Zamieszczone przez Andrev3
Zakup autka
Zwiń
X
-
Ja miałam fabię 1 z silnikiem 1,4 (75KM). Jak zamówiłam O2FL jako auto zastępcze od dealera dostałam do jazdy fabię 2 z silnikiem 1,4 (85KM). Nie jest to duża różnica.
Silnika poprzedniej generacji 1,2 HTP w ogóle nie polecam. Co do 1,2 TSI nie mam zdania. Może to być w fabii fajny dynamiczny silnik, pod warunkiem dbania o turbinę. Jeśli autko do miasta to chyba jednak wybrałabym 1,4 jednak. Łatwiejszy w codziennym użytkowaniu właśnie ze względu na brak turbiny. Ale proponuję postaraj się umówić na jazdę próbną autami z takimi silnikami i zobaczysz co ci lepiej pasuje.AniaM
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Re: Zakup autka
Zamieszczone przez MarassWięc tak, zamierzam kupić nowa fabie po liftingu, ale mam jeden dylemat, kupić 1,2 tsi 85km ...
Komentarz
-
_tm_, na stronce Skody jeszcze nie ma. W poniedziałek podeślę Tobie z pracy 8) Na salonie mamy już wystawione nowe cenniki... Są już silniki 1.2 TSI i 1.6 TDI CR. Póki co, na szybko znalazłem takie info: http://www.autogaleria.pl/news/index.php?id=2923
Swoja drogą - 1.2 TSI zbiera póki co dość pozytywne opinie. Myślę, że i ja decydowałbym się na mniejszy silnik z turbo :wink:Moja toczka -> tu
Komentarz
-
-
widzę odpowiedzi tak jak i ja myślę, 1,4 znają lepiej w serwisie, no ale, już jechałem polówka, z tym silnikiem bo na fabie czekam aż się przejadę bo nie mieli i jest super po jeździe, no i spalanie , szczególnie do miasta z tego co widać..
wybrał bym 105 nawet, ale to by musieli mi dać duży rabat
a tak propo jest ktoś kto pracuje w skodzie? i wie ile można opuścić na fabii z ceny?
pozdrawiam
Komentarz
-
-
xxxmikey ma racje... Małe samochody to niestety małe rabaty. poza tym zastanawiając się nad silnikiem weź tez pod uwagę, ze 1.2 TSI to nowa konstrukcja, wiec i rabat będzie pewnie mniejszy niż dla sprawdzonych jednostek 1.4. Moim zdaniem rozsądny wybór dla fabii to 1.4 105KM - nie będziesz rozczarowany.
Komentarz
-
-
jacekha, silnik nie ma wpływu na rabat :wink:
A jeśli chodzi o silnikm to jeśli pamiętam, nie ma w ofercie 1.4 o mocy 105 KM. Silnik 1.4 z 16 zaworową głowica ma 85 kucykow. Chyba, że miałes na mysli 1.6 105 KM. jednak ten silnik został wlasnie zastapiony przez 1.2 TSI.
[ Dodano: Wto 27 Kwi, 10 11:51 ]
Zamieszczone przez arekbanZna ktoś może zmiany dotyczące Octavii na rok modelowy 2011 ?Moja toczka -> tu
Komentarz
-
-
A jeśli chodzi o silnikm to jeśli pamiętam, nie ma w ofercie 1.4 o mocy 105 KM. Silnik 1.4 z 16 zaworową głowica ma 85 kucykow. Chyba, że miałes na mysli 1.6 105 KM. jednak ten silnik został wlasnie zastapiony przez 1.2 TSI.
Komentarz
-
-
Ciekawe ile bedzie palic ten 1.2TSI, bo jak on z DSG kosztuje 300zl wiecej niz 1.6TDI manual do tego az 75KM w serii, to srednio widze sens kupowania diesla ktory bedzie palil pewnie tyle samo, jak nie wiecej po miescie i wtedy roznica w cenie paliwa wyjdzie na 0. Do tego jednego i drugiego mozna dlubnac bedzie :twisted:
Komentarz
-
-
WIdzialem cennik - bardzo sensowny jest pakiet ze swingiem, czujnikami parkowania i ESP za 2200 :idea:
czyli style z tym pakietem z 1.2 TSI 105 koni bedzie mozna wytargac za ok 50 klockow w kombi
Jesli chodzi o spalanie tego silniczka w polówce wychodzi ok 7 literkow na miescie, trasa ok 5.5 wiec rewelacja, ale bardziej wiarygodne informacje trzeba jeszcze poczekac
Komentarz
-
Komentarz