w ASO - ale nieraz trzeba trochę poczekać. Ale ktoś już pisał na forum że w ASO kupił za śmieszne pieniądze. A poza ASO to wiadomo tu na forum szukaj bądź allegro.
Pokrowiec na O II Combi?
Zwiń
X
-
Pokrowiec na O II Combi?
Mam pytanie. Teść na siłę chce mi kupić pokrowiec na prezent. Osobiście mam wątpliwości, po tym jak w lutym koledze na nowiutkim i30 pokrowiec przykleil się przez mróz do maski i za cholerę nie mogli nic poradzić bez suszarki....W sumie w zimie to trzeba by pewnie każdorazowo osuszać przed nocą samochód przed założeniem pokrowca. Ale mniejsza. Uparty, nadgorliwy teść i tak kupi, więc chodzi tylko o to by kupił coś w miarę dobrego. Macie jakieś typy, pokrowce danej firmy czy typu dobrej jakości, które dodatkowo pokryją combiaka?Będę wdzięczny za pomoc.
-
-
nie, no plizzzzz, przekonaj go żeby po prostu kupił coś co Ci się przyda do auta, skoro i tak wyda pieniądze.
nie wiem ile taki pokrowiec kosztuje?
[ Dodano: Nie 25 Kwi, 10 15:12 ]
a, już widzę, niech Ci kupi wycieraczki...
albo zatankuje pół baku.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Nie szkoda Ci auta? Ustaw teścia do pionu!! :lol:
A tak na poważnie, z tego co mi wiadomo takie pokrowce są bardzo szczelne, parująca woda z samochodu będzie się skraplać, korozja i pleśnienie masz murowane. Niestety sam przerabiałem coś takiego, ale w roli pokrowca wystąpił super szczelny blaszak. Blacha na Farorce z idealnego stanu poleciała mi w niecałe 2 lata... Nie bez kozery funkcjonuje opinia, że już lepiej trzymać samochód na świeżym powietrzu (owiewany z każdej strony) niż w szczelnym garażu (pokrowcu) bez możliwości "oddychania" samochodu.
No chyba, że dzisiejsze pokrowce robi się w kosmicznej technologii gore-tex i nie ma już tych problemów. Ale jak sam zauważyłeś w zimie może być nieciekawie...
IMHO lepiej wytłumaczyć teściowi, że takie rozwiązanie bardziej Ci zaszkodzi niż ucieszy i przekręcić go na jakiś fajny dodatek do auta.
Komentarz
-
-
Stary przekonaj teścia, może da się przekabacić na gumową wykładzinę do bagażnika lub welurowe dywaniki do środka. Zainwestuj w 0,5 i "pogadaj" z nim (oczywiście po wcześniejszym ogłuszeniu go ognista wodą). A jak już bardzo się uprze to niechaj zakupi ją sobie na Syrenkę bo IMHO tylko na tą furę pasuje pokrowczyk z brezentu.Zamieszczone przez szkodaalbo zatankuje pół baku
Komentarz
-
Komentarz