Zamieszczone przez Morgoth
Skoda - 4 lata gwarancji ?
Zwiń
X
-
Dobra już jestem "po", napiszę Wam jak to wygląda.
Faktycznie od jakiegoś miesiąca SAP oferuje przedłużenie gwarancji fabrycznej (Skoda LitePlus - dzięki S3 CHRIS ), tylko że dilerzy o tym nie wiedzą, ... albo nie chcą wiedzieć :? Zamawia się to jako część inteligentną, dopisywaną do konkretnego egzemplarza, co widzi później serwis.
Zadzwoniłem do SAP, przełączali mnie kilkukrotnie, w końcu trafiłem do sensownego człowieka, który wyjaśnił co i jak. Oto detale, potwierdzone przez salon :
- przedłużenie fabrycznej gwarancji do 4 lat lub 60.000 km w cenie 1.500 PLN (brutto)
- przedłużenie fabrycznej gwarancji do 4 lat lub 120.000 km w cenie 3.000 PLN (brutto)
Cena nie zależy od pojemności silnika.
Dla porównania koszt ubezpieczenia w Allianz, o nazwie Skoda LifeTime, przedłużającego gwarancję o kolejne 3 lata (do 5) w wariancie pełnym dla silnika 1.4 wynosi 2.800 PLN. Cena zależy od pojemności silnika.
Od razu skontaktowałem się z handlowcem u dilera i ... zonk - niczego nie słyszał o tej gwarancji. Podałem mu namiary na człowieka w SAP i w ciągu 20 minut oddzwonił z informacją o możliwości zamówienia takiego "cuda" oraz podał ceny (w SAP podali mi tylko orientacyjne ceny netto). Od razu zamówiłem
BTW
Gdybyście byli tym zainteresowani, a lokalny diler nie wiedział o co chodzi, powołujcie się na p.Pawła Kostańskiego z SAP, który odpowiada za program Skoda LifePlus.Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
Komentarz