Czołem koledzy, no widzę że coś się zaczyna dziać w Szczecinie... No to może jakieś małe spotkanko w sobotę ... Wały Chrobrego godz. 15.00??? Są chętni... Ciągle mam wlepę dla chętnego...
[O2 FL] - demontaż listew progowych.
Zwiń
X
-
[O2 FL] - demontaż listew progowych.
Witam
Chciałbym poprowadzić przewód anteny CB od tylnej klapy bagażnika w okolice nóg kierowcy.
Wybrałem dwie drogi:
1. od komory bagażnika wzdłuż lewej krawędzi samochodu pod listwami drzwiowymi
2. od komory bagażnika przez tunel środkowy
Niektórzy przeciągają lewą częścią podsufitki ale to jest niezalecane ze względu na przewody czujników ultradzwiękowych.
Najbardziej pasowałby mi przeciągnąć przwwód antenowy wzdłuż progów. I tutaj mam pytanie: jak te plastikowe listwy przy przednich i tylnych drzwiach zdejmuje się ?
Dodatkowo chciałbym podać zasilanie z centralki bezpieczników (po lewej stronie kokpitu).
Widziałem gdzieś wątek z których styków można podciągnąć bezpiecznie stałe zasilanie bez względu na stan samochodu. Podrzuci ktoś linkę :P
-
-
golibroda, mam zamiar w ciągu tyg ciągnąc przewody głośnikowe na tył wiec jak poczekasz to ci wyśle zdjęcia z rozbiórki ale tam jest mało kołków te części same dociskają się ( są pod kontem ) i trzyma je uszczelka . Górna cześć ma po obu stronach plastiki które się zahaczają za blaszki w słupku więc jak odchylisz lekko boczki to same wyskakują a część pod kierownica wystarczy odkręcić tam są chyba 4 albo 6 torxów. Cześć progowa jest na kołki wiec ciągnij a wyciągniesz ,uważaj na rączkę ok otwierania maski tam pod nią jest mały wkręt.
Pozdrawiam1) Skoda Felicja 1,3 Lxi -97 jest :-)
2) Skoda Octavia II 1,9 TDI -04 jest :-)
3) Skoda Octavia I RS 1.8T -04 jest :-D
4) Skoda Fabia 1,2 TSI DSG -2016 jest :-)
Komentarz
-
-
Re: [O2 FL] - demontaż listew progowych.
Zamieszczone przez golibrodaWitam
Chciałbym poprowadzić przewód anteny CB od tylnej klapy bagażnika w okolice nóg kierowcy.
Wybrałem dwie drogi:
1. od komory bagażnika wzdłuż lewej krawędzi samochodu pod listwami drzwiowymi
2. od komory bagażnika przez tunel środkowy
Niektórzy przeciągają lewą częścią podsufitki ale to jest niezalecane ze względu na przewody czujników ultradzwiękowych.
Najbardziej pasowałby mi przeciągnąć przwwód antenowy wzdłuż progów. I tutaj mam pytanie: jak te plastikowe listwy przy przednich i tylnych drzwiach zdejmuje się ?
Dodatkowo chciałbym podać zasilanie z centralki bezpieczników (po lewej stronie kokpitu).
Widziałem gdzieś wątek z których styków można podciągnąć bezpiecznie stałe zasilanie bez względu na stan samochodu. Podrzuci ktoś linkę :P
tu masz linka do instrukcji serwisowych demontażu platików, dopiero co przerabiałem ten temat u siebie...
generalnie idzie łatwo, tylko trzeba do tematu podejść spokojnie i nienerwowo
Komentarz
-
Komentarz