Skoda - 4 lata gwarancji ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • S3 CHRIS
    Elegance
    • 2006
    • 979
    • Octavia I (1U2)
    • AUQ 1.8 20VT 180 KM
    • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez Morgoth
    Zamieszczone przez redziak
    Jeżeli w salonie w którym pytałeś nie wiedzą o tym to zmień salon widać pacany się nie douczyły albo nie chce im się dodatkowo dwa razy myszka kliknąć.
    Carsed, tak na marginesie. Ale skoro zamówiłem, ale jeszcze nie odebrałem, to raczej muszę z nimi porozmawiać o tej opcji Skoda LifePlus niż zmieniać salon, nie?

Zobaczymy, dam znać.
    tez tak mysle
    ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I

ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO

Komentarz

• Morgoth
      L&K
      • 2010
      • 1116

Dobra już jestem "po", napiszę Wam jak to wygląda.

Faktycznie od jakiegoś miesiąca SAP oferuje przedłużenie gwarancji fabrycznej (Skoda LitePlus - dzięki S3 CHRIS ), tylko że dilerzy o tym nie wiedzą, ... albo nie chcą wiedzieć :? Zamawia się to jako część inteligentną, dopisywaną do konkretnego egzemplarza, co widzi później serwis.

Zadzwoniłem do SAP, przełączali mnie kilkukrotnie, w końcu trafiłem do sensownego człowieka, który wyjaśnił co i jak. Oto detale, potwierdzone przez salon :

- przedłużenie fabrycznej gwarancji do 4 lat lub 60.000 km w cenie 1.500 PLN (brutto)
      - przedłużenie fabrycznej gwarancji do 4 lat lub 120.000 km w cenie 3.000 PLN (brutto)
      Cena nie zależy od pojemności silnika.

Dla porównania koszt ubezpieczenia w Allianz, o nazwie Skoda LifeTime, przedłużającego gwarancję o kolejne 3 lata (do 5) w wariancie pełnym dla silnika 1.4 wynosi 2.800 PLN. Cena zależy od pojemności silnika.

Od razu skontaktowałem się z handlowcem u dilera i ... zonk - niczego nie słyszał o tej gwarancji. Podałem mu namiary na człowieka w SAP i w ciągu 20 minut oddzwonił z informacją o możliwości zamówienia takiego "cuda" oraz podał ceny (w SAP podali mi tylko orientacyjne ceny netto). Od razu zamówiłem

BTW
      Gdybyście byli tym zainteresowani, a lokalny diler nie wiedział o co chodzi, powołujcie się na p.Pawła Kostańskiego z SAP, który odpowiada za program Skoda LifePlus.
      Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
      G.B.Show

Komentarz

• S3 CHRIS
        Elegance
        • 2006
        • 979
        • Octavia I (1U2)
        • AUQ 1.8 20VT 180 KM
        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Morgoth, nie ma za co dodam ze to sie wykupuje przed wyjazdem z salonu
        ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I

ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO

Komentarz

• Morgoth
          L&K
          • 2010
          • 1116

To się wie i mój sprzedawca też już wie, że nie zapłacę faktury za auto jeśli mi tego nie dorzuci A odbiór przesunęli mi o tydzień, więc spokojnie zdarzę.
          Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
          G.B.Show

Komentarz

Pracuję...