Pokrowiec na O II Combi?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • eros662
    Ambiente
    • 2011
    • 147
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Pokrowiec na O II Combi?

w ASO - ale nieraz trzeba trochę poczekać. Ale ktoś już pisał na forum że w ASO kupił za śmieszne pieniądze. A poza ASO to wiadomo tu na forum szukaj bądź allegro.
    SKODA OCTAVIA TOUR
    1,9 TDI 130PS 295Nm SLX ELEGANCE
    BLACK COMBII
    SOFT by BRK -TUNING + JEDNOMAS G60
  • Christifemus
    Classic
    • 2010
    • 6

Pokrowiec na O II Combi?

Mam pytanie. Teść na siłę chce mi kupić pokrowiec na prezent. Osobiście mam wątpliwości, po tym jak w lutym koledze na nowiutkim i30 pokrowiec przykleil się przez mróz do maski i za cholerę nie mogli nic poradzić bez suszarki....W sumie w zimie to trzeba by pewnie każdorazowo osuszać przed nocą samochód przed założeniem pokrowca. Ale mniejsza. Uparty, nadgorliwy teść i tak kupi, więc chodzi tylko o to by kupił coś w miarę dobrego. Macie jakieś typy, pokrowce danej firmy czy typu dobrej jakości, które dodatkowo pokryją combiaka?Będę wdzięczny za pomoc.

Komentarz

• leszekmw
      RS
      • 2005
      • 5356

Christifemus, pokrowiec na samochód :?: :twisted:
      ja pierniczę.., ale masz teścia.. , przypominają mi się stare czasy...
      O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
      GVI 1.4TSI
      LANCIA YPSILON 1.2 MPI
      tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• Yarek
        Elegance
        • 2005
        • 992

Zamieszczone przez Christifemus
        Uparty, nadgorliwy teść i tak kupi, więc chodzi tylko o to by kupił coś w miarę dobrego.
        Niech kupi jakikolwiek, bo przecież jesteś rozsądnym człowiekiem i nie będziesz go używał?
        . pzdr Jarek
        aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

nie, no plizzzzz, przekonaj go żeby po prostu kupił coś co Ci się przyda do auta, skoro i tak wyda pieniądze.
          nie wiem ile taki pokrowiec kosztuje?

[ Dodano: Nie 25 Kwi, 10 15:12 ]
          a, już widzę, niech Ci kupi wycieraczki...
          albo zatankuje pół baku.
          saport techniczny baj DGW
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm
          no i nie ma :-)

Komentarz

• SP9XWW
            Rider
            • 2009
            • 579

Nie szkoda Ci auta? Ustaw teścia do pionu!! :lol:

A tak na poważnie, z tego co mi wiadomo takie pokrowce są bardzo szczelne, parująca woda z samochodu będzie się skraplać, korozja i pleśnienie masz murowane. Niestety sam przerabiałem coś takiego, ale w roli pokrowca wystąpił super szczelny blaszak. Blacha na Farorce z idealnego stanu poleciała mi w niecałe 2 lata... Nie bez kozery funkcjonuje opinia, że już lepiej trzymać samochód na świeżym powietrzu (owiewany z każdej strony) niż w szczelnym garażu (pokrowcu) bez możliwości "oddychania" samochodu.

No chyba, że dzisiejsze pokrowce robi się w kosmicznej technologii gore-tex i nie ma już tych problemów. Ale jak sam zauważyłeś w zimie może być nieciekawie...

IMHO lepiej wytłumaczyć teściowi, że takie rozwiązanie bardziej Ci zaszkodzi niż ucieszy i przekręcić go na jakiś fajny dodatek do auta.
            Vy 73! de S!@w

Komentarz

• bzik13
              Rider
              • 2009
              • 514

Stary przekonaj teścia, może da się przekabacić na gumową wykładzinę do bagażnika lub welurowe dywaniki do środka. Zainwestuj w 0,5 i "pogadaj" z nim (oczywiście po wcześniejszym ogłuszeniu go ognista wodą). A jak już bardzo się uprze to niechaj zakupi ją sobie na Syrenkę bo IMHO tylko na tą furę pasuje pokrowczyk z brezentu.
              Zamieszczone przez szkoda
              albo zatankuje pół baku
              podejrzewam że to musi być zakup widoczny na zewnątrz, chyba odpada
              Mój liftback scout

Komentarz

• Christifemus
                Classic
                • 2010
                • 6

dzięki wielkie. No mówię i proszę i tłumaczę....Ciężka sprawa, nawet tłumaczenie że to mój 5 samochód i nigdy mi do głowy nie wpadło go przykrywać nie dociera...żenujące, ale tak już ma to stare pokolenie. Ale już mu drukuję posty, może innym posłucha. Tak czy siak dzięki!

Komentarz

• westwi78
                  RS
                  • 2008
                  • 2940

druknij i to :

Teściu Christifemus`a, nie idź tą drogą!!!!!

Komentarz

Pracuję...