automatyczne ryglowanie drzwi - JAK?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratoRS
    • 2004
    • 25757
    • Audi

damian, Jak klapa jest niedomknieta to jej nie otworzysz w momencie jak zablokuje sie zamek. Tam jest podwojna blokada w zamku.
    Spritmonitor.de

Komentarz

• damian
      Ambiente
      • 2007
      • 178

sorki że podgrzałem zimnego kotlecika, ale to się może przydać komuś na przyszłość

[ Dodano: Pią 09 Lut, 07 09:56 ]
      aha, ale wiesz Maicroft, zawsze może być łatwiej do jej otworzenia. jedna blokada mniej
      Chcesz zarobić przez internet ??

Komentarz

• splawik
        L&K
        S_OCP Member
        • 2006
        • 1292

Ja za to codziennie korzystam z auta tak że przy otwartej klapie zamykam samochód i mam swiety spokój, bo nikt mi nie wlezie do srodka.W alarmie jest taka fajna funkcja,że jak nie sa pozamykane jakieś drzwi to nie błysną kierunki.A przy otwartych tylko drzwiach kierowcy centralny sie nie zamknie.
        A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
        AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
        O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
        -------------------------------------------------
        Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG

Komentarz

• Dezet
          Ambiente
          • 2005
          • 136

W Wimarze za uruchomienie tej opcji chcieli ok. 130 zł. Gdy zapytałem, jak to jest, że zapłaciłem za sprzęt którego nie mogę używać i że to jest granda, pan od serwisu ops: , uśmiechnął i przyznał mi rację. Ale dalej chciał 130 zł. Dobrze, że mogę jeździć samochodem a nie tylko podziwiać go z balkonu :evil:
          Dodam tylko, że chciałem to uaktywnić w trakcie przeglądu i wymiany oleju, czyli i tak VAG był podłączany i wystarczyło poświęcić pół minuty na samą aktywację. Wniosek: godzina pracy w Wimarze to 15600 zł. Ja też chcę tak zarabiać !!! :evil:

Ciekawe, co na to prawnik? Nie ma na forum jakiegoś?
          Pozdrawiam, Dezet

Komentarz

• marekzu
            L&K
            • 2007
            • 1412
            • Superb II combi (3V5)

a mi udało sie - niestety nie udalo mi sie tego powtorzyc - zaryglowac tylnie drzwi razem za bagaznikem - nie ryglujac przednich - udalo sie tak komus zrobic??? bo nie potrafie teraz tego powtorzyc - alarm jakis chyba orginal , zamykam auto kluczykiem-scyorykiem

Komentarz

• miecz
              Ambiente
              • 2006
              • 234

a w mojej grudniowej O2 jest w menu Setup na maxidocie pozycja, którą można włączyć/wyłączyć blokowanie drzwi po ruszeniu (po przekroczeniu kilkunastu km/h).

Komentarz

• Acron
                Classic
                • 2011
                • 7

Ja sobie wczoraj uaktywniłem tą funkcje zwykłym VCDS-em. Wszedłem w 46-Central Conv. Dalej Long Coding Help i zaznaczyłem 2 opcje na dole. Jedna to automatyczne ryglowanie się drzwi (po przekroczeniu 15 km/h) a druga to że bodajże po wyjęciu kluczyka sam się odblokują. I nie musiałem jechać do aso. Jeszcze muszę sprawdzić czy awaryjne mi zadziałają przy mocnym hamowaniu bo włączone to miałem ale nie testowałem.
                Edit
                No wiem. Kotlet już taki trochę zielonkawy xD, ale może jakiemuś świeżakowi się przyda, bo tak to po przejrzeniu postów może wyniknąć, że trzeba jechać do ASO i płacić niewiadomo jakie sumy, bo trzeba podłączyć się do komfortu. xD

Komentarz

• macluke
                  Elegance
                  • 2010
                  • 875

Acron, aleś odgrzebał kotleta
                  w międzyczasie było już wiele postów na ten temat

Komentarz

• dwaoka
                    Elegance
                    • 2010
                    • 927

Acron, a ja chce to w cholerę wyłączyć, bo ludzie chcąc otworzyć drzwi chcą mi urwać klamkę....
                    bkc+dsg

Komentarz

• Acron
                      Classic
                      • 2011
                      • 7

Ciesz się, że tylko klamkę, a nie całe drzwi. :P

Komentarz

Pracuję...