 10 13:01 ]
                                    I żeby była jasność - nie reklamuję PZU pod żadnym względem i rynek ubezpieczeń znam tylko pobieżnie - jest to tylko moja prywatna obserwacja. Posta napisałem jako równowaga do tytułu tematu

Komentarz

Pracuję...