Zamieszczone przez Andrev3
Zakup autka
Zwiń
X
-
Ja miałam fabię 1 z silnikiem 1,4 (75KM). Jak zamówiłam O2FL jako auto zastępcze od dealera dostałam do jazdy fabię 2 z silnikiem 1,4 (85KM). Nie jest to duża różnica.
Silnika poprzedniej generacji 1,2 HTP w ogóle nie polecam. Co do 1,2 TSI nie mam zdania. Może to być w fabii fajny dynamiczny silnik, pod warunkiem dbania o turbinę. Jeśli autko do miasta to chyba jednak wybrałabym 1,4 jednak. Łatwiejszy w codziennym użytkowaniu właśnie ze względu na brak turbiny. Ale proponuję postaraj się umówić na jazdę próbną autami z takimi silnikami i zobaczysz co ci lepiej pasuje.AniaM
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)

Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Re: Zakup autka
A są już dostępna silniki TSI w Fabii ? Bo w cenniku nie widzę. Co do tematu to ja bym brał nową jednostkę, czyli TSI.Zamieszczone przez MarassWięc tak, zamierzam kupić nowa fabie po liftingu, ale mam jeden dylemat, kupić 1,2 tsi 85km ...
Komentarz
-
_tm_, na stronce Skody jeszcze nie ma. W poniedziałek podeślę Tobie z pracy 8) Na salonie mamy już wystawione nowe cenniki... Są już silniki 1.2 TSI i 1.6 TDI CR. Póki co, na szybko znalazłem takie info: http://www.autogaleria.pl/news/index.php?id=2923
Swoja drogą - 1.2 TSI zbiera póki co dość pozytywne opinie. Myślę, że i ja decydowałbym się na mniejszy silnik z turbo :wink:Moja toczka -> tu
Komentarz
-
-
widzę odpowiedzi tak jak i ja myślę, 1,4 znają lepiej w serwisie, no ale, już jechałem polówka, z tym silnikiem bo na fabie czekam aż się przejadę bo nie mieli
i jest super po jeździe, no i spalanie , szczególnie do miasta z tego co widać..
wybrał bym 105 nawet, ale to by musieli mi dać duży rabat
a tak propo jest ktoś kto pracuje w skodzie? i wie ile można opuścić na fabii z ceny?
pozdrawiam
Komentarz
-
-
xxxmikey ma racje... Małe samochody to niestety małe rabaty. poza tym zastanawiając się nad silnikiem weź tez pod uwagę, ze 1.2 TSI to nowa konstrukcja, wiec i rabat będzie pewnie mniejszy niż dla sprawdzonych jednostek 1.4. Moim zdaniem rozsądny wybór dla fabii to 1.4 105KM - nie będziesz rozczarowany.
Komentarz
-
-
jacekha, silnik nie ma wpływu na rabat :wink:
A jeśli chodzi o silnikm to jeśli pamiętam, nie ma w ofercie 1.4 o mocy 105 KM. Silnik 1.4 z 16 zaworową głowica ma 85 kucykow. Chyba, że miałes na mysli 1.6 105 KM. jednak ten silnik został wlasnie zastapiony przez 1.2 TSI.
[ Dodano: Wto 27 Kwi, 10 11:51 ]
Na razie RM 2011 dla Octavii nie jest wprowadzony i nie wiadomo co dokładnie się pozmienia. Zmienią się jednak silniki...1.9 TDI pozostanie wspomnieniem....Ale to dopiero od 52 drugiego tygodnia... Zastąpi go 2.0 TDI z DPF'em. Wyleci też 1.6 MPI z powodu nie spełniania normy EU5...Zamieszczone przez arekbanZna ktoś może zmiany dotyczące Octavii na rok modelowy 2011 ?Moja toczka -> tu
Komentarz
-
-
tak, oczywiście chodziło mi o 1.6. Wiesz może kiedy będzie nowy cennik dostępny dla tego silnika?A jeśli chodzi o silnikm to jeśli pamiętam, nie ma w ofercie 1.4 o mocy 105 KM. Silnik 1.4 z 16 zaworową głowica ma 85 kucykow. Chyba, że miałes na mysli 1.6 105 KM. jednak ten silnik został wlasnie zastapiony przez 1.2 TSI.
Komentarz
-
-
Ciekawe ile bedzie palic ten 1.2TSI, bo jak on z DSG kosztuje 300zl wiecej niz 1.6TDI manual do tego az 75KM w serii, to srednio widze sens kupowania diesla ktory bedzie palil pewnie tyle samo, jak nie wiecej po miescie i wtedy roznica w cenie paliwa wyjdzie na 0. Do tego jednego i drugiego mozna dlubnac bedzie :twisted:
Komentarz
-
-
WIdzialem cennik - bardzo sensowny jest pakiet ze swingiem, czujnikami parkowania i ESP za 2200 :idea:
czyli style z tym pakietem z 1.2 TSI 105 koni bedzie mozna wytargac za ok 50 klockow w kombi
Jesli chodzi o spalanie tego silniczka w polówce wychodzi ok 7 literkow na miescie, trasa ok 5.5 wiec rewelacja, ale bardziej wiarygodne informacje trzeba jeszcze poczekac
Komentarz
-

ops:
------> Jest Lexus CT200h
[/scroll:d077aef450]

Komentarz